Tak na tomto este mozeme skrachovat o 10-15 rokov, ked zistime, ze naozaj sme vyhodili peniaze do vzduchu a stadion bude potrebne zburat...tazky amaterizmus ist do rekonstrukcie bez poriadnej analyzy stavu povodneho skeletu
Zase nepanikár. Je to len stanovisko hoc koho bez nejakého dokladu, analýzy, že to tak reálne je. Očividne to aj trochu prestrelil s 10 rokmi. Kľudne to môže byť aj 20-30 a viac ... Pre mňa bolo jasné, že toto je posledná veľká rekonštrukcia ako Camp Nou, tak asi aj Bernabeu. Za pár desaťročí si obe kluby postavia nové stánky. Nič nevydrží večne.
Pracujem v IT a poker projektov ktore sa vysutazia na zaklade ceny a nie kvality je 9 ku 1. Ludia vo firmach byvaju casto znechuteny po ohlaseni vysledku pretoze vedia ze to bude trapenia. Vyberalo vsak nakupne oddelenie ktore ma jedine KPI - usetrit.
Projekt sa rozbehne, dodavka je nekvalitna, meska. Dodavatel si najde desiatky dovodov preco situaciu nezapricinil. Zacne diskusia s vedenim ktore bude odmietat dofinancovat projekt podla ziadosti dodavatela. Casto nasleduje sud. Z projektu na 18 mesiacov je 5 rokov a vysledok je aj tak trpky.
Vobec by ma neprekvapilo keby to v stavebnictve funguje podobne. Zaujmalo by ma ake referencie mala turecka firma na tento projekt. Vie niekto?
Dalsi bod je timing - klub nevie registrovat hracov, nema na vyplaty, ale zacneme miliardovu transpfrmaciu Camp Nou - nebolo by lepsie pockat 3-4 roky, upratat tie financie a s cistym stitom prehodnotit situaciu? Asi bolo ale Laportov mandat je kratky, takze plnou parou vpred, harakiri. Mozno by sme o 4 roky nemuseli byberat dodavatela ktory je zahadne lacnejsi o 30% ako zvysok ponuk.
Co sa tyka charaketeru Laportu - kecy o navrate Messiho v kampani nebolo nic len PR. Podla mna vedel se je to nerealne ale co by nespravil pre vyhru?
V stavebníctve to funguje tak ze z pravidla hneď vyhodis najdrahšieho a najlacnejšieho a zaujimas sa o zvyšok, ak bol limak realne najlacnejší tak to bude vždy na úkor kvality 🤔
Presne tak. A v tak velikánskej stavbe je nemožné odhaliť všetky poruchy pred začatím samotných prác komplexne. Hlavne ak sú skryté a neprístupné - v plných stavebných konštrukciách ako sú betónové konštrukcie, v základoch a podobne. Robia sa sondáže ale to len miestne na odhadom najkritickejších miestach aj na základe pôvodných projektov. Toto nieje výsada tejto stavby, odkrytie závažných skrytých porúch je skôr pravidlom. Neveril som už pred rokom že Camp Nou dokážu zrekonštruovať do dvoch rokov. A neverím stále.
Ak sa ten typ betónu používal pri stavbe Camp Nou, tak o tom museli inžinieri z Limaku vedieť a museli aj vedieť, že môže strácať pevnosť. Camp Nou bol už rekonštruovaný, v roku 1994-98, kde sa riešili aj problémy s týmto hliníkovým cementom. Keď človek pozerá zábery zo stavby, tak sa ani nečuduje, že všetko tak dlho trvá, keďže tretina až polovica robotníkov sa len tak poflakuje.
Čože?? Polovica robotníkov sa poflakuje? Na toto si prišiel ako?? Daj, prosím Ťa, spoľahlivý relevantný zdroj. Lebo inak budeš za klasického slovenského lacného tlčhubu. Čo to melieš, preboha!? Opak je pravdou.
V stavebníctve sa robím cez 20 rokov. Človek môže spraviť milión kontrol stavu pred rekonštrukciou, ale až keď to začne rozoberať, až vtedy sa ukáže reálny stav konštrukcie
Robili aj predtým nejaké veci. Takže úplný prúser to nebude. Robil som niekoľko rekonštrukcii priemyselných budov, čo sa prerábali na byty, či kancelárie, klubu a podobne. Nikdy sa nám nestalo, že by na nás nič nevyskočilo. V niektorých prípadoch sme museli navrhnúť aj zbúranie, lebo oprava by stála niekoľkonásobne viac, ako to postaviť nanovo. Samozrejme investorom sa to nikdy nepáčilo, v 3 prípadoch nám aj vypovedali zmluvu, ale ďalšie firmy to potvrdili, čo sme vraveli.
Nosferatu2000 Uvedom si chlapče madridský , ak chceš klamať musíš mať veľmi dobrú pamäť a to nemáš.V " stavebníctve robíš cez 20 rokov " 🤣🤣🤣. Máš 25 , ešte ti stoja tortičky v pieskovisku ?Alebo ti ich susedov Ferko zbúral ?Že to počítaš ako prax v stavebníctve?Tie tvoje príspevky , to je vrchol úbohosti.😂😂
Ty si tu popísal klamstiev až , až a pokračuješ v tom každým príspevkom.Už niekoľko krát som ti písal , že ak klameš potrebuješ mať dobrú pamäť.Ako často si meníš vek v profile , viackrát ročne?
Ešte raz, skutočný vek som tu nikdy nemal uverejnený. 125 rokov som pridal len preto, aby každý, kto s tým má bytostný problém pochopil, že môj vek nie je reálny na profile. Ja viem, ťažko pochopiteľné pre teba asi.
Madridskí trolkovia nikdy pravdu nenapíšu , takže to ti nikto neuverí .Bytostný problém s tvojimi klamstvami tu nemá nikto , len ty sám. Hovorí sa , že s rokmi prichádza rozum , ale každý kto prečíta tvoje príspevky zistí , že teba sa to netýka.
ja som ta uz v minulosti na to upozornoval a zdroje som ti dal. Naopak, ty si svoje taraniny potvrdit nedokazal. Musim ist do roboty, ale zatial si kludne si precitaj svoje prispevky z minulosti a aj tvoje fejkove statistiky aby ti to osviezilo tvoju selektivnu pamat.
Pracujem v IT a poker projektov ktore sa vysutazia na zaklade ceny a nie kvality je 9 ku 1. Ludia vo firmach byvaju casto znechuteny po ohlaseni vysledku pretoze vedia ze to bude trapenia. Vyberalo vsak nakupne oddelenie ktore ma jedine KPI - usetrit.
Projekt sa rozbehne, dodavka je nekvalitna, meska. Dodavatel si najde desiatky dovodov preco situaciu nezapricinil. Zacne diskusia s vedenim ktore bude odmietat dofinancovat projekt podla ziadosti dodavatela. Casto nasleduje sud. Z projektu na 18 mesiacov je 5 rokov a vysledok je aj tak trpky.
Vobec by ma neprekvapilo keby to v stavebnictve funguje podobne. Zaujmalo by ma ake referencie mala turecka firma na tento projekt. Vie niekto?
Dalsi bod je timing - klub nevie registrovat hracov, nema na vyplaty, ale zacneme miliardovu transpfrmaciu Camp Nou - nebolo by lepsie pockat 3-4 roky, upratat tie financie a s cistym stitom prehodnotit situaciu? Asi bolo ale Laportov mandat je kratky, takze plnou parou vpred, harakiri. Mozno by sme o 4 roky nemuseli byberat dodavatela ktory je zahadne lacnejsi o 30% ako zvysok ponuk.
Co sa tyka charaketeru Laportu - kecy o navrate Messiho v kampani nebolo nic len PR. Podla mna vedel se je to nerealne ale co by nespravil pre vyhru?
Kup si byt v Bratislave a o 4 roky bude z 200 000veho bytu 240 000 (+20%). Dokonca niektore byty za 10 rokov ziskaju 100% hodnoty len tak