Robert Lewandowski sa vďaka trom gólom, ktoré strelil minulý pondelok proti Valencii, udržal v hre o titul kráľa strelcov La Ligy. Poliak sa v Barcelone cíti ako doma a svojou hrou to naďalej dokazuje. V Španielsku pôsobí už druhú sezónu, no napriek jeho dobrým štatistikám sa hovorí o možnom Lewandowskeho odchode z Barçy.

Robert Lewandowski je z hľadiska počtu hráčov kľúčovým hráčom Xaviho tímu. V tejto sezóne strelil vo všetkých súťažiach 23 gólov a zaznamenal 9 asistencií. Tréner Barcelony si však v súvislosti s hráčovou budúcnosťou necháva otvorené dvere. Na tlačovej konferencii pred stretnutím s Gironou sa vyjadril nasledovne: "Rozhodneme sa po skončení sezóny." Veľký význam v súvislosti s možným odchodom Poliaka by mohol mať jeho plat, ktorý sa v budúcej sezóne zvýši na 32 miliónov eur.

Samotný futbalista nemá v úmysle Barçu opustiť. V rozhovore pre katalánsky denník Sport zdôraznil, že jedným z jeho cieľov je hrať na novom Camp Nou. Lewandowski to zopakoval aj v rozhovore pre nemecký Bild. Ako sa uvádza v programe Cadena SER 'El Larguero', okolie Roberta Lewandowskeho ubezpečuje, že špekulácie o možnom odchode Poliaka z klubu sú nezmyslom. 35-ročný hráč chce zostať v klube, kým sa bude cítiť fyzicky fit. Vzhľadom na to, ako sa Lewy správa na dennej báze, je možné špekulovať, že odohrá ešte jednu alebo možno dve sezóny na podobnej fyzickej úrovni, aby mohol úspešne súťažiť v španielskej lige a Lige majstrov.

zdroj: sport.es cadena ser
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-04 16:14:40
32 Mega? No kam by šiel...