V lete sa špekulovalo o tom, že Jules Koundé sa chce vrátiť na svoju obľúbenú pozíciu stopéra, pretože sa necítil dobre na krídle. Zdá sa, že sa mu to konečne splní.

Po rozhovoroch s trénerom Xavim Hernandezom si Koundé presadil svoje a sezónu začal na poste stopéra. Napriek dobrému začiatku však jeho forma začala klesať, čo prinútilo trénera presunúť ho späť na pozíciu pravého obrancu, kde obranca hral väčšinu roka.

Hoci Koundé od svojho nasadenia na pozíciu pravého obrancu predviedol niekoľko skvelých výkonov, katalánsky denník Mundo Deportivo uvádza, že Xavi chce na budúcu sezónu prirodzeného pravého obrancu. Podľa týchto informácií Xavi vidí Koundého predovšetkým v strede defenzívy a domnieva sa, že Francúz je často príliš exponovaný vzadu. Nemá v úmysle pokračovať s Koundém na pozícii krajného obrancu.

Barcelona bude mať na pozíciu pravého obrancu pomerne veľa možností, pričom Julian Araujo sa v budúcej sezóne vráti z hosťovania a Hector Fort je ďalšou atraktívnou možnosťou. Ak João Cancelo podpíše trvalú zmluvu, mohol by nastúpiť aj na poste pravého obrancu, pričom Alejandro Balde by sa mal vrátiť a obsadiť pozíciu ľavého obrancu. Okrem toho existuje aj možnosť prehľadávania prestupového trhu, ale finančná stabilita Barcelony rozhodne o tom, či je schopná kúpiť niekoho kvalitného.

Ale ak si Xavi nevie predstaviť francúzskeho obrancu na kraji defenzívy, Koundého možnosti zotrvania v Barcelone sa výrazne zmenšia, keďže Katalánci už teraz majú v strede poľa na výber. Vzhľadom na to, že o Koundého sa zaujímajú elitné európske tímy ako Chelsea, Manchester United a PSG, predaj by sa mohol uskutočniť, čím by sa Barcelone otvorila cesta k podpisu zmluvy s elitným pravým obrancom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-10 22:32:01
Jasné prv musíme investovať do poriadneho DMka a podľa info bude 2. priorita LW, ale rozhodne by sa nemalo zabúdať na odkup Cancela prípadne možnosti ako TAA s ročnou zmluvou v Liverpoole, alebo Frimpong s výstupnou klauzulou 40 mega. Rozhodne TAA (hoc som názoru, že angličan to tu bude mať nesmierne ťažké uspieť) je zaujímavá možnosť, keďže sa neraz vyjadril, že má rad Barcu. Situácia Realu na RB veľa napovedá že po ňom pôjdu taktiež rovnako ako idú aj po Daviesovi. Minimálne by bolo dobre začať rozhovory s TAA, či by chcel prísť o rok zadarmo. O rok nás môže trebars trénovať aj Klopp. Rovnako ak nezískame Kimmicha a nepredĺži s Bayernom, tak aj jeho potencionálne o rok zadarmo. Budúcu sezónu mierne odpisujem, lebo to tak aj vyzerá so Xavim, ale takto sa posilniť zadarmo, hoc až 2025 by nebolo vôbec zle.