Xavi Hernández odpovedal na otázky novinárov po prehratom zápase s Realom Madrid. Tréner Barçy povedal, že je na svoj tím hrdý a myslí si, že si zaslúžil vyhrať. Z jeho vyjadrenia vyplynula aj veľká nespokojnosť s rozhodnutiami rozhodcov. Nižšie nájdete úplný prepis trénerovej tlačovej konferencie.

Prekazili vám chyby v obrane víťazstvo v tomto zápase, v ktorom sa zdalo, že ste hrali tak, ako ste chceli?

"Áno, myslím si, že dnes je to dvojnásobná bolesť, pretože podľa môjho názoru môžeme byť v prvom rade hrdí na to, ako sme hrali a že sme súťažili. Myslím si, že sme hrali dobrý futbal, najmä v druhom polčase boli momenty dominancie. Dobre sme útočili a bránili. Dobre sme strážili hráčov súpera, až na jeden brejk Lunina, ktorý sme nezachytili najlepšie. Okrem toho si myslím, že sme mali tento zápas pod kontrolou a zaslúžili sme si vyhrať. Je to škoda, pretože sme pracovali veľmi dobre a zaslúžili sme si tri body, ale nezískali sme ich kvôli veciam, ktoré sme nemali pod kontrolou. Súboje vo vzduchu, získavanie lopty, nie faulmi, ale jej skutočným odoberaním. To bol rozhodujúci faktor. No je to škoda, pretože si myslím, že sme si od samotného zápasu zaslúžili oveľa viac. V rôznych momentoch sme dominovali, vytvorili sme si veľa situácií a myslím si, že sme tu mali vyhrať, ale trochu nám to ušlo, podobne ako v prvom zápase. A to ovplyvňuje výsledok ligy."

[Marta Ramón, RAC1] Myslíte si, že dnešná prehra kvôli rozhodcom je podobná tej utorkovej [proti PSG]? Ťažia vás viac vlastné chyby?

"Myslím si, že tak trochu zo všetkého. Viac nepoviem, pretože by mi to ublížilo a mohli by ma potrestať. Ale nie je potrebné nič hovoriť, pretože máme obraz o tom, čo sa dialo. To si musíte zanalyzovať vy. Ja môžem analyzovať zápas a myslím si, že sme boli veľmi dobrí. Oveľa lepší ako Real. Bol to zápas na víťazstvo a zvyčajne sa takéto zápasy vyhrávajú, ale dnes chýbali detaily. Z toho vyplýva ponaučenie pre tento tím a celý klub, vzhľadom na to, kde sa nachádza. V takýchto momentoch by sme mali byť hrdí na to, ako sme hrali a ako sme súťažili, a my sme hrali lepšie ako Real a zaslúžili sme si vyhrať."

[Xavi Lemus, TV3] Ako si vysvetľuješ, že v posledných zápasoch mužstvo stratilo pevnosť v obrane, ktorú malo dlhý čas, a to ovplyvnilo výsledky?

"Myslím si, že je to dvoma gólovými situáciami a v defenzíve sme hrali veľmi dobre. Oni si vytvorili veľmi málo, nebolo veľa rýchlych útokov. Je pravda, že v prvom polčase sme netlačili tak, ako zvyčajne, čo im poskytlo chvíle prevahy. V druhom polčase sme sa však zlepšili. To sú dve gólové situácie, okrem pokutového kopu. Pri druhom góle sme urobili chybu v obrane v pokutovom území, potom sme neprerušili prihrávku a z toho padol gól, ktorý priniesol víťazstvo. Je to tak trochu kópia toho, čo sa stalo v prvom zápase, a to je to, kvôli čomu je Barça a Real tam, kde je. "

[Adria Albets, Cadena SER] Ter Stegen práve povedal, že je škoda, že v La Lige nie je technológia na bránkovej čiare, že na veľa vecí sú peniaze, ale na toto nie, čo si myslíte?

"Súhlasím s týmto tvrdením. Čo vám mám povedať, taká je realita. Nemôžete byť ticho. Áno, je to škoda. "

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Keď však vidíte, čo sa stalo v prvom polčase, musíte si zahryznúť do jazyka, keď vezmete do úvahy všetko, čo ovplyvnilo zápas, karty, penaltu po faule na Lucasa Vázqueza...

"Áno, áno, na všetko. Včera ste sa ma pýtali na rozhodcu a ja som povedal, že dúfam, že bude nenápadný a že urobí všetko správne. Dve veci a... ani jedna sa nestala. Aká škoda."

[German García, Radio Nacional] Aké sú vaše pocity? Čo sa vám odohráva v hlave, neskončila sa pre vás táto sezóna?

"Nie, naším cieľom je stále pokračovať v boji, dosiahnuť druhé miesto, ktoré nám v budúcej sezóne umožní prístup do veľmi dôležitej súťaže [Španielsky Superpohár; pozn. red.]. Myslím si, že pre zápas, ktorý sme odohrali, by bolo normálne vyhrať. Som hrdý na mužstvo, ale ide o situácie, v ktorých sa nám podarilo bodovať, a tie, ktoré boli proti nám, nemôžeme ovplyvniť. Ide o zákroky rozhodcov. Na Bernabéu sme hrali lepšie ako Real Madrid. Myslím si, že sme si tri body zaslúžili. Vždy sa snažíme byť úprimní, nie voči vám, ale voči barcelonismo. Nemôžem klamať fanúšikom a povedať im, že sme mali vyhrať, že sme hrali veľmi dobrý futbal a zaslúžili sme si tri body, ktoré nám unikli vďaka situáciám, ktoré sme v mnohých prípadoch nemohli ovplyvniť."

[Manolo Oliveros, COPE] Hovoríte, že sa musíte sústrediť na boj o druhé miesto. Myslíte si, že vás požiadajú, aby ste pokračovali? Budete o tom uvažovať?

"Nie, teraz na to nie je vhodná chvíľa. Musíme stráviť túto prehru, pretože si celý čas myslím, že sme si zaslúžili vyhrať. A od tejto chvíle myslíme na prácu, na ďalší domáci zápas proti Valencii. Do konca sezóny zostáva ešte šesť zápasov a môže sa stať veľa vecí.

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Bolo Christensenovo striedanie diktované taktikou alebo zdravotnými problémami? Čo ste sledovali nasadením Ferrana a Félixa na ihrisko a podarilo sa to?

"Áno, áno. Dominantný a kontrolovaný zápas, predovšetkým v druhom polčase, ktorý bol podľa mňa skvelý. Hľadali sme vyšší pressing, väčší tlak pri vyvážaní lopty a nútili sme ich hrať do strán. Cancelo vyzeral dobre pri vysokom pressingu. Ferran nám dodal veľa intenzity a to sme hľadali. Strelili sme gól a potom nám chýbal moment na upokojenie hry. Oni rýchlo vyrovnali hru a potom prišiel gól, ktorý im priniesol víťazstvo, čo je naša chyba. Mali sme tú prihrávku zablokovať, ale o tom až neskôr. Som hrdý na tím, ale je to prehra, ktorá bolí, pretože sme urobili všetko pre to, aby sme vyhrali."

[Sergi Capdevila, Sport] Spomíname si na výkony Lea Messiho ako hlavného protagonistu na Bernabéu a porovnania Lamineho Yamala s ním po tom, čo nastúpi na ihrisko a urobí to, čo robí s obranou Realu, sú zrejmé. Pripomína vám to tie Messiho výkony?

"Áno, týmto prirovnaniam sa nedá vyhnúť. Máme pred sebou hráča, ktorý robí rozdiel. Myslím tým, že ak má situáciu jeden na jedného, je veľmi ťažké ho zastaviť. Dokáže prejsť cez dvoch alebo troch hráčov a dáva nám veľa. Máme do činenia s hráčom, ktorý má skvelý vstup do sveta futbalu, a sme šťastní, že ho máme v Barçe. Je dôležitou súčasnosťou a budúcnosťou tohto klubu."

[Jordi Blanco, ESPN] Myslíte si, že chceli skončiť ligu rýchlejšie? Celé kolo preložili, aby si Real mohol oddýchnuť pred Ligou majstrov, a potom tu boli chyby rozhodcov z dnešného dňa.

"Môj pocit dnes bola totálna nespravodlivosť, myslím, že to všetci videli. To je môj dojem. Že dnešné stretnutie nebolo spravodlivé. Úplne nespravodlivé. To je môj pocit a nemôžem nikoho oklamať, najmä fanúšikov. Je to nespravodlivosť a každý to videl. Je to evidentné."

[Pol Ballus, The Athletic] Mal si na konci pocit, že to bol tvoj posledný veľký zápas ako tréner Barcelony? Povedal ste si: "Uff, je koniec"?

"Nie, nie je koniec. Máme pred sebou ešte niekoľko zápasov, máme pred sebou veľa práce. Zostáva ešte kúsok sezóny. Pripúšťam, že bude veľmi ťažké vyhrať ligový titul, nie je to nemožné, ale veľmi ťažké. Teraz máme cieľ, ktorým je hrať v budúcom ročníku [španielsky] Superpohár. Ciele sú vždy."

[Miguel Ángel Lara, Marca] Po všetkom, čo ste povedali o rozhodcoch... Myslíte si, že ak sa tak stane, Real Madrid sa spravodlivo stane majstrom?

"Áno, na konci po 38 kolách bude treba Realu zablahoželať. Odohrali mimoriadnu sezónu, prehrali len jeden zápas, len jeden. To je výnimočné. Gratulujem im, pretože takmer uzavreli ligu. My sa nevzdáme a pokúsime sa bodovať, ale bude to veľmi ťažké. Je to nepríjemné, ale budiž. Môj dnešný pocit je totálna nespravodlivosť."

[Carlos Bianchi, Football Press] Viete, to, že v La Lige nie je technológia na bránkovej čiare, je záležitosť orgánov. Stálo to 4 milióny eur, ale myslelo sa, že VAR bude na kontrolu týchto situácií stačiť. La Liga súhlasila a je to záležitosť prezidentov.

"No myslím si, že ak chceme byť najlepšou ligou na svete, musíte urobiť pokrok. Predpokladám, že v tomto prípade sa všetci zhodneme. Ak chceme byť najlepšou ligou na svete, musíte pridať technológie."

zdroj: The Culer
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2024-04-22 08:45:11
Obohratá platňa, nepriznať si chybu, poukazovať na druhých, plakať ako je všetko zlé, ale sám na seba sa nepozrie. Typické :-)
2024-04-22 08:54:30
Práve v tomto je rozdiel v tréneroch ako Peph a Xavi. Pán tréner zaslúžili ste si vyhrať? Pokial som dobre videl.
1- Vinicius ak by premenil svoje šance čo išiel asi 2,3x prakticky na brankára tak tak by bol stav inde,kolko mal Madrid šancí posledné minuty?
2- Real mal na stoperoch 2 zaloznikov a nastúpil v strede s hracom čo ma 38 rokov a za parťáka mu bol 34r ,hrci už spolu nehravaju lebo vždy je problém v dinamike a nestíhajú ,napriek tomu to dopadlo ako dopadlo.
3- pán tréner vždy to obohrate ako ste si zaslúžili vyhrať a plac ale keď sa pozriete n tabuľku tak niekde je chyba
4-Pam tréner keď si pozriete 3 EL Clasica v tejto sezóne tak ste nevyhral ani jedno(ak sa nemylim)
5- Real vždy po kole nehral a nechal hrat barcu čo bolo dosť viditeľne že inn stačila remíza ,jak dostal ale gol tak zapol a za pár minút to bolo vyrovnane.

Presne toto je chyba v Barce že furt plače a sústredí sa na Madrid ,neberte to ako provokáciu len skratka Xavi či Laporta vždy musia perlit.
Mimochodom Canal+ robil rozbor zákroku na čiare o ktorom sa vyžarovalo zopár ľudí že nehoráznosť.Daval tam pohľad z vrchu a jasne nebol gol takze rozhodnutie správne.