Neúspešná sezóna sa pomaly končí a kancelárie Barcelony sa pripravujú na letné prestupové obdobie. Klub dúfa, že nová zmluva so spoločnosťou Nike mu umožní vrátiť sa k pravidlu 1:1, čím sa otvorí možnosť získať v lete nových hráčov.

Po stretnutiach Xaviho a športového riaditeľstva boli stanovené priority pre letné prestupové obdobie. Absolútne najdôležitejšou úlohou je získať špičkového defenzívneho záložníka. Okrem toho bude klub hľadať útočníka a ľavého obrancu v závislosti od toho, čo sa stane s Lewandowskim, Vitorom Roque a Joãom Cancelom.

Hoci prioritou je posilnenie stredovej formácie, klub nevylučuje ani nákup nového obrancu. Vypršanie zmluvy Marcosa Alonsa a neistota okolo formy Cancela znamenajú, že Barça hľadá nové možnosti. Blaugranas sa spoliehajú predovšetkým na svojich odchovancov. Alex Valle sa vráti po hosťovaní v Levante, kde však nepredvádzal adekvátnu úroveň, zatiaľ čo športové riaditeľstvo zvažuje aj kandidatúru Hectora Forta, ktorý napriek tomu, že je pravák, dokázal odohrať dobré zápasy na ľavom kraji ihriska. Portugalčanovo zotrvanie však nie je úplne vylúčené a je možné, že bude za Barcelonu hrať aj v budúcej sezóne.

Za letný 'prestup' môžeme považovať aj návrat Alejandra Baldeho, ktorý v minulej sezóne neprejavil výnimočnú formu, ale stále sa teší Xaviho dôvere. Klub sleduje aj Josého Gayu, ktorému končí zmluva v roku 2027, ale Španiel nemá v úmysle opustiť Valenciu.

Hoci odchod Lewandowskeho je nepravdepodobný, Barcelona by takúto možnosť nebránila. Poliak v rozhovoroch opakovane vyhlásil, že v katalánskej metropole určite zostane aj v budúcej sezóne, no Xavi zasial semienko pochybností vyhlásením, že o budúcnosti Lewyho a Roqueho sa rozhodne po skončení sezóny. Poľský snajper je najlepšie plateným hráčom tímu, pričom jeho mzda z roka na rok rastie, čo výrazne zaťažuje finančnú situáciu klubu.

Ešte neistejšia je budúcnosť Brazílčana, ktorý nemá dôveru Xaviho. Jeho agent, Andre Cury verejne vyhlásil, že ak sa Barça chce Roqueho zbaviť, bude to musieť urobiť na trvalý prestup. Barcelona sa nechce podvoliť vydieraniu a zvažuje možnosť hosťovania útočníka do iného klubu. Ak sa Blaugranas zbavia Lewandowskeho alebo Roqueho, športové riaditeľstvo bude počas nadchádzajúceho leta hľadať za nich náhradu na prestupovom trhu.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-05-08 18:50:28
Aj novy prezidente sa hlada. 🙄🙄🙄🤕🤕🤕
2024-05-08 20:21:59
Tak na čo sme kupovali Roqueho keď ho chceme predať 🤐