Niektoré úryvky zo zákulisia minulej sezóny sa objavujú na platforme Barça One prostredníctvom seriálu The Next Generation, ktorý rozpráva príbehy mladých hráčov Barçy. Patrí medzi ne Xaviho prejav zo semifinále španielskeho Superpohára a jeho stretnutie s hráčmi po tlačovej konferencii, na ktorej oznámil svoj odchod.

Tu je úryvok z Xaviho prejavu v polčase semifinále španielskeho Superpohára proti Osasune v sezóne 2023/24:

"Chlapci, vo finále nás čaká Real Madrid, aký to má zmysel? Toto je ono, páni. Je to mobilita, je to: 'Teraz ju chcem [loptu]'. A: 'daj ju, ešte raz'. A hrajte, dajte to, sakra. Chýba nám duša, páni. Toto nie je vojna, nie je tu žiadny stret. Nie je to tak, páni, nie je to o tom, aby sme sa bili, je to o hre. Jeden, dva kontakty a ďalej, podpora. Stojíme na mieste. Je to reč tela: 'Daj mi loptu'. 'Daj ju, Gundo, choď, nabehni [do pozície], daj ju, je tu sám'. Všetci tam ideme s najvyššou úrovňou. Poďme, k****!"

K dispozícii je aj časť Xaviho prejavu, ktorý predniesol na stretnutí s tímom po slávnej pozápasovej konferencii v januári minulého roka. Vtedy Barcelona prehrala na vlastnom štadióne s Villarrealom 3:5 a Xavi po zápase oznámil, že s koncom sezóny Barcelonu opúšťa.

"Dobré ráno, dobrý deň. Počúvajte... Viem, že to nie je ľahký deň. Predovšetkým kvôli včerajšiemu posratému výsledku. Už ho analyzujeme a uvidíme, čo sa nám tam stalo. Je mi ľúto, že som vám nič nepovedal pred tlačovou konferenciou po zápase, ale toto rozhodnutie som mal už dávno prijaté. Nie je to náhle po včerajšom zápase a kvôli prehre. Rozhodol som sa tak už pred nejakým časom. Myslím si, že sa zo mňa začína stávať problém. Neviem, či chcete niečo povedať. Sergi, povedz."

"Vieme, že máme pred sebou ešte štyri mesiace spoločného pôsobenia, ale chceli sme sa poďakovať tebe a celému štábu," odpovedal vtedajší kapitán tímu Sergi Roberto.

zdroj: barcaONE
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-10-01 10:58:38
.... takéto sračky bez hlavy a päty, kto by sa mohol z niečoho takého nakopnúť.....véd to ani nedáva zmysel, co hovorí...
2024-10-01 18:57:33
Problém Xaviho druhej sezóny bol že po odchode Busquetsa chcel silou mocou hrať systém na ktorý nemal hráčov. Preto vyhorel. V tom je lepší Flick. Hrá s tým čo má najlepšie ako vie.