Odchovanec a bývalý futbalista FC Barcelona Thiago Alcântara končí kariéru! Aspoň to tvrdí Fabrizio Romano. Po iba 5 odohraných minútach v minulej sezóne sa 33-ročný hráč rozhodol zavesiť kopačky na klinec.

"Thiago Alcântara sa rozhodol ukončiť svoju profesionálnu futbalovú kariéru. Bývalý hráč Barçy, Bayernu, Liverpoolu a španielskej reprezentácie už prijal rozhodnutie," píše Fabrizio Romano na Twitteri. "Thiagova vášeň a láska k hre trvá, pretože po niekoľkých mesiacoch plánovania je pripravený na novú kapitolu vo futbale," dodáva novinár bez toho, aby prezradil podrobnosti.

Thiago prišiel do La Masie v roku 2005 z Flamenga vo veku 14 rokov. Za prvý tím Barcelony debutoval 17. mája 2009 v zápase proti Mallorce vo veku 18 rokov, jeden mesiac a šesť dní. Celkovo odohral za Barçu rovnako 100 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a zaznamenal 20 asistencií.

V lete 2013 prestúpil do Bayernu Mníchov, za ktorý odohral 235 zápasov a s ktorým okrem iného získal treble v sezóne 2019/20. Po tejto sezóne prestúpil do Liverpoolu, kde počas štyroch sezón odohral len 98 zápasov, čo je v priemere približne 25 zápasov na sezónu. Počas celej kariéry hráča trápili zranenia, pričom to posledné spôsobilo, že v sezóne 2023/24 odohral len päť minút. Aj to pravdepodobne podnietilo jeho rozhodnutie ukončiť kariéru.

zdroj: fabrizio romano
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.