Katalánska televízna stanica 3Cat pripravila dokumentárny film o Aitane Bonmatí, najlepšej futbalistke sveta, s jednoduchým názvom 'Aitana Bonmatí Conca'. V dokumente prehovorilo niekoľko známych osobností barcelonismo a jedným z najzaujímavejších momentov je stretnutie hlavnej hrdinky s Pepom Guardiolom.

Aitana oznámi, že by sa v budúcnosti chcela stať športovou riaditeľkou. Využijúc Pepovu predchádzajúcu zmienku o tom, že by mohol trénovať až do 80 rokov (hoci neskôr dodá, že to určite nemá v úmysle), futbalistka mu povie: "Budem tam, a na základe toho, že budeš trénovať až do 80 rokov...", po čom sa za sprievodu smiechu odohrá nasledujúci dialóg:

Pep: "Som veľmi vďačný za túto ponuku."

Aitana: "Ešte som sa k tebe nedostala."

Pep: "Neboj sa, prídem grátis, nie je to finančný problém. Ale je tu problém, o ktorom ti musím povedať... Budem prezidentom. A ja ťa zamestnám ako športovú riaditeľku."

Pep: "Uvidíme, kto komu predloží ponuku."

Pep zároveň veští Aitane inú budúcnosť a hovorí, že ju vidí v úlohe trénerky, pretože "[ako športová riaditeľka] budeš ďaleko a uvidíš veci, ktoré budeš chcieť robiť a nebudeš môcť. Najbližšie k tomu, aby si bola futbalistkou, je byť trénerkou." Aitana má teraz 25 rokov a je zaujímavé, že presne v tomto veku sa Guardiola rozhodol, že po skončení futbalovej kariéry chce byť trénerom. Keď sa Aitany opýtal, prečo sa chce stať športovou riaditeľkou, odpovedala, že "chcela by mať možnosť vytvoriť štruktúru, rozhodovať, čo robiť a čo nie, byť lídrom procesu. Kto vie, možno sa stanem trénerkou, nezatváram si dvere."

Pep sa futbalistky tiež opýtal, či by chcela byť trénerkou v mužskom alebo ženskom futbale. Ona odpovedala: "Trénerkou v klube. Vo futbale je potrebné ešte urobiť krok vpred, na dôležitých pozíciách je málo žien."

zdroj: 3cat
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-04-24 14:10:44
Tak držím palce.
2024-04-24 17:37:06
Nechci být sexistický, ale je opravdu pěkná, nejen na fotbalistku :)