V posledných týždňoch sa ukázalo, že prezident Barcelony Joan Laporta túži po tom, aby Xavi Hernandez zostal trénerom prvého tímu.

Tréner v januári oznámil, že na konci sezóny z funkcie odstúpi. Odvtedy však Blaugranas na ihrisku dosiahli skvelý obrat a v desiatich zápasoch neprehrali. To viedlo k tomu, že špekulácie o výmene trénera utíchli, keďže sa teraz vyvíja úsilie presvedčiť Xaviho, aby zostal.

Katalánsky denník Sport informuje, že o Xaviho budúcnosti v Barcelone by sa mohlo rozhodnúť už o tri týždne, keďže Joan Laporta sa s ním plánuje stretnúť a prediskutovať situáciu v apríli. Podľa aktuálnych informácií sa Laporta a Xavi stretnú niekedy v apríli, keď už budú za nami dôležité zápasy - dvojzápas štvrťfinále Ligy majstrov proti PSG (10. a 16. apríla) a Clásico proti Realu Madrid (21. apríla). Nadchádzajúce týždne by mohli byť pre Barçu rozhodujúce, pretože víťazstvo proti PSG by znamenalo postup do semifinále Ligy majstrov, na čo sa na začiatku sezóny nemyslelo.

Okrem toho vyvíjajú tlak na Real Madrid v tabuľke La Ligy a víťazstvo v Clásicu by ich dokonale pripravilo na neskorý útok na titul. Obe strany sa preto rozhodli, že sa zatiaľ sústredia na kľúčové zápasy, a keď sa odohrajú, Laporta sa stretne s Xavim a pokúsi sa ho presvedčiť, aby zostal.

Xavi je podľa Laportu najlepšou možnosťou

Sport uvádza, že prezident Barcelony naďalej považuje Xaviho za najlepšiu možnú voľbu, ktorá by mohla viesť tím vpred. Koniec koncov, 44-ročný tréner pozná klub zvnútra a zvonka a od prevzatia tímu odviedol solídnu prácu, a hoci v tejto sezóne došlo k určitým neúspechom, mužstvo stále bojuje o dve trofeje.

Ani možnosti, ako ho nahradiť, nie sú úplne presvedčivé, a preto Laporta chce, aby Xavi pokračoval aj v budúcej sezóne, ak budú výsledky odteraz do konca sezóny konzistentné. V Laportovom okolí sú niektorí, ktorí sú proti tejto myšlienke, ale ak Barcelona postúpi cez PSG, mohlo by to posilniť argumenty pre jeho pokračovanie.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-28 18:32:27
Prvá prehra a bude hneď koniec týmto článkom o tom aby Xavi ostal.
jirkam Premium
2024-03-28 22:50:57
Xavimu chybí schopnost
taktickeho myšleni. Pořad na jedno brdo