Keďže sa očakáva, že Xavi opustí klub na konci sezóny, nájdenie nového trénera je hlavnou prioritou Barcelony ešte pred vstupom do letného prestupového obdobia.

Hoci tréner opakovane zdôrazňoval, že nemá v úmysle pokračovať v klube, Barcelona tlačí na to, aby prehodnotil svoje rozhodnutie a tento týždeň si s ním dohodla stretnutie, aby ho prípadne presvedčila. A hoci sa zdá, že Xavi nie je úplne proti myšlienke pokračovať, chce, aby Barcelona súťažila na najvyššej úrovni, a preto si podľa Alexa Pintanela stanovil tri prioritné ciele klubu v prestupovom období.

1. Elitný pivot

Najväčšou prioritou pre Xaviho a predovšetkým pre klub je podpísať toto leto defenzívneho záložníka, ktorý by mohol prevziať trón po Sergiovi Busquetsovi. Andreas Christensen, Oriol Romeu a Ilkay Gündoğan v tejto sezóne túto pozíciu obsadili, ale ani jeden dostatočne presvedčivo. Xavi si preto želá, aby Barça získala špičkového pivota, ako je Martin Zubimendi z Realu Sociedad alebo Joshua Kimmich z Bayernu Mníchov. Každý z týchto hráčov však bude stáť klub minimálne 50 miliónov eur, pričom samotná odstupná klauzula prvého z nich je 60 miliónov eur.

2. Elitný krajný obranca

Po katastrofálnom výkone Joãa Cancela proti Realu Madrid a PSG v minulom týždni sa zdá, že jeho pokračovanie v klube je vážne ohrozené. A preto Xavi dúfa, že Barcelona mu môže priviesť špičkového beka. Alejandro Balde bude v klube určite pokračovať, zatiaľ čo Jules Koundé by si mal tiež udržať svoje miesto pravého obrancu tímu. Julian Araujo má za sebou skvelú sezónu v Las Palmas, ale jeho miesto v prvom tíme pre budúcu sezónu nie je úplne potvrdené.

3. Elitný futbalista, ktorý dokáže urobiť rozdiel

Nakoniec Xavi chce, aby klub siahol po "rozdielovom" hráčovi. Niekoho, kto má skúsenosti na najvyššej úrovni a dokáže urobiť rozdiel počas veľkých zápasov. Jeho voľbou je Bernardo Silva z Manchestru City. Očakáva sa, že Portugalčan opustí City v tejto sezóne, pričom jeho odstupná klauzula sa pohybuje na úrovni 58 miliónov eur (50 miliónov libier). O jeho podpis však budú usilovať len vtedy, ak sa im podarí zaplátať diery na iných pozíciách.

zdroj: @alexpintanel
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
2024-04-23 09:09:19
Takže 300 miliónov za 2,5 roka, hráči zadarmo ako Christensen, Kessie, Martinez boli málo.
2024-04-23 09:15:37
Bernardo Silva nie je rozdielovym hracom a bude mat uz 30 rokov buducu sezonu. Rapidne ide dolu vykonom.Rozdielovi hraci su Mbappe,Haaland,Rodri. Navyse hra casto na pozicii Yamala a nas chlapec je urcite lepsi a o potenciale sa ani nebavme.