Čo mu nevieš odpustiť? Klub mu odmietol zvýšiť plat, tak ho Barcelona strelila za v tom čase rekordnú sumu. Ak by ti zamestnávateľ odmietal zvýšiť plat, tiež tam ostaneš, keď vieš, že inde ti dajú viac?
Aká morálna stránka? Že ak som hral za Barcelonu, tak nemôžem hrať za ďalších 8 tímov? Ronaldo Nazario hral za Barcelonu, Real, Inter a AC. Nikto a tým nemal problém. Luis Enrique hral roky za Real, potom hral za Barcelonu. Píše sa o ňom v tomto zmysle ako nemorálnom prestupe?
Celé je to o tom, že Figo dal Barcelone košom potom, čo sa nedohodli na nových podmienkach zmluvy. Sorry, ale Figo v tom čase bol jeden z najlepších hráčov sveta. Barcelona mu odmietla zvýšiť plat (v Reale dostal 5 miliónov $, čo som našiel, Barcelona mu odmietla dať viac ako 2 milióny $ čo som našiel.) Môžeš ho mať v zuboch. V nejakom starom rozhovore, čo som čítal, tak spomínal, že chcel po Barcelone 3 milióny ročne, v klube povedali, že 2 milióny sú max a ak sa mu nepáči, môže odísť.
ak hras za Barcelonu, mozes hrat za dalsich 8 timov, ale ak si kapitanom Barcelony a prestupis k uhlavnemu ,,nepriatelovi,, a este k tomu kvoli peniazom, tak to moralne cez ciaru urcite je. O tom prestupe sa preto pise ako o kontroverznom. Ronaldo do madridu prestupoval z interu takze to bol rozdiel a enriquemu prestup do barcy dali madridisti tiez vyzrat.
Ak si kapitán klubu, najväčšia megastar klubu v tom čase, možno aj svetová spolu s Beckhamom a Zidanom a Ronaldom Nazariom, a nie one season wonder a povedia ti, že ani za boha ti nedajú viac ako 2 milióny (Enrique, Rivaldo či Kluivert mali vyšší plat, či rovnaký), že chceš 3 milióny ročne, tak čo mal robiť? Mal sklopiť uši a šúchať nohami, podpísať zmluvu na 5 rokov na 2 milióny ročne max, keď inde mu núkali 5 milion a podpisový bonus 2 milióny? Je mega rozdiel, keď za 5 rokov zarobíš 10 miliónov a nejaký 500 tisícový podpisový bonus, alebo zarobíš 25 miliónov+ 2 ročný podpisový bonus s tým, že po skončení zmluvy budeš mať 32, čo bol v tom čase vek odchodu do dôchodku. Je jedno kam by šiel, bol by hejtovaný, nech by šiel kamkoľvek. Nebolo veľa klubov v tom čase, ktoré by si ho mohlo dovoliť, max Inter, Juventus, United a Real.
hejtovany by bol ale nie tak ako ked sa rozhodol prestupit k uhlavnemu rivalovi. To ze bol kapitanom timu a najlepsim hracom barcy tomu tiez dopomohlo. Evidentne to nemas v hlave v poriadku ked si myslis ze takyto prestup je uplne v poriadku. Hraci ako ramos, casillas, hierro, r.carlos, puyol, pique, messi, xavi, iniesta, busquets by k uhlavnemu rivalovi nikdy neprestupili ani keby im ponukli 3 nasobok. Figo, kedze nema ziadny charakter tak ale urobil.
Všetci tí hráči, ktorých si menoval dostávali nadštandardný plat, ktorý by im inde nedali, resp. možno dali, ale nebol by to niektorý z top tímov. Myslíš, že keby Busquets dostal 75 miliónov ročne, namiesto tých 20-25 miliónov, že by z klubu neodišiel ku súperovi? To isté aj ostatný? To máš potom veľmi skreslenú predstavu.
nie busi by k uhlavnemu rivalovi neprestupil ani vtedy. Vo svete futbalu najdes plno prikladov ked nejaki hraci odmietli prestupit k rivalovi aj ked im bol ponukany vyssi plat. Nie vsetko sa da za peniaze kupit ako si to ty myslis. Ze je figo zradca si myslia miliony ludi a ze ten prestup bol kontroverzny je vseobecne zname a neobkecas to tvojimi ciselkami. Uz to nechaj tak a radsej sa so mnou tes ako sme si s vami vytreli rit vcera :)
Celé je to o tom, že Figo dal Barcelone košom potom, čo sa nedohodli na nových podmienkach zmluvy. Sorry, ale Figo v tom čase bol jeden z najlepších hráčov sveta. Barcelona mu odmietla zvýšiť plat (v Reale dostal 5 miliónov $, čo som našiel, Barcelona mu odmietla dať viac ako 2 milióny $ čo som našiel.) Môžeš ho mať v zuboch. V nejakom starom rozhovore, čo som čítal, tak spomínal, že chcel po Barcelone 3 milióny ročne, v klube povedali, že 2 milióny sú max a ak sa mu nepáči, môže odísť.