Už stredu o 20:45 sa začne dlho očakávaný súboj o prvé miesto v tabuľke v Skupine H. Nepôjde však len o bitku o tri body, ale aj o prestíž akú so sebou tento súboj dvoch gigantov prináša. FC Barcelona sa tentoraz predstaví na San Sire, kde ho vyzve domáce AC Miláno.

V tejto fáze súťaže sa už pomaličký dá kalkulovať, kto s kým by sa mohol stretnúť v ďalšej fáze Ligy Majstrov. Jedno je však isté – ďalej už slabší protivník nebude. Preto aj Katalánci chcú určite pomýšľať na prvé miesto v tabuľke a k tomu im v Miláne stačí aj bod za remízu. V poslednom stretnutí sa zrodila práve remíza 2-2, no Milánčania asi ani nevedia ako k nej prišli. Skóre vtedy otváral po 27 sekundách hry Pato, keď hráči Barcelony okolo poliacej čiary zaspali. Ešte do polčasu vyrovnával Pedro, aby tri body na stranu domácich strhol Villa. To však len do konca nadstaveného času, pretože Thiago Silva vyrovnal po rohovom kope na konečných 2-2. Barcelona však celý zápas tlačila a Miláno vyťažilo z minima maximum.

AC Miláno

Rossonerisa v poslednom zápase Ligy Majstrov trochu zahanbili na ihrisku BATE Borisov nakoľko len remizovali 1-1. Remízou sa skončila takisto generálka na stredajší zápas a to vo Fiorentine. AC Miláno však Seriou A cvála bež väčších problémov a je na treťom mieste len bod za vedúcim duom Udinese – Lazio.

19.11.2011 Fiorentina 0 – 0 AC Miláno
06.11.2011 AC Miláno 4 – 0 Catania
01.11.2011 BATE 1 – 1 AC Miláno
29.10.2011 AS Rím 2 – 3 AC Miláno
26.10.2011 AC Miláno 4 – 1 Parma

Alegrimu v zápase nepomôžu Antonio Cassano, ktorý sa zotavuje z operácie srdca a Philippe Mexes, ktorý laboruje so zlomeným zápästím. Alexandre Pato naskakoval do zápasu s Fiorentinou len ako náhradník a preto sa v stredajšom šlágri objaví hneď od začiatku plne oddýchnutý zasiahnuť.

Barca by si v tom zápase mala dávať pozor najmä na Ibrahimoviča ako najlepšieho strelca mužstva s 5 gólmi, pričom až tri z nich dal v Lige Majstrov. Nebezpeční sú takisto aj Nocerino či Boateng.

Predpokladaná zostava:Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Nocerino, Van Bommel, Aquilani – Boateng - Ibrahimovic, Pato

Brankári: Abbiati, Amelia

Obrancovia: Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes

Záložníci: Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel

Útočníci: Ibrahimovic, Pato, Robinho

FC Barcelona

Katalánci sa v lige podobne ako v Lige Majstrov nesú na víťaznej vlne. Dúfame, že to tak zostane aj na Apeninskom polostrove. Blaugrana sú na čele Skupiny H s dvojbodovým náskokom práve pred Milánom, ktoré dva body stratilo v poslednom zápase proti BATE.

19.11.2011 Barcelona 4 – 0 Zaragoza
09.11.2011 CE L'Hospitalet 0 – 1 Barcelona
06.11.2011 Athletic Bilbao 2 – 2 Barcelona
01.11.2011 FC Viktoria Plzeň 0 – 4 Barcelona
29.10.2011 Barcelona 5 – 0 Mallorca

Forma z posledných zápasov naznačuje dobrý zápas aj na San Sire a zisk plného počtu bodov nie je vôbec nereálny, práve naopak - ak Barca zostane na tejto výkonnostnej vlne aj v stredu, Miláno môže na body zabudnúť.

Pep Guardiola sa ale nemôže spoľahnúť na služby pravého beka Daniho Alvesa, ktorý si odpyká stop za tri žlté karty. Takisto Adriano je kvôli svalovému zraneniu mimo. Tým pádom už beztak slabina Barcelony bude opäť v improvizovanom zložení. Ďalším hráčom na maródke je Andrés Iniesta pre problémy s lýtkovým svalom. Pedro nie je na súpiske takisto podobne ako dlhodobo zranený Afellay.

Predpokladaná zostava:Valdés - Puyol, Pique, Mascherano, Abidal - Busquets, Xavi, Fabregas - Sanchez, Villa, Messi

Predpokladaný výsledok

Hra AC Milána by sa mala podobať tej na Camp Nou. Domáci sa budú sústreďovať výhradne na defenzívu a hroziť budú protiútokmi prostredníctvom Pata alebo Ibrahimoviča. Hráčom Barcelony tak nebude ostávať nič iné, iba búšiť do plných. Rozhodujúce budú preto opäť iba detaily a preto si musíme v Miláne dávať veľký pozor. Verím však v tesné víťazstvo.

AC MILÁNO 0-1 FC BARCELONA

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.