Podľa novinára Jota Jordiho z El chiringuito TV je Barcelona čoraz optimistickejšia v otázke podpisu zmluvy s útočníkom Manchestru City Erlingom Hålandom a verí, že za rok a pol bude hrať za tento klub.

Pred niekoľkými dňami médiá informovali, že Barcelona po tom, čo v roku 2022 neuspela v boji o Hålanda, má teraz pripravený plán na jeho získanie. Predpokladá sa, že Blaugranas si chcú zabezpečiť jeho podpis v lete 2025, pričom by to chceli načasovať na koniec garantovanej zmluvy Roberta Lewandowskeho (s opciou na sezónu 2025/26). V tom čase by už príjmy zo Spotify Camp Nou mali byť dostatočne vysoké na to, aby umožnili Hålandov príchod, čím by sa stal jednou z hlavných posíl pre vynovený štadión.

Spojenie Laporta x Pimenta

Zo športového hľadiska dáva Hålandov prestup do Barcelony absolútny zmysel. Nielenže bude útočník pôsobiť ako schopná náhrada za Lewandowskeho, ale tento krok bude aj odpoveďou Barcelony na podpis Kyliana Mbappého Realom Madrid. V Barcelone sú si Hålandovej situácie dobre vedomí. Jeho agentka Rafaela Pimenta a jej partner, bývalý hráč Barcelony Maxwell, sa 29. februára stretli v Barcelone s Decom, aby prediskutovali rôzne záležitosti vrátane Hålandovej situácie.

Medzitým stojí za zmienku, že Pimenta má silný vzťah s Joanom Laportom a vyjadrila svoj obdiv k prezidentovi Barcelony, pričom uviedla: "Vždy hovorím, že Laporta ma nemôže vo futbale o nič požiadať, nie je to fér, pretože vie, že poviem áno."

Prečo ten náhly záujem?

V roku 2025 sa Laporta ocitne na konci svojho prezidentského mandátu. To vytvára presvedčivý dôvod, aby sa o Hålanda intenzívne usiloval. Navyše, prebiehajúce vyšetrovanie Premier League voči Manchestru City pre finančné nezrovnalosti pridáva na dramatičnosti. Hovorí sa o termíne v októbri 2024 a dokonca o možnosti vylúčenia zo súťaže. Barça tento vývoj pozorne sleduje a pri všetkej tejto neistote by mohol byť Håland v pokušení odísť, najmä vzhľadom na jeho náklonnosť k Španielsku.

zdroj: elchiringuitotv
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
Marian Premium
2024-03-28 11:26:31
Lepší scenár je taký, že Roque vyrastie na zdatného strelca a Haalanda nebudeme potrebovať. Vitor en marcha !
2024-03-28 11:36:38
Asi budem za blázna, ale ja by som ho prioritne nechcel. Akože dá mrte gólov, ale je strašne drevený na lopte a v medzihre. Na svoje štatistiky potrebuje mať okolo seba najlepší servis, hráčov ako Foden, Bernardo, De Bruyne. Netvrdím, výborný hráč a zakončovateľ, ale do štýlu Barcy sa podľa mňa nehodí.

Som jediný tohto názoru?