Katalánsky denník Sport informuje, že rokovania o príchod Guida Rodrígueza sú už v pokročilom štádiu.

Ako informoval Toni Juanmarti z denníka Sport, FC Barcelona už nejaký čas pracuje na podpise Guida Rodrígueza na voľný prestup, ale operácia ešte nie je dokončená. Panuje zhoda, že ide o "dobrú a lacnú" možnosť a v posledných dňoch už prebehlo veľmi pozitívne stretnutie medzi zúčastnenými stranami. Teraz sa očakáva, že konečná dohoda bude pripravená na spečatenie. Zmluva by bola uzavretá na dve sezóny a jednu sezónu s opciou.

Hlavné ciele klubu sú veľmi drahé a uvidíme, či sa v lete podarí uskutočniť významnú investíciu. Amadou Onana, Kimmich, Wieffer alebo Zubimendi patria medzi preferované možnosti, ale k dnešnému dňu športové riaditeľstvo nevie, či bude môcť siahnuť po niektorom z nich. Tvárou v tvár tejto situácii sa Barca už chce postarať o pozíciu pivota a tentoraz priviesť hráča, ktorý zaručí dobrú úroveň. Preto klub v uplynulých týždňoch predložil ponuku Guidovi Rodríguezovi, ktorému na konci sezóny vyprší zmluva.

Podpis 30-ročného Guida by neznamenal uzavretie prípadu pivota. Hráč Betisu je vnímaný ako 'nástupca' Oriola Romeu, ktorý, ak nedôjde k prekvapivému kroku, klub opustí. Ideálnym plánom Barçy je podpísať Argentínčana, ako aj jedného zo spomínaných hráčov, a to v krátkodobom aj dlhodobom horizonte. V závislosti od toho, ako sa leto vyvinie, však nemožno vylúčiť, že pred defenzívnou líniou budú hrávať Christensen a Guido.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-27 20:40:46
Jestli se chceme přiblížit těm nejlepším tak už musíme přestat dělat takovýhle přestupy. Ano tento hráč nemá na to posunout naší zálohu výše.... Buď Top posili, nebo hráče z akademie. Teď není jiná cesta.