İlkay Gündoğan odohral počas tejto prestávky na reprezentačné zápasy za nemecký národný tím 131 minút. Neboli to pre neho veľmi úspešné vystúpenia, hoci jeho tím vyhral proti Holandsku aj Francúzsku. K jeho rozpoloženiu sa vyjadril aj tréner Julian Nagelsmann, ktorý vidí príčinu v prílišnom využívaní hráča Barcelonou.

"İlkay hrá 90 minút v každom zápase Barçy. Nie je taký čerstvý, má za sebou veľa zápasov a môže tým trpieť," povedal Julian Nagelsmann po zápase nemeckej reprezentácie s Holandskom, ktorý hostitelia tohtoročného EURO vyhrali 2:1. Gündoğan v tomto zápase odohral len 59 minút a v predchádzajúcom súboji proti Francúzsku (2:0 pre Nemecko) opustil ihrisko v 72. minúte.

"İlkay bol po zápase s Francúzskom veľmi sebakritický a povedal, že stratil veľa lôpt. V tomto smere si počínal veľmi dobre," priznal tréner.

Gündoğan odohral v tejto sezóne za Barcelonu už 42 zápasov, v ktorých nazbieral až 3375 minút, čo predstavuje priemer 80 minút na zápas. Takéto minútové zaťaženie 33-ročného futbalistu je pomerne riskantné, hoci Nemec zatiaľ svojou hrou v Barcelone nedal najavo, že by potreboval oddych. Určite je to však potrebné, aby bol İlkay pripravený na rozhodujúcu časť sezóny.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-28 08:28:53
Suhlasim, ze je brutalne vytazeny, v klube nemame velmi na vyber. Ale preco ho potom nechava hrat reprezentacny trener 2 priatelaky 131 min netusim.
2024-03-28 08:45:08
Vratia sa Pedri s De Jongom coskoro, bude to možné prerotovat, ak Xavi nebude stavať všetkých naraz ako predtým. Možno aj pre neho ponaucenie.