Katalánci potvrdili dobrú formu aj na Civitas Metropolitano, kde rozdielom triedy zdolali Atlético Madrid. Ide o nesmierne cenné víťazstvo z hľadiska morálky v šatni, ale aj z hľadiska zisku plného počtu bodov. Chalani odohrali výborné stretnutie, poďme na hodnotenie jednotlivcov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,5

Slabá rozohrávka na všetkých úrovniach od Ter Stegena, ktorý sa často snažil ísť priamo a zle si vyberal adresáta. Aj inokedy sa príliš zdržiaval pri lopte, pričom Gündoğan si kričal o loptu úplne nepokrytý. V druhom polčase však predviedol jeden absolútne ukážkový zákrok, za ktorý si zaslúži uznanie.

Koundé - 7,7

Koundé pokračoval v pôsobivých výkonoch na poste pravého obrancu, keď sa takmer sám postaral o Samuela Lina, Reinilda Mandavu a Rodriga Riquelmeho. Solídny bol aj v držaní lopty a takmer vybojoval penaltu.

Araujo - 7,4

Trochu sporné niektoré jeho defenzívne rozhodnutia na začiatku zápasu, takmer zapríčinil penaltu. Výborne si však poradil s Moratom, keď sa držal v jeho blízkosti a nedovolil mu súperiť v súbojoch.

Cubarsí - 7,9

Mimoriadne pevný v obrane, zlikvidoval každú prihrávku, center alebo strelu, ktorú súper vyslal.

Fort - 6,9

Bez famfár odohral pôsobivý zápas, aj keď na začiatku urobil niekoľko zvláštnych rozhodnutí. Dobre si poradil s Llorentem a Molinom, a to ako v ofenzíve, tak aj v defenzíve.

Gündoğan - 7,8

Gündoğan takmer sám vytvoril Felixov gól, keď prešiel cez Llorenteho a našiel cestičku okolo Savića. Dôležitý bol aj bez lopty, keď sa niekoľkokrát presadil tesne pred pokutovým územím.

Fermín - 7,6

Fermínov atletický talent bol v tejto barcelonskej partii s Gündoğanom a Robertom v strede poľa veľmi dôležitý a presadil sa presne podľa očakávania. Urobil niekoľko solídnych nábehov do šestnástky, bránil hlboko a nakoniec bol za svoje úsilie odmenený gólom.

Sergi Roberto - 6,7

Sťahoval sa hlboko do obrany, aby rozohral loptu, a bol dôležitý pri zastavení niekoľkých protiútokov.

Raphinha - 7

V prvom polčase pôsobil dosť nevýrazne, ale v druhom polčase narobil veľa problémov obrane súpera. Najprv asistoval na gól Lewymu a potom pomohol vytvoriť niekoľko šancí vynikajúcimi prihrávkami za obranu.

Lewandowski - 9,2

Najlepší hráč zápasu, Lewandowski sa skutočne presadil svojimi skúsenosťami. Najskôr asistoval Felixovi krásnym prienikom v šestnástke a potom z voleja strelil jeden z gólov sezóny. Aby toho nebolo málo, pri treťom góle asistoval Fermínovi tým najdokonalejším načasovaním. V iný deň mohol mať aj niekoľko ďalších gólových príspevkov. Takmer dokonalý výkon od deviatky Blaugranas.

Felix - 7,2

Svojím gólom otvoril skóre zápasu a počas celého pobytu na ihrisku mal na hru mužstva výrazný vplyv.

Náhradníci

61' Yamal - 6,2

Nemal byť vôbec nasadený tak skoro, ako bol. Ale 30 minút pred koncom s trojgólovým vedením Yamal aj tak nemal veľa práce.

77' Roque - 6,5

V nadstavenom čase mal šancu na skórovanie 1na1, ale Nahuel Molina ho úplne zlikvidoval. Veľká energia z neho vyžarovala vo veľmi krátkom čase.

77' Romeu - 6,1

Udržiaval hru v pohybe elegantne a jednoducho, neurobil žiadnu chybu. Všetko, čo od neho môžu fanúšikovia Barcelony momentálne žiadať.

82' Casadó - 6,3

bez komentára

82' Martínez - 6

bez komentára

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-03-18 13:52:12
Konečne zápas, kde sme si hrali svoje a kde nikto nepodal zlý výkon.
Atleticu sme toho dovolili veľmi málo.
2024-03-18 15:33:59
ale veď toto tu sa malo nazývať -- najlepšie, najhoršie -- tu už nikto nič negarantuje