Barcelona v dramatickom zápase na San Sire zvíťazila nad AC Miláno 3-2, a zabezpečila si tak prvé miesto v skupine H. Skóre otvoril vlastným gólom van Bommel. Za Miláno sa presadili Ibrahimovič a Boateng. Už svoj šiesty gól v LM strelil Messi a o víťazstve rozhodol Xavi.

1.polčas

Barca vstúpila do zápasu dobre a už po 14tich minútach viedla. Messi poslal pekným oblúčikom za obranu loptu na Keitu, ktorého strieľanú prihrávku si zrazil do vlastnej siete tesne pred Xavim, Mark van Bommel.

O pár minút neskôr sa v čistej šanci ocitol na druhej strane Robinho. Boateng poslal prudkú loptu do päťky, ale Brazílčan pálil vysoko nad.

O dve minúty neskôr ale už bolo skóre vyrovnané. Clarence Seedorf poslal z ľavej strany šikovnú prihrávku na úplne voľného Ibrahimoviča, a ten aj napriek nie práve ideálnej strele prekonal Valdésa.

Po vyrovnávajúcom góle Katalánci zvýšili obrátky a výsledkom snaženia bola obrovská šanca Messiho, ktorý po prihrávke od Fábregasa mieril iba do brvna.

Barca hrala aj naďalej vynikajúco a útočne a po peknej akcii medzi Xavim a Fábregasom, stiahol v pokutovom území prvého menovaného Aquilani a rozhodca odpískal pokutový kop. Toho sa ujal tak ako vždy Leo Messi. Argentínčan sa z bieleho bodu nemýlil, ale pri exekúcii kopu svoj pohyb zastavil a rozhodca tak gól správne neuznal. Navyše dostal Messi aj žltú kartu za nešportové správanie a musel penaltu opakovať. Pri opakovanom kope ale už nenechal nič na náhodu a prudkou strelou k pravej tyči poslal Barcu do vedenia.

2.polčas

Barca začala druhý polčas vynikajúco, hrala veľmi aktívne a ďalší gól visel vo vzduchu. Vo veľkej šanci sa ocitol Messi aj David Villa, ale ani jeden z nich nedokázal vsietiť gól.

„Nedáš – dostaneš“ potvrdil na druhej strane Boateng, ktorý sa v 54.minúte elegantne uvoľnil okolo Abidala a prudkou strelou k bližšej tyči nedal Valdésovi šancu. Skóre bolo teda opäť vyrovnané.

Barca po vyrovnávajúcom góle opäť zvýšila obrátky a plodom aktívnejšej hry bol gól Xaviho. V 63.minúte Messi potiahol loptu k pravej strane súperovho pokutového územia odkiaľ poslal presnú prihrávku na Xaviho, a ten už nemal problém poslať svoj tím opäť do vedenia.

Nakoniec sa ukázalo, že Xaviho gól bol víťazný, pretože Milánčania aj napriek enormnej snahe nedokázali vyrovnať. Výdatne im však v ich snažení pomáhali aj Katalánci, ktorí po Xaviho góle prestali hrať a čakali už iba na koniec zápasu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.