Marc-André ter Stegen vystúpil na včerajšej tlačovej konferencii pred prvým zápasom Nemecka v novom ročníku Ligy národov. Brankár Barcelony okrem iného hovoril o tom, ako dobre sa cíti v Barcelone a že je rád, že zostáva jednotkou v nemeckom národnom tíme.

Začiatok sezóny: "Zo začiatku sezóny mám veľmi dobrý pocit. Som šťastný, že všetko ide tak, ako má ísť. Nemôžeme však zaspať na vavrínoch. Máme veľmi mladý tím a Lewandowski, ja a ostatní ho musíme viesť. Flick vie, čo od nás očakáva, a my to musíme realizovať. Je to čestný chlap, ktorý má jasný názor, a to nám pomáha."

"S klubom mám pomerne dlhú zmluvu a som s tým veľmi spokojný. Moja rodina je v Katalánsku veľmi šťastná. Chceme, aby táto sezóna bola dobrá, na to sa musím sústrediť."

"Myslím si, že je dobré, aby som sa sústredil na to, čo je teraz a na najbližšiu budúcnosť. Nikto nevie, čo sa stane neskôr. Neviem, či bude mojím cieľom v budúcnosti opäť hrať v Nemecku. Uvidíme. Celkovo som však momentálne veľmi spokojný so svojou situáciou a tiež s klubom, v ktorom hrám už viac ako desať rokov. [...] Neviem si predstaviť, že by som hral toľko ako Buffon."

Číslo 1 v repre: "Mojím cieľom vždy bolo byť číslom 1. Bohužiaľ, za posledných desať rokov sa mi to nepodarilo dosiahnuť. Predo mnou tu bol brankár Manu [Neuer], ktorý mal úžasnú kariéru a vždy odmietal tlak. Ešte raz mu blahoželám k jeho kariére."

"Vždy sa nájdu momenty, keď si človek povie: 'Ech, ešte raz sa mi to stane.' Nakoniec však bolo rozhodnutie trénera vždy na strane Manua, ale ja som k tomu pristupoval profesionálne. Samozrejme, bolo to sklamanie, ale človek s tým musí žiť. Prežiť túto skúsenosť a prijať ju. Nakoniec - stálo to za to. Moji kolegovia si uvedomili, že ma to nikdy neodradilo."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.