FC Barcelona zvíťazila vo výjazdovom zápase nad Cádizom 1:0 po góle Joãa Felixa. Andalúzania, ktorí bojujú o udržanie sa, sa s takýmto výsledkom nemôžu zmieriť a verejne sa sťažovali, že rozhodca bol neobjektívny.

Spor sa týka situácie, keď lopta zasiahla kameru na okraji ihriska a rozhodca priznal držanie lopty Barcelone, čo vyvolalo sťažnosti hráčov Cádizu.

Tréner Mauricio Pelligrino v pozápasovom rozhovore vyjadril nespokojnosť s rozhodnutím: "Keď lopta zasiahla kameru, myslel som si, že ju má v držaní jeden z našich hráčov, ale bohužiaľ to tak nebolo, myslím si, že celkovo bol rozhodovanie prijateľné."

Na oficiálnom profile klubu na Twitteri sa zasa rozhodli zverejniť príspevok, ktorý znel: "Lopta do kamery, lopta pre Barçu." Klub však neskôr príspevok zmazal.

Nie je to prvýkrát, čo sa predstavitelia Cádizu rozhodli verejne kritizovať rozhodnutia rozhodcov. V minulosti boli za svoje vyjadrenia potrestaní bývalý tréner Andalúzanov Álvaro Cervera a prezident klubu Manuel Vizcaíno. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie tentoraz. Samotná otázka potrestania klubu za takéto príspevky je pomerne komplikovaná. Stačí povedať, že klubová televízia Realu Madrid za groteskne tendenčné materiály zatiaľ potrestaná nebola, hoci konanie prebieha.

Pokiaľ ide o rozhodnutie rozhodcu, názory sa rozchádzajú. Ozývajú sa hlasy podporujúce priznanie lopty Barcelone, ale aj spochybňujúce takéto rozhodnutie. Cádiz má pred sebou ešte sedem zápasov, z ktorých každý je príležitosťou na získanie bodov a únik zo zóny zostupu.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-15 10:02:38
No,tak to bol rozhodujúci moment zápasu.......???,posledné sekundy?
2024-04-15 11:16:18
Hráči a vedenie Cadizu nech radšej držia huby, pretože keby nebol rozhodca na hráčov Cadizu mäkký, tak taký Iza, ktorý pri góle Felixa sa chytal za hlavu akoby do nej dostal plnú ranu kopačkou a pritom kopačka Felixa sa o neho ani neobtrela, už by len za toto filmovanie mal dostať žltú kartu a ešte minimálne tri prípady, kedy simuloval ako herec Národného divadla mu prešli bez trestu. Celkovo celé mužstvo Cádizu bolo samý "herec"!!!