Práca rozhodcu Josého Maríu Sáncheza Martíneza včera opäť vyradila Xaviho Hernándeza z hry. Rozhodca ho ešte v prvom polčase poslal na tribúnu. Ako sa však ukázalo, naznačil mu to technický rozhodca a zo záberov je ťažké zistiť, čím sa Xavi previnil.

"Ukážte mu to, ukážte mu to ... Druhu [žltú] a von" povedal technický rozhodca Josému Maríovi Sánchezovi Martínezovi vo včerajšom zápase podľa Movistar+. Hlavný rozhodca jeho návrh vypočul a ukázal trénerovi Barçy druhú žltú a tiež červenú kartu. "Nie, nie, nie... Nič som nepovedal." reagoval Xavi, ale rozhodcu to nepresvedčilo. Tréner Blaugranas sa potom obrátil na technického rozhodcu a zopakoval: "Čo som ti povedal? Čo som ti povedal?" Ten však tiež stál bez pohnutia.

 

 

V zápise o stretnutí Sánchez Martínez uviedol, že Xavi dostal prvú žltú kartu za "pripomienky technického charakteru" voči jednému z rozhodnutí rozhodcu. Rovnaká poznámka sa nachádzala aj na vysvetlení trénerovho vykázania na tribúnu. Sánchez Martínez k tomu dodal, že Xavi tak urobil "kričaním, neúctivými gestami, a to po upozornení štvrtým rozhodcom." Z videozáznamu vyplýva, že tréner niečo kričal na technického rozhodcu, ale tieto slová neboli zahrnuté do zápisu.

Stojí za zmienku, že po včerajšom zápase s Atléticom má tréner Barçy na svojom konte už 22 žltých a 2 červené karty. Zaujímavosťou je, že Xavi má ako tréner Blaugranas už toľko červených kariet, koľko ich dostal v 767 zápasoch ako hráč Barcelony. Čo sa týka žltých kariet, ako hráč bol napomínaný v priemere každých 14 zápasov a ako tréner každých 6.

zdroj: movistar+
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-18 09:16:54
K zaujímavostiam napíšte - tento rozhodca počas posledných 4 zápasoch, v ktorých viedol/rozhodoval zápas Barcelony, udelil xavimu 3 žlté a jednu červenú 🙃