Skupinový fáza Ligy Majstrov dnes naplní svoju prvú polovicu, čo znamená, že svoj tretí zápas v tejto fázy zohrá aj španielsky a európsky majster FC Barcelona. Ten dnes na svojom štadióne privíta nováčika tejto súťaže, českého šampióna Viktoriu Plzeň. Ide o prvý vzájomný súboj týchto dvoch tímov v histórii, ale Katalánci sú horúcimi favoritmi na zisk všetkých bodov.

Sparta Praha ako posledný súper Barcy z Českej republiky z Camp Nou odchádzala s päťgólovou nádielkou. V akom svetle sa na Nou Campe predvedie Viktória - to sa dozvieme už dnes večer.

FC BARCELONA

Barcelona si v generálke na tento duel poradila s Racingom Santander na domácom trávniku 3-0, keď veľký podiel na tejto výhre mal vo skvelej forme hrajúci Leo Messi. Nepotvrdil sa tak 'vírus FIFA', keď Katalánci po reprezentačnej prestávka zvykli sklamať výkonom a strácať body.

15.10.2011 Barcelona 3 – 0 Racing
02.10.2011 Sporting de Gijon 0 – 1 Barcelona
28.09.2011 BATE 0 – 5 Barcelona
24.09.2011 Barcelona 5 – 0 Atlético Madrid
21.09.2011 Valencia 2 – 2 Barcelona

Pep Guardiola nemá na dnešný zápas k dispozícii stále Cesca Fabregasa spolu s Alexisom Sánchezom, keďže obaja laborujú s natrhnutým hamstringom. Odchovanec La Masie by sa však mohol ukázať už v zápase proti FC Sevilla. Na zozname zranených bude dlhodobo svietiť meno Ibrahima Afellaya. Posledným na tejto listine je Gerard Piqué takisto s problémami s hamstringom.

Otázkou pred týmto duelom zostáva zloženie základnej zostavy, nakoľko domáci sa nachádzajú v období s množstvom zápasov po sebe. K tomu ich cez víkend očakáva Sevilla, ktorá sa radí medzi to lepšie, čo Primera Division ponúka a vzhľadom na kvalitu Viktorie Plzeň sa dajú očakávať isté úsporné opatrenia v zostave Blaugrana. Dosť možný je štart Thiaga, aby si Andrés Iniesta na Sevillu poriadne odpočinul.

Predpokladaná zostava: Valdés - Alves, Puyol, Mascherano, Abidal - Xavi, Busquets, Thiago - Pedro, Messi, Villa

VIKTÓRIA PLZEŇ

Plzni generálka na tento duel takisto vyšla, keď dokázala na pôde Slovácka zvíťaziť presvedčivo 1-3. V pamäti stále máme aj duel na San Sire s domácimi Rossoneri, kde síce prehrali 2-0, no predvedeným výkonom nesklamali. Pre väčšinu hráčov českého majstra je duel s Barcou na Camp Nou splnením jedného zo životných snov.

19.10.2011 Slovácko 1 - 3 Plzeň
02.10.2011
Plzeň 1 - 1 Baník Ostrava
28.09.2011 AC Miláno 2 - 0 Plzeň
23.09.2011 České Budějovice 0 - 0 Plzeň
17.09.2011 Plzeň 4 - 2 Jablonec

Tréner hostí Vrba však svojim zverencom akékoľvek užívanie si zápasu zakázal. Nie je to žiaden výlet, ale boj o body v základnej skupine, ktoré môžu rozhodnúť o postupe či nepostupe ďalej. Preto sa zo strany českého majstra dá očakávať enormné nasadenie, podobne ako taktika vychádzajúca zo skalopevnej defenzívy.

Na Camp Nou im však nepomôže Roman Pavlík, ktorý s kolenom laboruje už od 27. júla. V poslednom zápase za reprezentáciu Česka sa zranil aj Václav Pilař, ale vzhľadom na vážnosť zranenia sa predpokladá, že dnes ho na Camp Nou predsa len uvidíme.

Predpokladaná zostava: Čech - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela, Kolář, Pilař – Bakoš

Predpokladaný výsledok

Je zrejmé, že Barca sa zo zápasov proti Rubinu Kazaň poučila a súperov, ktorých je zdanlivo jednoduché zdolať v žiadnom prípade už viac nepodceňuje. Od Kataláncov sa dnes očakáva povinné víťazstvo aj nadviazanie na výsledok z Minska. Vzhľadom na rozdiel v kvalite oboch táborov to nie je nereálne.

FC BARCELONA 5 – 0 FK VIKTÓRIA PLZEŇ

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.