Dnes je na programe zatiaľ najväčší šláger majstrovstiev Európy. Proti sebe nastúpia dva národné tímy, ktoré na turnaji robia najlepší dojem. Zdá sa, že kapitán nemeckej reprezentácie İlkay Gündoğan necíti voči súperom žiadnu negativitu a počas predzápasovej konferencie pochválil Lamine Yamala, ktorý je najmladším hráčom na histórii EURO.

"Lamine to na svoj vek dotiahol veľmi ďaleko. Je veľmi vyspelý. To, čo predviedol v minulej sezóne, je neuveriteľné. Spomínam si na to, kde som bol ja, keď som mal 16 rokov, a bolo to úplne iné miesto. Jeho štýl hry, riziko, ktoré podstupuje, sa často vypláca. Je to veľmi dôležitý hráč pre národný tím a Barcelonu. Je to hráč na viac ako desať rokov," povedal İlkay Gündoğan o svojom klubovom spoluhráčovi.

Kapitán Die Mannschaft nešetril komplimentmi ani na adresu španielskeho národného tímu ako celku: "V prvom rade si myslím, že všetky prihrávky by mali mať zámer a nemali by to byť prihrávky pre prihrávky. Niekedy je pre ľudí zvonku ťažké vidieť zámer za jednoduchou prihrávkou. V zápase, ako je ten zajtrajší, musíme vedieť, že nastanú momenty, keď nebudeme mať loptu v držaní. Španielsko je tiež zvyknuté hrať s loptou. Možno budeme trochu viac trpieť, keď nebudeme mať loptu, ale myslím si, že vyhrá tím, ktorý je lepšie prispôsobený hre bez nej. Všetky prihrávky Španielska sú zámerné. Na ihrisku majú skvelú kombináciu."

Pripomeňme, že Toni Kroos oznámil, že po majstrovstvách Európy zavesí kopačky na klinec. Dnešný štvrťfinálový zápas by tak mohol byť posledným v kariére tohto legendárneho stredopoliara. Gündoğan sa k tejto záležitosti vyjadril takto: "Nepremýšľal som o tom, že by to bol Kroosov posledný zápas, viem, že by to tak mohlo byť, ale my to nechceme a dáme do toho všetko, aby sa tak stalo. Pamätám si na Rodriho, keď prišiel do City. Po tréningu zostával ešte 30-40 minút a snažil sa niečo naučiť. Podarilo sa mu neuveriteľným spôsobom zlepšiť štýl hry. Myslím si, že je to najlepší defenzívny záložník na svete. Nemôžete ho zastaviť celých 90 minút, ale máme niekoľko nástrojov, ako mu znepríjemniť život a dať mu pochybnosti."

zdroj: marca.com
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-07-05 08:28:14
"Stále se má co učit, především jeho aktivita v obraně není nejlepší. Může se nám naskytnout příležitost hrát v prostorech, které tak dobře nepokrývá," 

"Pokud ztratíte míč, je to možná nejlepší hráč Španělska na rychlý přechod, z celého týmu téměř nejnebezpečnější"

Toto je zajímavé, zatím jsem tu neviděl od něj. Mluví prostě na rovinu, což se mi líbí.
2024-07-05 18:10:48
Sklenený Pedri zasa zranený