Prehra Barcelony s PSG má dôsledky aj v iných súťažiach ako v Lige majstrov. Po včerajšom zápase sa vyjasnila aj téma účasti Blaugranas na Majstrovstvách sveta klubov v roku 2025.

Predtým sme sa mohli zaoberať kalkuláciami o tom, či Barça dokáže dobehnúť Atlético, ale teraz už nie je žiadna šanca, že by sa tak stalo. Katalánci strácajú na Rojiblancos 6 bodov a po vypadnutí z Ligy majstrov už nebudú môcť dohnať stratu. A bola na to veľká šanca, keďže Atlético nakoniec prehralo s Borussiou, ktorá by bola potenciálnym súperom Barcelony v semifinále. Postup do finále by Xaviho tímu pravdepodobne zabezpečil účasť na Majstrovstvách sveta klubov.

Barça si teda bude musieť na účasť v ďalšom ročníku tejto súťaže počkať do roku 2029, ak sa jej podarí nazbierať dostatok bodov v Lige majstrov. Barcelona tak stratí nielen na prestíži, ale aj z finančného hľadiska. Účasť na Majstrovstvách sveta klubov totiž bude spojené s určitými finančnými odmenami. Pôvodné správy uvádzali, že len za účasť na turnaji by mohla získať až 50 miliónov eur, ale podľa najnovších informácií môže byť táto suma nižšia (20 - 30 miliónov).

Bez ohľadu na to, akú čiastku možno skutočne získať, by však uprostred finančnej krízy išlo o peknú sumu. Navyše, len za postup do semifinále Ligy majstrov by Barcelona dostala 12,5 milióna eur a navyše Barça opäť nebude medzi elitou v iných súťažiach. Európu na Majstrovstvách sveta budú určite reprezentovať Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Inter, Bayern, PSG, Borussia Dortmund, Juventus, Porto, Atlético a Benfica. Ak Arsenal nevyhrá Ligu majstrov, zoznam doplní Salzburg.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-17 12:22:25
Srať na to všetko. Po včerajšku strácam vieru nad budúcnosťou tohto klubu z krátkodobého hľadiska. Možno niekedy niečo bude z generácie okolo Yamala, Cubarsiho, Gaviho, ... (ak sa nedokaraju ako Fati a z časti aj Pedri) ale to chce ešte roky času im na rast a klubu tým slimačím tempom našetriť na jedno pojeb*ne top DMko. Trochu som opäť začal veriť a konečne som cítil nadšenie v posledných týždňoch z Barci a k čomu to bolo, len zase sklamanie a zase pojed*na odveta v LM. Čo chcú ďalší rok s Marquezom dosiahnuť bez top DMka? Nie je finančný priestor ani na lepšieho trénera ani na potrebného hráča do základu. Sa čudujú potom, že nikto nechodí na štadión a že sú slabšie predaje lístkov ako sa očakávalo, ak vysielajú také signály. Ak sa vraví, že čakáme na lepšiu finančnú situáciu, tak aj fanúšikovia si povedia to isté a prídu až keď bude lepšie a bude na čo pozerať. Chce to rozbiť to pojed*ne prasiatko a premýšľať aj nad predajom časti klubu, alebo podobnými variantami. Proste niečo čo nám da peniaze na zmeny, lebo čakanie ma už nebaví. Sorry som fakt netrpezlivý človek a rok čo rok to sklamanie uštedruje Barce v mojom srdiečku čoraz väčšie rany.

PS: Dobre viem, že sa nájdu ktorým to nebude pochuti a možno mi aj za tieto slova vynadajú. Prosím, kľudne. Ja som to musel zo seba dostať po včerajšku.
2024-04-17 12:57:46
Súhlasim s tebou mam tiež take pocity ale rozpredavat klub asi nie, ved niake paky sa použili ,ale v ostatnom sa citim rovnako. Ten potkan Barto dufam ze si posedí ak mu preukazu vinu takto s klubom hazardovat !