Po potvrdení pokračovania Xaviho Hernandeza v FC Barcelona sa tréner spolu so športovým riaditeľom Decom sústredia na plánovanie letného prestupového obdobia. Blaugranas čaká kľúčové obdobie, v ktorom budú chcieť výrazne posilniť káder po tom, čo v tejto sezóne nezískali žiadnu trofej.

Katalánsky denník Sport informuje, že tréner Barcelony Xavi a športový riaditeľ Deco chcú v letnom prestupovom období získať až 3 nové posily. Podľa správy chcú Katalánci prioritne podpísať elitného hrotového záložníka, ktorý by zaplnil dieru po odchode Sergia Busquetsa. Martin Zubimendi a Joshua Kimmich zostávajú Xaviho preferovanými možnosťami na tento post. Na programe sú aj ďalšie mená ako Amadou Onana a Aleix Garcia, pričom nie je vylúčený ani prestup Guida Rodrigueza.

Okrem toho sa Barça zaujíma aj o podpis elitného ofenzívneho záložníka so skvelou finálnou prihrávkou. Pokiaľ ide o túto pozíciu, hlavným cieľom zostáva eso Manchestru City Bernardo Silva s odstupnou klauzulou 50 miliónov libier. Okrem toho Deco a Xavi chcú podpísať aj ľavé krídlo, ktoré by mohlo z tohto krídla dodať väčšiu hrozbu a priamočiarosť, keďže hráči ako João Felix a Raphinha nenaplnili z toho hľadiska očakávania.

Na túto pozíciu sa zvažuje niekoľko mien, od Nica Williamsa z Athletic Club až po neapolského rýchlika Khvichu Kvaratskheliu. Treba poznamenať, že všetky tieto kroky sa uskutočnia len v prípade, že sa Barcelona v lete úspešne vráti k pravidlu 1:1. V opačnom prípade budú mať Xavi a Deco určité problémy so získaním všetkých plánovaných posíl.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-27 13:27:02
Všetko dobré až na to, že v skutočnosti tých posil by malo byť 4. Niekto zabúda na odkup Cancela. Cancelo alebo niekto iný na RB (Frimpong) je určite prioritne ešte pred LW.
2024-04-27 18:13:03
Friempong určite by som ho bral Kimmich keď bude dobrá cena a rokoval by som z AC Miláno o Leaa tam vidím možnú aj výmenu za našich hráčov+doplatok