Barcelona hľadá na trhu hráča, ktorý by mohol prevziať opraty po Sergiovi Busquetsovi na poste defenzívneho záložníka. Voľba možno nakoniec padne na Stanislava Lobotku...

Experiment s Oriolom Romeu bol neúspešný, keď si záložník za 3,5 milióna eur dokázal udržať dobrú formu zo začiatku sezóny len niekoľko týždňov. Andreas Christensen následne vyplnil medzeru, a to pomerne pôsobivo, ale zďaleka nie je pre Barcelonu dlhodobým riešením na tomto poste. Cieľom je získať nejaké peniaze a podpísať hráča, ktorý sa zhostí postu pivota v strednodobom až dlhodobom horizonte.

Medzi menami, o ktorých sa hovorí, je aj slovenský záložník zo Serie A, ktorého agenti už hovorili so športovým riaditeľom Decom o možnom prestupe. Po prehre 3:1 s Barcelonou v Lige majstrov jeho agent povedal: "Hovorili sme o tom s Decom, Barcelona by ho podpísala, ale najprv by sa muselo stať veľa vecí."  Xavi tiež tvrdil, že sa v Lobotkovi vidí z hľadiska štýlu ako tvorca hry, ktorý nestráca veľa lopty.

Reč je samozrejme o Stanovi Lobotkovi. Slovák pôsobí v Taliansku od roku 2020 po prestupe za 20 miliónov eur z Celty Vigo. Barcelona ho má v hľadáčiku, ale katalánsky denník Sport tvrdí, že Barcelona už pozná aj cenovku slovenského pivota. Blaugranas si na tento transfer musia vyčleniť minimálne 50 miliónov eur.

Je tak zrejmé, že v súčasnej finančnej situácii na Camp Nou je prakticky nemožné sfinalizovať takýto prestup. Na druhej strane Laporta a jeho vedenie robia všemožné preto, aby zlepšili situáciu klubu nakoľko, aby v priebehu nadchádzajúceho prestupového leta neboli na prestupovom trhu limitovaní.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2024-03-28 11:37:52
Určiťe by bol platnejši ako Romeu😎
A vidieť Slovaka v Barcelone by bolo Super
2024-03-28 12:17:40
a to ju už trénoval slovák daučík, ktorý z československa ušiel pred komunistami, a hral tam kubala, ktorému postavili aj pomník... stano do treticee