Barcelona porazila Neapol a postúpila do štvrťfinále Ligy majstrov. Zápas mal na strane Blaugranas mnoho protagonistov, ale cenu pre najužitočnejšieho hráča získal 17-ročný mladík.

Pau Cubarsí bol vyhlásený za najlepšieho futbalistu zápasu a treba povedať, že si toto ocenenie úplne zaslúžil a Xavi urobil správne rozhodnutie, keď stavil na odchovanca. Mladý stopér si výborne poradil so súpermi, mal 90% efektivitu prihrávok a vyhral všetkých 6 súbojov. Zaznamenal až 9 presných dlhých zákrokov. Medzi Cubarsího úspechy patria aj 3 odkopy, jedno prerušenie hry a 5 vyrazených lôpt spod nôh súperov.

Podľa Opta je Cubarsí prvým hráčom Barcelony minimálne od sezóny 2003/2004, ktorý má na konte viac ako 50 presných prihrávok (presnejšie 61), vyhral všetky súboje a zaznamenal viac ako 5 vybojovaných lôpt. Fran Martínez zasa upozorňuje, že 17-ročný mladík je prvým obrancom Blaugranas za posledné 4 roky, ktorý vyhral 100% súbojov (6/6) a v zápase Ligy majstrov mal 9 dlhých prihrávok. A to všetko pri svojom debute v tejto súťaži.