García Pimienta priznal, že červená karta veľmi ovplyvnila plán jeho tímu, ale verí, že boli blízko k dosiahnutiu dobrého výsledku. Zároveň vyjadril svoj obdiv a uznanie Lamine Yamalovi a Pauovi Cubarsímu. Samozrejme, nemohla chýbať otázka o Xaviho rozhodnutí.

Zmena plánov kvôli červenej karte

"Prišli sme sem s úplne inou predstavou o hre, než akú sme predviedli. Ak stratíte hráča tak skoro v zápase, musíte zmeniť plán. Prišli sme trpieť, ale mužstvo si počínalo veľmi dobre a zabezpečilo, že Barça si nevytvorila príliš veľa príležitostí. Mali jednu jasnú a využili ju a my sme čakali na svoju chvíľu. Spomínam si na strelu Coco a akciu Alberta Moleira na konci druhého polčasu. Boli sme v zápase až do konca a chýbalo veľmi málo, aby sme odtiaľto odišli s jedným bodom."

Hodnotenie kľúčových rozhodnutí rozhodcu

"Červená karta sa mi zdá celkom jasná. Náš brankár bol pri lopte neskoro a fauloval Rafinhu. Je pravda, že jeden z našich hráčov nebol ďaleko a mohol mať čas zasiahnuť, ale rozhodca bol blízko a videl to dobre. Nemám k tomu čo povedať. Čeliť takému skvelému tímu, akým je Barça, s jedným futbalistom menej je veľmi ťažké. Valles je naštvaný a cíti sa previnilo, ale hrá skvelú sezónu a táto situácia na tom nič nemení. Čo sa týka anulovaného gólu, myslím si, že to bolo dobré rozhodnutie kvôli ofsajdu na začiatku akcie, ale ešte som nevidel opakovaný záznam."

Lamine a Cubarsí

"Ak sa dostanete do prvého tímu Barçy, znamená to, že si to zaslúžite. O to viac, ak dokážu hrať na tejto úrovni a byť povolaní do národného tímu. Lamine odohral 90 minút proti Brazílii a Cubarsí vyzerá, akoby už odohral desať sezón v prvom tíme. K hráčom z akadémie Las Palmas sa snažíme pristupovať podobne a dávať im príležitosti v prvom tíme."

Návrat do Barcelony s iným tímom

"Bol to dobrý pocit. Strávil som tu veľa rokov, ale teraz som trénerom Las Palmas. Mali sme veľké úmysly odohrať dobrý zápas, ako sa nám to podarilo už v prvom kole doma, keď sme boli blízko k pozitívnemu výsledku. Dnes sme Barcelone nedovolili odohrať lepší zápas, pretože sme hrali veľmi dobre."

Xaviho rozhodnutie

"Mám s ním dobrý vzťah. Byť trénerom Barçy je niečo, po čom túžil už dlho, a ak urobil toto rozhodnutie, určite bolo veľmi uvážené a pravdepodobne má svoje dôvody. Za toto rozhodnutie je zodpovedný on a treba ho rešpektovať."

zdroj: as.com
foto: twitter/laspalmas

Diskusia

1 komentár
daVinci Premium
2024-03-31 12:11:17
Vždy som chcel vidieť ako Pimienta bude trenovať Barcu, mal sa stať trenérom Á-čka, keď vyhodili Valverdeho a potom keď vyhodili Setiena mal byť už jasná voľba. Do teraz nechápem prečo nebol a prečo ho vôbec vyhodili z Béčka.