Po zápase s Atléticom bol Xavi veľmi spokojný so svojím tímom a na tlačovej konferencii povedal, že mužstvo je v najlepšej forme v tejto sezóne.

[Marta Ramón, RAC1] Lewandowski, Gündoğan, Koundé urobili krok vpred. Týmto zlepšením u hráčov, sú, ako hovoríte, dôvody snívať?

"Áno. Myslím si, že všetci hráči chcú vždy odovzdať to najlepšie a vydať zo seba maximum. Hovoríme o ich verziách, dnes boli prakticky všetci senzační. Výborné verzie hráčov, Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí a môžete vymenovať všetkých. Každý dnes odohral skvelý zápas na individuálnej aj tímovej úrovni. Sergi Roberto, hrajúci na pozícii defenzívneho záložníka, Gündoğan, rovnako tak Fermín, Rapha. Dnes sme hrali výborne a z tohto dôvodu sme šťastní."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Dnes ste opäť stavili na João Felixa, rovnako ako v prvom zápase. Keby sme ho takto videli vo všetkých zápasoch, bol by nespochybniteľným futbalistom [z hľadiska základnej zostavy; pozn. red.], ale dnes mal dvojnásobnú motiváciu, nie?

"Áno, dnes hral veľmi dobre. Bol veľmi dôležitý, ale predovšetkým, keď sme nemali loptu, jeho nasadenie v defenzíve nám veľmi pomohlo. No myslím si, že bol motivovaný. Ako som včera povedal, bol to zápas pre neho, takže sme na neho stavili. Opäť pre nás urobil rozdiel a som s ním spokojný."

[Helena Condis, COPE] Čomu pripisujete zlepšenie tímu v takej dôležitej fáze sezóny?

"No, mnohým veciam. Myslím si, že keď hovoríme o futbale, sme oveľa lepší v defenzíve, máme rovnováhu v obrannej línii. Nestrácame toľko lôpt, z ktorých vznikajú protiútoky súpera. Sme veľmi pozorní, v obrane pracujeme pevnejšie a precíznejšie. Viac si rozumieme aj v útoku. Hráčom dávame pokyny, ktoré majú preniesť na ihrisko, a oni to idú robiť, veľmi dobre to interpretujú a chápu. No myslím si, že futbal je o nálade a forme, a myslím si, že teraz je náš najlepší moment v sezóne. Preto som vašim kolegom povedal, že si myslím, že je čas snívať, prečo nie."

Štvrtý zápas v rade v lige bez inkasovaného gólu. Na Metropolitano v tejto sezóne ešte nikto nevyhral. V prvom polčase sa síce vyskytlo niekoľko ťažkých momentov, ale dokázali ste sa cez ne dostať. Čo sa vám na zápase najviac páčilo?

"V tretej časti ihriska sme dokázali veľmi dobre nájsť Roberta, vďaka tomu dokázali dobre zapnúť hráčov druhej formácie a Robert vďaka tomu mohol odohrať svoj najlepší zápas, odkedy je hráčom Barcelony. Fermín útočil do priestoru, Raphinha a João tiež. Jeden z najlepších zápasov sezóny, ak nie najlepší."

[Adria Albets SER] Cancelo dnes nebol k dispozícii. Fermín v televízii povedal, že gól a víťazstvo venoval jemu, pretože prežíva ťažké chvíle. Môžete k tomu niečo dodať?

"Cancelo je veľmi citlivý chlapec, s Fermínom majú dobrý vzťah. Celý tím mu venuje toto víťazstvo, ako aj všetkým ostatným, ktorí tu dnes nemôžu byť."

[Josep Capel, Radio Nacional] Ako sa pozeráte na to, že ste dnes hrali bez štyroch stredopoliarov, keď na poslednú chvíľu vypadol Christensen a navyše v zápase nastúpili dvaja 17-roční mladíci?

"Áno, hráme s veľmi mladými chlapcami, ale sú pripravení. Postavili sme ich, pretože sme presvedčení, že to zvládnu. Hrajú skvelé zápasy, sú to naši odchovanci a prispievajú k víťazstvu."

[Alejandro Segura, Marca] Čo sa stalo s Christensenom, pred zápasom sme videli, že je v základnej jedenástke, nakoniec ho nahradil Fermín. Je s Dánom všetko v poriadku?

"Nie je to vážne zranenie, má určité problémy s achilovkou. Dnes nastúpil na rozcvičku a počas nej nám povedal, že nebude môcť hrať."

[Jordi Blanco, ESPN] Povedali ste, že je to chvíľa na snívanie, predovšetkým pokiaľ ide o Ligu majstrov, ale chcel som sa spýtať na ligu. Vidíte ešte nejakú šancu dobehnúť Real, ktorý má náskok ôsmich bodov, najmä preto, že máte pred sebou ešte vzájomný súboj?

"Nad tým som nepremýšľal, pozerám sa len na svoj tím, ktorý zažíva najlepšie obdobie v sezóne. Náskok Realu Madrid je 8 bodov, to je veľký rozdiel. Čaká nás ešte zápas na Bernabéu, bude to ťažké, ale toto je náš moment v sezóne, a preto môžeme snívať."

[Pol Ballus, The Athletic] Prečo si myslíte, že najlepší moment sezóny prišiel práve vtedy, keď nemáte hráčov, bez ktorých by ste si tím nevedeli predstaviť?

"Predstavoval som si takúto Barçu. S našou filozofiou hry, našou DNA, to je náš spôsob hry. Nie všetci boli vždy schopní hrať, ale do konca sezóny je ešte čas. Niekedy sú také brilantné zápasy, že je to veľká zábava."

[Ferran Correas, Sport] Chcel som sa opýtať na Hectora Forta, hral v dôležitom zápase na San Mamés, dnes proti Atléticu, navyše nie na svojom poste.

"Hral výborne. Je to veľmi silný chlapec, hrá jednoduchý futbal, nič nevymýšľa, útočí do priestoru v ideálnom momente. Je vždy pripravený a má správnu mentalitu. Chce uspieť a to je kľúčové."

[El Chiringuito] Chcel som sa vás opýtať na červenú kartu. Videli sme, že ste technickému rozhodcovi povedali "Čo som vám povedal?", bolo v tom ešte niečo?

"Už som sa s ním nerozprával. Povedal mi, že to bola karta za gestikuláciu."

zdroj: yt
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-18 10:40:43
Neviem ci Xavi ma take reakcie ze by mal mat tolko kariet. Simeone skace po ciare a gestikuluje. Su vacsi nervaci. Nechapem niekedy