Barça si uvedomuje, že Lamine Yamal sa stále vyvíja. Klub má pre každého mladého futbalistu svoj plán. Zohľadňujú sa špecifiká hráča, čo sa premieta do prispôsobenia pracovnej záťaže počas sezóny. To je nesmierne dôležité, najmä ak hovoríme o chlapcoch, ktorí ešte len rastú, ako sú Lamine alebo Pau Cubarsí.

Podľa katalánskeho denníka Sport 16-ročný útočník Barcelony za posledný rok vyrástol až o 10 centimetrov. To podčiarkuje skutočnosť, že Lamine je stále v procese svojho fyzického vývoja. Barça musí byť vzhľadom na skúsenosti z predchádzajúcich rokov, pokiaľ ide o príchod mladých futbalistov, opatrná.

Klub, ako aj národný tím si uvedomujú dôležitosť náležitej starostlivosti o hráča. Nejde len o prispôsobenie tréningovej záťaže Španiela, dôležité je tiež kontrolovať mieru stresu spojenú s prevzatím vedúcej úlohy v tíme a častejším vystupovaním v médiách.

V posledných mesiacoch Lamine pracoval na raste svalovej hmoty, ale so záťažou primeranou veku. Mladá hviezda Barçy už meria 180 centimetrov. Lamine tiež pribral 7 kilogramov svalovej hmoty. Jeho vývoj je vidieť aj na ihrisku, kde dokáže pevne stáť na nohách, neodskakuje od súperov a ľahšie vyhráva fyzické súboje.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.