Väčšina správ naznačuje, že Frenkie de Jong si v tejto sezóne už pravdepodobne nezahrá. Nešťastie Holanďana by zároveň mohlo byť príležitosťou pre Fermína Lópeza, aby si upevnil svoju pozíciu v tíme.

Španiel v tejto sezóne nemohol vždy počítať s prísunom minút a zvyčajne ich dostával, keď boli ostatní stredopoliari zranení. Napriek tomu má za sebou úspešnú sezónu, najmä vzhľadom na svoju štartovaciu pozíciu. Jeho príchod do tímu možno nebol taký veľkolepý ako v prípade Lamine Yamala alebo Paua Cubarsího, ale aj tak stojí za zmienku. Fermín strelil góly v zápasoch proti Realu Madrid, Atléticu či Neapolu a celkovo zaznamenal 7 zásahov. To je piaty najvyšší počet bodov v tíme a najlepší medzi strednými záložníkmi.

V záverečných kolách La Ligy by mal Fermín dostať príležitosť vylepšiť svoje strelecké štatistiky, čo by mohlo byť dôležité pred budúcou sezónou. Veľkou devízou 20-ročného hráča je práve fakt, že sa dokáže dostať do pokutového územia a zakončiť akciu ako nikto iný v druhej línii, čím vnáša do hry prvok prekvapenia. S Fermínom nemusí Barcelona zháňať takéhoto futbalistu na trhu. Najmä preto, že tento stredopoliar sa pri nástupe z lavičky dokáže prejaviť naplno. Fermín je navyše mimoriadne odhodlaný a v tomto smere sa asi najviac podobá na Gaviho. Disponuje teda kvalitami, ktoré sú v tímovom meradle celkom ojedinelé, a oplatí sa mu dať seriózne minúty, aby ich mohol ukázať a tiež dokázať, že môže byť platnou súčasťou tímu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-27 09:20:01
Aj ked mozno nemal talent ako ini v jeho rocniku, ale jeho pribeh iba Potvrdzuje ze talent je iba cast úspechu. Treba silno robit a makat.
2024-04-27 12:09:59
To čo ma Fermin. De jong nemá. Ak fermin ukonci sezonu vo velkom style. A privedieme kvalitnejo defenzivneho zaloznika. De jong neni do zadu 100% a ani dopredu nema klucove prihravky.