Len málokto si vedel predstaviť, že kariéra Ansu Fatiho sa bude vyvíjať tak, ako sa vyvíjala, keď v úvodných fázach sezóny 2020/2021 pravidelne strieľal góly. Osud však chcel, že zranenie proti Realu Betis sa stalo momentom, ktorý odštartoval Fatiho pád.

Odchovanec La Masie odvtedy utrpel sériu zranení, čo viedlo k tomu, že Barcelona poslala Fatiho minulé leto na hosťovanie, aby oživil svoju kariéru. Napriek občasným zábleskom jeho talentu však mladík ešte nedokázal predviesť svoju najlepšiu verziu, čo spôsobilo, že jeho budúcnosť je zahalená neistotou.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že Barcelona rozhodla o Fatiho budúcnosti, pričom klub považuje za najlepšie predať krídelníka v priebehu najbližšieho letného prestupového obdobia. Zdá sa, že 21-ročný hráč si návrat do klubu nevyslúžil, najmä ak vezmeme do úvahy, že jeho progres naposledy zastavilo zranenie lýtka, ktoré ho vyradilo na niekoľko mesiacov.

Navyše nie je tajomstvom, že Barça sa dostala do finančnej tiesne. Keďže klub potrebuje predaje, aby splnil prísne pravidlá finančnej fair play La Ligy, a tak finančné prostriedky z Fatiho odchodu by mohli byť veľmi užitočné.

De Zerbi vsádza na Fatiho

Hoci zranenie skomplikovalo pôvodné plány, predchádzajúce správy tvrdili, že De Zerbi si je istý, že Fati môže pod jeho vedením opäť žiariť. A Brighton môže dokonca zvážiť predĺženie jeho hosťovania na nasledujúcu sezónu, čo by mohlo Kataláncom padnúť vhod. Okrem toho sa hovorilo aj o tom, že ak by sa De Zerbi rozhodol Brighton opustiť, vyjadril želanie vziať Fatiho so sebou.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-03-26 09:27:05
Bohužel další zabitý talent. V brzkém mládí dostával velké množství minut v dospělém fotbale a dopadlo to, jak se dalo čekat. Pedri to samé. Gavi...?
Bojím se i o Yamala či Paua
2024-03-26 09:55:17
Predať Fatiho a kúpiť Felixa za €25M, tak isto ako nám predali Griezmana za ktorého sme zaplatili €120M a potom ho kupili za smiešnych €25M späť. Pritom Griezman je ich najlepší hráč.

Za €25M neni šanca kúpiť lepšie lavé krídlo ako Felixa. Ja nechápem prehnanú kritiku na jeho adresu. Jeho čísla sú vôbec neni zlé a navyše je to naše jediné lavé krídlo ktoré dokáže isť 1v1 a vytvoriť sám šancu.

Griezman mal tiež prvú sezonu na hostovaní ked ešte nebolo isté či ho atléti kúpia nič moc číslo. Dalšiu sezonu to bol ich najlepší hráč.

Myslím že Felixovi by tiež psychicky pomohlo keby neni v neistote a vie že dostane zmluvu, nech sa môže sústrediť čisto na tím.