Barcelona bude mať v letnom prestupovom období veľa práce, pretože odľahčenie mzdového účtu a návrat k pravidlu 1:1 v La Lige budú nevyhnutnými predpokladmi na zabezpečenie nových posíl. V lete by tak mohlo byť niekoľko hráčov Barçy predaných, pričom Katalánci považujú niektorých hráčov za nepotrebných.

Katalánsky denník Sport zverejnil zoznam hráčov na predaj a poukázal na päticu tých, ktorých Barcelona potenciálne speňaží, keďže v nadchádzajúcom prestupovom období chce na predajoch zarobiť až 200 miliónov eur.

Ansu Fati

Barcelona sa rozhodla, že Fati si vzhľadom na svoje problémy so zraneniami a nevyrovnané výkony nezaslúži miesto v zostave Barcelony. Hráč je v súčasnosti na hosťovaní v Brightone a ak by sa ho Katalánci snažili natrvalo predať, mohol by za neho zaplatiť slušnú sumu. V opačnom prípade by sa mohlo uskutočniť aj druhé hosťovanie v anglickom klube, pričom Roberto De Zerbi by rád naplno využil Fatiho potenciál.

Clement Lenglet

Pred januárovým prestupovým obdobím sa veľa diskutovalo o tom, že Barcelona ukončí hosťovanie Clementa Lengleta v Aston Ville, pretože obranca takmer nehral. Odvtedy sa však situácia Francúza zmenila do takej miery, že Aston Villa teraz zvažuje myšlienku jeho trvalého podpisu z Barcelony už v lete. Stopér zjavne nemá v Barcelone budúcnosť vzhľadom na svoje doterajšie pôsobenie a prebytok obrancov v tíme, z čoho vyplýva, že Katalánci sa ho budú chcieť v lete zbaviť.

Éric Garcia

Podobne ako Clement Lenglet, aj Garcia si na hosťovaní počína dobre. Tento stopér sa stal oporou Girony a zaujal najmä svojou perfektnou hrou s loptou. Španielsky internacionál odohral za Gironu necelých 2000 minút v 24 zápasoch. Vzhľadom na jeho dôležitosť pre trénera Michela je pravdepodobnosť, že Girona zrealizuje jeho trvalý nákup, zrejme vysoká. A Barcelona sa nebude zdráhať vyhovieť, pretože získa tak potrebnú hotovosť na vyriešenie svojich finančných problémov.

Andreas Christensen alebo Jules Koundé

Ako už bolo zdôraznené, Barcelona má v súčasnosti priveľa obrancov. Objav Paua Cubarsího a príchod Mika Fayeho vytvorili bohatú konkurenciu. Keďže klub si môže dovoliť znížiť počet hráčov v defenzíve, jeden z nich, Jules Koundé alebo Andreas Christensen, môže byť nakoniec nútený odísť. Skutočnosť, že obaja hráči hrávali mimo pozície kvôli možnostiam v strede obrany, je príkladom ich slabnúceho postavenia.

Christensenova rastúca trhová hodnota z neho robí lukratívny majetok a skutočnosť, že pravidelne má zdravotné problémy, znamená, že Barcelona sa môže potenciálne uspokojiť s jeho odchodom. Medzitým má Koundé v Premier League dosť záujemcov a kluby môžu byť v lete pripravené vynaložiť značnú sumu peňazí na podpis obrancu s cenovkou 60 miliónov eur (Transfermarkt), konkrétne Chelsea a Manchester United.

Raphinha

Najnovšie Al-Hilal zo Saudskej Arábie ponúkol za Raphinhu neuveriteľných 100 miliónov eur. Stručne povedané, brazílskeho krídelníka sleduje viacero klubov z Európy aj Saudskej Arábie. Napriek jeho užitočnosti ako kreatívnej hrozby by katalánski giganti mohli považovať vysokú ponuku za Raphinhu za veľmi lákavú, najmä vzhľadom na finančnú situáciu Barcelony.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-03-26 12:40:10
A v obrane bude nova dvojica, skolnik a zahradnik 😉😉😉
2024-03-26 13:53:33
Fati - 15 miliónov bude úspech.
Lenglet - 10-15, určite nie viac
Garcia - 10 miliónov
Christensen - 40-50 miliónov
Kounde - 50 miliónov
Raphina - 60-70 miliónov, ale nechystá sa odísť, určite nie do arábie.

Úspech bude 150 miliónov. Netreba zabúdať, že Kounde a Raphina sa ešte musía amortizovať.