Katalánci zvládli náročný zápas proti Atléticu Madrid na Civitas Metropolitano a vyhrali rozdielom triedy. Čo nám stretnutie proti Los Colchoneros prinieslo?

Najlepšie: MVP Robert Lewandowski

Celý tím odohral veľmi dobrý zápas. Poľský útočník bol však kľúčovým hráčom. Zaznamenal presvedčivú asistenciu pri prvom góle Felixa, potom v pomerne ťažkej situácii zvýšil na 2:0 a napokon pri treťom góle skvele odcentroval na hlavu Fermína. Vďaka tomu si zaslúžene odniesol ocenenie MVP zápasu. Poliak má v tejto sezóne na konte už 20 gólov a 9 asistencií vo všetkých súťažiach, pričom do konca sezóny zostáva ešte pomerne veľa zápasov. Okrem toho treba vyzdvihnúť Ter Stegena, ktorý zaznamenal niekoľko skvelých zákrokov a z toho jeden svetový. Výbornú prácu odviedli aj Cubarsi a Araujo - počas viac ako 90 minút sa výborne dopĺňali a vytvorili dokonalé stopérske duo. Na svojej veľmi vysokej úrovni bol aj İlkay Gündoğan, bez ktorého si teraz ťažko predstaviť stred poľa Barcelony. Ku gólom prispeli Fermín a Felix, asistenciou a niekoľkými skvelými akciami a prihrávkami aj Raphinha. Takýto tím by sme chceli vidieť pravidelne.

Najhoršie: Slabší rozhodca a začiatok stretnutia

Už pred stretnutím sme sa dozvedeli, že Christensen má nepríjemné pocity a nebude hrať. Nebol to teda dobrý začiatok. Aj prvých 20 minút vyzeralo zo strany Barcelony celkom priemerne, aj keď samozrejme stále išlo o nadpriemer prebiehajúcej sezóny. Svoje urobil aj rozhodca, ktorý nevidel veľa zjavných faulov, ale niekoľkokrát odpískal priestupky, ktoré tam neboli. To rozčuľovalo Xaviho, v dôsledku čoho bol tréner Barcelony poslaný na tribúnu už v prvom polčase. Našťastie, tentoraz arbiter výsledok súboja neovplyvnil.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2024-03-18 07:43:32
najlepsie: znovuzrodeny lewa, konecne!!! jednoznacne hrac zapasu. najhorsie: atletico, zrejme sa party od stredy natiahla do soboty:)
2024-03-18 07:53:40
Felix gol radeji neslavil :D skoda - reakce tribun mohla byt brutalni :D