Doterajšia sezóna Barcelony bola plná vzostupov a pádov. Klubu sa však od prelomu roka podarilo celkom dobre zvrátiť situáciu vo svoj prospech. Hoci k ligovému titul má v súčasnosti bližšie Real Madrid, Barcelona má výbornú príležitosť zabezpečiť si postup do semifinále Ligy majstrov, keďže budúci mesiac nastúpi vo štvrťfinále proti PSG. Stále sa však hrá na Montjuïc, čo je pre Kataláncov nie práve najlepšie.

Máme však aj dobré správy. Informácie katalánskeho denníka Mundo Deportivo ponúkajú novinky o projekte rekonštrukcie Camp Nou, podľa ktorých by sa Barcelona mohla vrátiť na štadión do konca tohto roka. Podľa správy má Barcelona v pláne vrátiť sa na Spotify Camp Nou do decembra 2024 s počiatočnou kapacitou 65 000 miest. To je sotva 60% celkovej kapacity zrekonštruovaného Camp Nou, hoci k dispozícii bude aj 50% VIP sedadiel.

Keďže rekonštrukčné práce prebiehajú v rôznych fázach, Barcelona nemôže dúfať, že sa jej podarí uvoľniť plnú kapacitu už tento rok. Klub však vážne uvažuje o návrate na Camp Nou do konca roka 2024 a dokonca už rokoval o zápase na Vianoce.

Podľa Mundo Deportivo si fanúšikovia Barcelony budú musieť na plnú kapacitu Camp Nou počkať až do roku 2026. Inštalácia zastrešenia všetkých tribún sa začne do konca tohto roka, ale projekt bude dokončený až v auguste 2026. Barcelona bude mať k dispozícii 90% kapacity Camp Nou niekedy v priebehu ročníka 2025/26.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.