V médiách sa už objavili správy o Xaviho očakávaniach týkajúcich sa kádra Blaugranas na budúcu sezónu. Hovorí sa o udržaní najlepších hráčov alebo o ponechaní Sergiho Roberta, ktorého tréner považuje za dôležitého hráča.

Fernando Polo z katalánskeho Mundo Deportivo ako prvý informoval o Xaviho zotrvaní v tíme aj v budúcej sezóne a dnes píše o trénerových očakávaniach od kádra. Dá sa teda predpokladať, že má relatívne spoľahlivé informácie. Novinár však od začiatku zdôrazňuje, že Xavi nepredložil žiadne podmienky, ktoré musia byť splnené, aby mohol zostať. Polo tvrdí, že žiadne neboli a že tréner chcel len úprimný rozhovor s Joanom Laportom a Decom o obraze klubu.

Podľa Pola Xavi dúfa, že v tíme zostanú najlepší hráči vrátane Ronalda Arauja. V poslednom čase sa špekulovalo o možnosti odchodu Uruguajčana, ale tréner je presvedčený, že pre stopéra je najlepšie zostať v Barcelone. Xavi už konal a očakáva sa, že bude naďalej pracovať na tom, aby Araujo naďalej hral za Barcelonu. Novinár Mundo Deportivo dodáva, že prioritou hráča je aj to, aby zostal. V tejto súvislosti Polo hovorí, že zámerom klubu nie je predávať "štrukturálnych hráčov", pokiaľ sami nepožiadajú o odchod, ako napríklad Ousmane Dembélé.

Posily?

Informácie naznačujú, že Xavi by rád posilnil mužstvo elitnými hráčmi. Polo v tejto súvislosti spomína trénerom dlho hľadaného Bernarda Silvu, ktorý by podľa novinára do Barcelony veľmi rád prišiel. Na takýto prestup však musia byť v klube peniaze a priestor. Xavi chce získať aj defenzívneho záložníka a ľavé krídlo. Trénerovi sa páči Joshua Kimmich alebo Martín Zubimendi a klub navrhol ako kandidáta Guida Rodrígueza. Barça začala konať aj v prípade Daniho Olma. Samozrejme, práve financie klubu naznačia, akým smerom sa Barcelona môže uberať.

Zostane kapitán na palube?

Xaviho zotrvanie sa vždy spájalo aj s budúcnosťou Sergiho Roberta. Fabrizio Romano v tejto súvislosti uvádza, že Barcelona bude s kapitánom čoskoro rokovať o novej zmluve, keďže ho tréner považuje za dôležitého hráča na ihrisku aj v šatni. Treba však dodať, že predbežné rokovania už prebehli, a ak by sme predpokladali, že včera došlo k zmene názoru vedenia klubu, potom zotrvanie Roberta nebolo úplne závislé od budúcnosti Xaviho.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-04-25 13:11:20
To snad nie ze roberto je velmi dôležitý hrac😂😂😂😂doneste kimmicha a hned vsetci zabudnú na dôležitého roberts
2024-04-25 13:22:34
Je dôležitý. Je lacný, je oddaný klubu, kde ho tréner potrebuje tam sa snaží zahrať pre dobro klubu. Vačšina ho hejtuje, neni top hráč ale určite za tie roky si nezaslúži aby dostával tolko kritiky kolko dostáva. Svoju rolu v tíme si určite zastane aj budúci rok ak si ho xavi nechá. má 32 rokov je jeden z najstačších hráčov a mladíkov niekto usmernovať musí!!