Los Blancos vo finále Španielskeho superpohára vyprášili Kataláncov a poľahky si vybojovali prvú trofej v sezóne. Blaugranas si v zápase prakticky ani neškrtli. Známky preto vyzerajú tak, ako vyzerajú.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 4,9

S gólmi toho nemohol veľa urobiť.

Araujo - 3,6

Mal nastúpiť na poste stopéra, ale jeho hra na pravej strane poriadne rozhodila obranu. Dovtedy tiež hral slušne, ale zapríčinil zbytočnú penaltu, z ktorej padol gól. Situáciu ešte zhoršil, keď dostal druhú žltú po tom, čo z frustrácie kopol Viniciusa Juniora. Žalostný výkon.

Koundé - 3,2

Koundé v strede obrany pokračoval v hrozných výkonoch, keď od prvej minúty kazil, nedokázal kontrolovať a zachytiť prihrávku, ktorá viedla ku gólu Viniciusa. Ani potom nedokázal brániť lepšie, a navyše pri štvrtom góle stratil na loptu.

Christensen - 4,6

Mal prsty v druhom góle pri druhom góle. Nebol taký katastrofálny ako Koundé, ale rozhodne mal ďaleko od svojho najlepšieho zápasu.

Balde - 4,9

Bol pochopiteľne najvyššie postaveným obrancom z kvarteta a snažil sa o niečo v záverečnej tretine, ale nedokázal nájsť finálnu prihrávku v záverečnej tretine.

Gündoğan - 6,8

Jeden z mála hráčov, ktorí pokračovali v úsilí až do konca. Výborne rozdeľoval loptu a vytvoril dobrú šancu pre Ferrana Torresa, ktorý bol vychytaný.

De Jong - 4,9

Dobre sa pohyboval smerom dozadu a dopredu a ako jeden z prvých prijímajúcich hráčov prevzal zodpovednosť, aby získal loptu od obrany. V druhom polčase trochu stratil hlavu, robil bezhlavé fauly a prehrane si veril pri prihrávkach, čo nedopadlo dobre.

Ferran Torres - 6

V prvom polčase vyslal 6 z 10 striel Barcelony a naďalej sa snažil hrať na pravej strane. Raz trafil brvno a ďalší pokus zachránila bližšia žrď.

Pedri - 5,1

Úplné sklamanie zo strany Pedriho, ktorý akoby zamrzol proti neuveriteľnému strednému bloku Madridu.

Sergi Roberto - 4,7

Takmer neviditeľný. Nemal vôbec nastúpiť.

Lewandowski - 6,8

Spočiatku mu zápas priveľmi nevychádzal, niekoľkokrát stratil loptu v záverečnej tretine, ale nakoniec skóroval z voleja a strelil kontaktný gól.

Náhradníci

61' Fermín - 5,4

Mal nastúpiť oveľa skôr. 30 minút pred koncom, keď tím prehrával o dva góly, toho veľa nezmohol.

61' Felix - 6,5

Vytvoril si vynikajúcu šancu, dobre kombinoval s Fermínom, ale trafil priamo do Andriya Lunina.

61' Yamal - 6

Sem tam sa pokúsil o nejakú fintu, ale v konečnom výsledku bezvýsledne.

zdroj: sport.es sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-01-15 16:26:12
Takže Peňa s gólmi nemohol nič urobiť ? Ak by nestal len na bránkovej čiare , hneď tie prvé dva ani nemuseli padnúť. Jeho čítanie hry je na úrovni žiakov prebenjaminu. Ferran má 6 bodov , pretože zahodil všetko, čo mohol a v podstate jeho neschopnosť trafiť bránu nás stála akúkoľvek snahu o otočenie výsledku ? Tie hodnotenia v Španielsku robia fakt športový novinári ktorí hrávali profesionálne maximálne dostihy a sázky. Prisahám
2024-01-15 18:52:38
A co mal inaki pena citat ze obrana bude hrat offsideocu pascu?a co by mu pomohlo keby nanho isiel utocnik sam a on by stal pred branou?no bud isty gol abo cervena…tu su neskutocni odbornici na tej stranke