Sezóna v La Lige sa blíži k záveru, keďže do konca zostáva odohrať už len niekoľko zápasov a Katalánci sa môžu plne sústrediť na budúcu sezónu. Aj s Xavim na čele tímu?

Jedným z hlavných bodov, o ktorých sa v posledných týždňoch hovorilo, bola budúcnosť Xaviho Hernandeza, ktorý bol pripravený odísť toto leto po tom, ako oznámil svoju rezignáciu. Po dlhom presviedčaní zo strany vedenia Barcelony a zmene názoru sa však zdá, že legenda Barçy zostane aj v budúcom ročníku.

Katalánsky denník Sport v tejto súvislosti zverejnil správu, ktorá vrhá svetlo na situáciu Xaviho a interné fungovanie klubu. Očakáva sa nadchádzajúce stretnutie medzi Xavim a Joanom Laportom, na ktorom by mal tréner diskutovať o jeho pokračovaní.

Športové záležitosti sa však riešia ešte pred plánovaným stretnutím s Laportom, aby došlo k vzájomnej zhode pred tým, ako sa Xavi definitívne rozhodne. Xavi a športový riaditeľ Barcelony Deco preto neustále rokujú, aby vyladili záležitosti, pričom všetko nasvedčuje tomu, že Španiel bude pokračovať vo funkcii trénera.

Hoci je Xavi nakoniec otvorený pokračovaniu u katalánskych gigantov, domnieva sa, že by bolo rozumné pokúsiť sa veci vyvážiť, keďže si je vedomý, že podpis Kyliana Mbappého s Realom Madrid by predstavoval hrozbu. Xavi a Deco majú jasno v tom, že tím môže rásť prostredníctvom mladíkov a že by ich mal udržať. Taktiež si myslia, že by bolo dobré podpísať pivota a útočníka s prehľadom a gólmi. Okrem toho João Felix, João Cancelo, Sergi Roberto a Iñigo Martínez patria medzi hráčov, ktorých budúcnosť sa posudzuje; klubová hierarchia je týchto otázkach rozdelená.

Laporta je každopádne presvedčený, že Xavi je najlepší tréner na realizáciu projektu do budúcnosti, a urobí všetko, čo je v jeho silách, aby ho pripravil na úspech. Xavi v posledných týždňoch úzko komunikoval s Decom aj Laportom, čo naznačuje jeho snahu uzavrieť neistotu okolo svojej budúcnosti. Keďže Laporta naznačil svoju podporu prebiehajúcim rokovaniam, konečné rozhodnutie možno očakávať do konca tohto týždňa.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-24 09:23:52
Nevím no. Vůbec nechápu proč od odchodu Pepa jsme nebyli schopni sem dotlačit žádného Top trenéra.
jirkam Premium
2024-04-24 16:09:10
A je vymalovano,zase rok taktických nezmyslu