1.Dobrák Pepe

Niektorí fanúšici ho majú zafixovaného ako futbalového darebáka a lámača kostí. Ale naopak! Pepe je veľký dobrák. Nevie sa to veľmi o ňom, ale ponúkol svoj veľký mozog na transplantáciu istému vedcovi, ktorý utrpel ťažký úraz pri rutinnej kontrole veľkého hadrónového urýchľovača v CERNe. Fyzik nešťastne havaroval, keď sa na kolieskových korčuliach hnal tmavým tunelom urýchľovača svietiac si na cestu čelovkou. V podstate sa stal obeťou nedomysleného kanadského žartu svojich kolegov, ktorí mu vymenili plastovú čelovú lampu za kovovú. Jeden z obrovských magnetov LHC mu kovovú čelovku aj s hlavou odtrhol a roztrieštil o stenu tunela.
Ale späť k Pepemu. Pepe je veľký fanúšik vedy a to najmä kvantovej elektrodynamiky a teórie strún a keď sa dozvedel o nešťastí v Ženeve, tak nezaváhal ani chvíľku a rozhodne konal. Sám si nechal len mozoček. Operácia sa podarila, vedec sa síce odvtedy živí ako smetiar, ale, čo je najdôležitejšie, žije! A sám Pepe, ako sa ľahko môžete presvedčiť, hrá futbal na vysokej úrovni ďalej a už sa tak ľahko nedá strhnúť k surovosti ako kedysi.

2.Cristiano Ronaldo je makač!

O Ronaldovi je všeobecne známe, že sa k svojmu futbalovému majstrovstvu dopracoval tvrdou prácou. Už menej sa vie koľko času venuje ťažkému skúšaniu jednotlivých prvkov svojho bohatého repertoáru. Tak napríklad svoj legendárny postoj pred exekúciou priameho kopu trénuje denne trojfázovo, vždy po jednej hodine. Svoj smrteľne prísny pohľad na provokujúceho súpera trénuje len 20 minút, ale zato až 10x za deň. Nagélovanie vlasov pred každou fázou tréningu, po jej skončení a aj počas nej ho stojí zakaždým len pár minút. Rôznym formám pádu pri silnejších, slabších, či žiadnych dotykoch súpera sa venuje už dôkladnejšie, každému druhu trikrát za deň po jeden aj štvrť hodinke. Vyčítavé pohľady na sudcu v stoji, v sede, v šmyku či počas salta vzduchom si cvičí tiež veľmi dôkladne pred špeciálnym veľkoplošným zrkadlom trojfázovo po hodinke. Nezanedbáva samozrejme ani šprinty, streľbu ľavou, pravou nohou, hlavou či očami. Nácviku osláv gólu sa venuje prekvapivo málo, len 2 hodiny denne.
Ak si myslíte, že sa to nedá za jeden deň stíhať, veď treba mať čas aj na kultúrne vyžitie, spánok (počas neho tiež nezaháľa a cvičí brušáky a vzpory ležmo) alebo jedlo tak to nepoznáte Ronalda, vždy si privstane o hodinu skôr a tak má jeho deň až 25 hodín!

3.Drsný Carles Puyol a jeho spojitosť s ružovou

Akiste ste už zhliadli tú reklamu, v ktorej Carles na záchranu spoluobčanov odhlavičkuje rútiaci sa kvetináč. Veľa ľudí si myslí, že je to len nadsádzka. Skutočnosť je oveľa drsnejšia ako je v civilnom živote drsnejší aj samotný Carles Puyol. Pivo si zásadne otvára zubami, orechy a nielen vlašské ale aj lieskovce rozbíja údermi čela. Zuby si čistí drôtenou zubnou kefkou. Holí sa tupými žiletkami. Keď sa ide okúpať, tak v studenej vode a ešte si tam prisype kocky ľadu. Do tréningových kopačiek, skôr by sme ich mohli nazývať fakírkami, si často nasype pripináčky alebo sklené črepiny.
A tí, čo ste videli film Ružový panter, kde inšpektor Clouseau je v jeho byte neustále prekvapovaný nečakanými výpadmi sluhu Kata, ktorými ho má udržať v strehu, si súkromný život Puyola môžete ešte ľahšie predstaviť. Carles má totiž takýchto zamestnancov dvoch, jeden je Samo a druhý sa volá Sato. Teda aj z tohto životného štýlu pramenia Carlesove dosť časté zdravotné patálie. Tvrdý futbalový zápas na hranici sebazničenia je pre neho už potom len prechádzka ružovou záhradkou.
A už len taká maličkosť na dokreslenie, zadok si Carles utiera zásadne nie toaletným, ale brúsnym papierom tzv. šmirgľákom.

4.Slová španielskej hymny

Furia Espaňola chystá na MS v Brazílii obrovské prekvapenie. Jej futbalisti budú po prvýkrát svoju hymnu aj spievať! Mám to, ako inak, potvrdené nezávisle z niekoľkých spoľahlivých zdrojov.
Najviac však asi budú šokovaní naši bratia Česi! Po dlhých sporoch najmä medzi Baskami, Kastílčanmi a Kataláncami v španielskej reprezentácii sa totiž dohodli na kompromise, že slová budú v cudzom jazyku a to z nám dobre známej znelky Zelená je tráva, futbal to je hra. Tak na tréningoch pred svetovým šampionátom Vicente del Bosque okrem herných situácií a taktiky bude so svojimi zverencami pilne nacvičovať aj spev. Nová spievaná španielska hymna bude mať premiéru samozrejme pred ich prvým vystúpením na majstrovstvách s Holandskom.
Nezabudnite pozerať! Pre istotu, hoci nepochybujem, že drvivá väčšina ju pozná naspamäť, nám sem píšem aj jej slová, aby sme si ju mohli zaspievať spolu s nimi. Podotýkam, že ju píšem s určitým kastílsko-katalánsko-baskicko-aragónsko-andalúzko-astúrijským prízvukom, tak ako mi ju do telefónu prespieval môj španielsky zdroj.
Nuže:
Želená che trráva, futból to je ra a ten míč kulati, vec yie žaludná, tak si každí z náš na niey požor dey, po žemi ho pyekňe podávey.
Píšťalka až na náš xavolá, kouželnou sílu má, dnes tak yiak žítra i ža týden, náš tím je pšipraven. Ey!
Želená che trráva, futból to je ra a kdo góli dává, yen ten vyrává, obránče na náš si požor dey, ryčlá klička a chseš xtraceney.
Dnes che ta nálada sváteční, pokšik xní vítyežní, tisíce srcí už hoží jít, tou vášní sportovní Ey!
Želená che trráva, futból to je ra a ten míč kulati, vec je žaludná, tak celé své srce do nyei dey večňe bochuy a nic nevždávey
Želená che trráva, futból to je ra a ten míč kulati, vec yie žaludná, chen se s nim oču nepárey, ostrrou rránou góli roždávey

Váš Dr-QQ :-)

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.