Sobotňajší zápas proti Las Palmas na Montjuïc je dobrou príležitosťou na oddych pre niekoľkých hráčov a šancu pre tých, ktorí v poslednom čase hrali menej. Dá sa očakávať, že Xavi urobí rotáciu v každej formácii.

Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport uvádza, že Ferran Torres sa napokon vráti na stretnutie s Las Palmas. Novinár tiež upozorňuje, že Robert Lewandowski odohral dva celé zápasy vrátane jedného predĺženia v drese poľskej reprezentácie, zatiaľ čo Ronald Araujo a Andreas Christensen mali v poslednom čase menšie zdravotné problémy. Hráči, ktorí strávili reprezentačnú prestávku na Ciutat Esportiva, tak možno dostanú príležitosť v zápase proti Las Palmas.

Mnohé nasvedčuje tomu, že Christensen aj Araujo budú sedieť na lavičke náhradníkov, zatiaľ čo od Julesa Koundého, Paua Cubarsího, Iñiga Martíneza a Joãa Cancela možno očakávať štart od úvodného hvizdu. Je možné, že Koundé by mohol taktiež oddýchnuť, ale v tejto zostave by ho mohol nahradiť iba Hector Fort, ktorý v posledných dňoch odohral najviac minút zo všetkých hráčov Barçy za španielsku reprezentáciu U19, a to 225. Denník Sport tiež informuje, že Xavi povolal na dnešný tréning Mikayila Fayeho a Mamadoua Mbackeho. Treba však pripomenúť, že v ten istý deň hrá svoj zápas aj Barça Atlètic a je ťažké si predstaviť, že by Rafa Márquez mal k dispozícii Senegalčana alebo Paua Cubarsího, ktorý je už stálym členom prvého tímu.

V stredovej formácii môže dôjsť k určitej rotácii. Zdá sa, že prvým odpočívajúcim by mal byť İlkay Gündoğan, ktorý v dvoch zápasoch nemeckej reprezentácie odohral 58, resp. 72 minút. Ale dá sa očakávať, že v stretnutí s Las Palmas bude hrať od začiatku práve on. Vedľa neho bude pravdepodobne Fermín López a pri odpočinku Christensena a zranení De Jonga by ako tretí v strede poľa hral Sergi Roberto alebo Oriol Romeu.

V útoku by mohol dostať veľkú šancu Vitor Roque, ktorý po tom, čo cez repre brejk pracoval pod vedením Xaviho, by mohol odbremeniť Lewandowskeho tým, že by nastúpil v základnej zostave na deviatke. Vedľa neho by hrali João Felix a Raphinha alebo Lamine Yamal. Ferran Torres sa ešte len vracia po zranení a na ihrisko sa pravdepodobne dostane až v druhom polčase. Treba tiež pripomenúť, že po tomto zápase budú mať Blaugranas až 9 dní odpočinku pred ďalším zápasom, ktorým bude už prvé štvrťfinále Ligy majstrov proti PSG.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-28 15:28:39
Araujo cez repre pauzu vobec nehral, takze on podla mna bude hrat jednoznacne a kedze je po zapase pauza 9 dni tak pochybujem, ze Xavi bude nejak moc rotovat. podla mna postavi najsilnejsiu zostavu a hrat bude aj Lewa, ktory toho odohral posledne dni vela
2024-03-28 18:15:16
Podľa mňa nejaká veľká rotácia nenastane, pretože súrne potrebujeme všetky tri body. Ak by bol zápas jednoznačný (z hľadiska výsledku) tak môžu počas zápasu nastať určité zmeny, ale nejaké zásadné ...to nepredpokladám, navyše pred zápasom v LM s PSG máme 9 dní pauzu na oddych.