García Pimienta odpovedal na otázky novinárov pred sobotňajším zápasom medzi jeho Las Palmas a FC Barcelona na Montjuïc. Bývalý tréner Barçy B okrem iného uviedol, že to bola Barça, ktorá ho formovala ako trénera, ale jeho cieľom je poraziť svoj bývalý klub.

"Bude to veľmi ťažký a náročný zápas, Barça je v najlepšej fáze sezóny. Bude bojovať o La Ligu, o tom nepochybujem. Je jedno, kto bude hrať, má hráčov na najvyššej úrovni."

"Oni aj my chceme to isté, a to dostať sa k súperovej bráne s prehľadom v držaní lopty. Pokúsime sa im konkurovať, ako sme to robili vždy, a ak budeme sami sebou, budeme mať svoje šance. V takomto zápase musíte byť veľmi odvážni."

"Som veľmi vďačný za všetko, čo pre mňa Barça urobila, je to klub, v ktorom som pôsobil 28 rokov a ktorý ma formoval ako trénera, hráča a človeka. Som culé, ale teraz pracujem v Las Palmas, v Primera División, a dosiahol som niečo veľmi ťažké, ako je postup do Primera División s rozpoznateľným tímom a systémom."

"Prechádzame zlým výsledkovým obdobím, tvrdo sme pracovali na ihrisku aj s videoanalýzou, robíme chyby, pretože sme ľudia, ale tím trénuje a súťaží na 100%. Chcem, aby sa Las Palmas darilo a vyhralo každý zápas, samozrejme, zajtrajší zápas bude pre mňa špeciálny."

"Obávam sa absencie Juliana Arauja, pretože chcem, aby Barca aj Las Palmas mali k dispozícii najlepších hráčov, aby neboli žiadne výhovorky. Je mi ľúto Juliana, pretože je to svalové zranenie... Do konca ligy zostávajú už len dva mesiace a k tomu treba pripočítať proces rekonvalescencie, nevieme, kedy sa vráti. Nepochybujem o tom, že sa dobre vylieči. Nikdy sme sa neospravedlňovali, keď sme mali zraneného alebo suspendovaného hráča"

"Hráči ako Pedri a Moleiro sa sami prebojovali do prvého tímu a v správnom čase si dokázali upevniť svoju pozíciu. Las Palmas má jednu z najlepších mládežníckych akadémií v Španielsku a my si musíme veľmi dobre uvedomovať postupný prechod hráčov do prvého tímu."

"Alberto Moleiro včera trénoval celkom dobre, celý týždeň sme sa o neho starali, dúfam, že dnes nebude mať na tréningu žiadne problémy a bude k dispozícii."

zdroj: yt: las palmas
foto: twitter/laspalmas

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.