Aj ja si to myslím. Až budúcnosť ukáže, aké negatívne následky to bude mať. Ktokoľvek verí, že tie "páky" sú ako magický prútik, časom zistí, že za všetko dobre sa platí nejaká daň. Len dúfam, že tie následky nebudú úplne katastrofické.
Ja som si postupne z článkov písal, že koľko Barcelona zarobila predajom svojich aktív, od 2021 je to do teraz 850 miliónov, ale podľa ekonomických odhadov Barcelona vďaka tomu príde v najbližších 25 rokoch o 2-4 miliardy, záleží od vývoja. Napríklad to, že Barca Vision sa nehýbe a mal sa hýbať už 2 roky, tak klub teoreticky prišiel za tie 2 roky o cca 25-30 miliónov €. Aramark spolu so Spotify a Nike že vraj mali zaplatiť tých 60 miliónov za Libero, čo nezaplatili, Aramark mal dať že vraj 20 miliónov a mal získať výmenou za to licenciu na 20 rokov, že bude exkluzívny dodávateľ jedál a pitia na štadióne. Dohoda jak prasa pre Aramark, keďže získali za 20 miliónov podiel v Barca Vision aj licenciu na občerstvenie. Pre Aramark je to extra výhodné, 1 milión ročne, to je 19 domácich zápasov, ak za 1 zápas predajú 50 tisíc nápojov, či jedál (čo je podľa mňa reálne), tak na tom 1 pive, či hoddogu predstavuje 1,053€ nákladu. Čo tam stojí pivo? 5-6€ možno viac? Stále im tam ostanú dosť slušné zisky aj po odrátaní toho 1 miliónu € za rok. A to všetko len preto, že nutne treba prachy, lebo nutne treba kupovať, lebo Barcelona je veľkoklub a musí kupovať.
Aký stred tabuľky? Mohli prísť hráči zadarmo, kým sa stabilizuje finančná situácia. To by Barcelone kľudne stačilo aby uhrala najbližšie roky TOP 4 a bola v Lige majstrov.
seko27Barca Nebude kandidovať , on kandiduje s Nosferatu2000 namiesto Florentínka v Reale . Len sa ešte nedohodli kto bude upratovať hajzle na Bernabeu v suteréne a kto na poschodí.🤣🤣🤣
Dnes som sa dozvedel, ze Real predal v juli 300 sedadiel za 250K Eur ale na 30 rokov. U nas som sa docital, ze to ma byt cca 300 sedadiel za 200 000 eur kus ale na 20 rokov. To mi nepride ako najhorsia ponuka a momentalne by asi viac ani nevyrokovali.
nie je to dobre, ale k pravidlu 1:1 sa musime vratit co najskor. Strata Olma zadarmo by bol pruser a hanba. Tebasove prilis prisne pravidla nam skodia rovnako ako Laportove financne paky.
Hádaj, ktorá z TOP 5 líg v Európe je najviac zadlžená? Hádaj ktoré kluby najviac dlhujú?
LaLiga má jasné pravidlá. Tvoje výdavky majú zodpovedať tvojím príjmom. Ak privedieš hráča, máš mať zabezpečené jeho financovanie, či už kúpu, alebo aj jeho plat. LaLiga si nemôže dovoliť, aby im tam skrachoval nejaký tím, hlavne nie Barcelona alebo Real. Kedy naposledy Barcelona vykázala zisk? A nie, neráta sa ten rok, keď sa predali aktíva za 700 miliónov. Bez nich by skončila v strate cez 150 miliónov.
..
..Nemôžeš míňať peniaze,ktoré nemáš....😀Nechcel by si kandidovať v najbližžích voľbách na Slovensku?,tam je jedno,že si madridista,hlavne aby si bol sociálny....
Klub převzal v totálních troskách. Podle mě dělá co může, aby Barcu dostal zpět na výsluní. Pokud by Olmo odešel zadarmo, byla by to strašná ostuda a signál dalším fotbalistům, že nemají chodit do Barcy.
klub prevzal v troskach, ale stale je v troskach. a predane aktiva za stovky milionov.
sluby udrzat Messiho, priviezt Haalanda, zobrat na trestnopravnu zodpovednost byvale vedenie, a najnovsie dokoncenie stadiona v termine su taktiez v troskach
Dovolím si nesúhlasiť.
Laporta zdedil 1.3, niekde sa uvádza 1.9 miliardový dlh. Napriek tomu oproti posledným rokom Bartomeulovej vlády dokázal nakopnúť príjmy o cca 30% a znížiť náklady o 20%. Ušetriť viac ako 150mil na platoch. Zároveň sa podpísali historické sponzorské zmluvy či už so Spotify alebo Niké, ako fakt nechápem tejto hejt, neviem ako vy ale pre mňa je Barcelona jedinenčná tým že ju vlastnia socios, pokiaľ by sa nespristupnili tieto finančné páky a predaj menšinového podielu v spoločnostiach Barcy, nie v Barce, tak by Barcu mohol už dávno vlastniť nejaký Šejk a to by ste chceli ? Podľa mňa naozaj robí čo môže, samozrejme nik nie je dokonalý ale to čo robí s peniazmi ankaždý kto má širší finančne gramotný obraz jeho pracu ocení.
dá Vinci👍👍👍Niet dňa, aby nejaký pako na tejto stránke nepopisoval čierne scenáre a nenapádal Laportu. Je tu hniezdo hoaxerov, konšpirátorov, agentov Reálu Madrid. Taký Messandowski, jhonys - to sú modely ala Blaha, Harabin, Danko.
Niektorí sem proste musia pchať slovenskú politiku. Každý má právo na vlastný názor bez toho, aby ho tu druhí urážali. Čas ukáže, aké následky to skutočne bude mať. Nie som Laportov fanúšik, ale ak jeho konanie na úrovni "pák", atď, sa ukáže ako správne a bez katastrofálnych následkov, osobne mu zatlieskam. No nie som dosť naivný na to, aby som to očakával.
Já jsem agentem Realu Madrid? Aha. 😂
Zpátky od politiků z kategorie odpad k podstatě diskuse – můžeme se klidně bavit o tom, jestli je tento model prodávání budoucích příjmů ze stadionu, které mají tvořit hlavní hodnotu Espai Barça, tou pravdou cestou, jak jednorázově registrovat hráče. Osobně s tím nesouhlasím, ale to už je na každém, aby si to zhodnotil sám.
Druhá věc ale je, za co vše bychom měli Laportovi dávat kredit a za co vinit minulý management. Nikdo snad nebude popírat, že Laporta naskočil do obtížné situace. V daný moment situaci stabilizoval, ale to přeci neznamená, že dostal bianco šek na všechny kroky a své „kreativní” účetnictví. Neschopnost zaregistrovat Olma či jakéhokoliv dalšího hráče standardním způsobem už dvě léta po sobě (tzn. neschopnost dostat se konečně na pravidlo 1:1) je už čistě jen dílem současného vedení – zvláště pak kvůli nepovedenému prodeji podílu Barca Studios (přejmenované v rámci další transakce na Vision). K tomu se rozhodl Laporta, ale nikdo ho do toho nenutil.
Další věc, na kterou poukazuje DaVinci: platy. Ano, platy osekal, ale zároveň některým hráčům rozdal astronomické smlouvy (např. Lewandowski, Inigo, dříve Gundo), které nás stejně tak zatížily. Nyní proto opět překračujeme limit na platy o více jak 150 milionů, protože nám chybí k vyvážení těchto kontraktů příjmy. Příjmy, které už se ale na papíře zaúčtovaly a LaLiga je tím pádem po nás požaduje v rámci finančního fair-play.
Takto bychom mohli pokračovat dále. To není žádný neopodstatněný hate, ani konspirační teorie, byť by si to někteří přáli. Je to jen ukázka toho, že situace opravdu není tak černobílá a Laporta není spasitel, kterému hází klacky pod nohy Tebas, soudy a Bartovo dědictví.
Ten agent asi nemal byť na teba 🤣Ako pre mňa je Laporta v prvom rade politik, a politikov ja nemám rád každopádne to bolo najmenšie zlo a z kandidátky na prezidenta mi prišiel žiaľ ako najschopnejší. Dostal právomoc na to jednať tieto kreatívné kroky aby zachránil hlavné hodnoty Barcy a aby mohla ako tak podpisovať. Netreba zabúdať že Laporta je 2. Najvplyvnejší človek v Barce prvým sú a vždy budú socios, ktorý mu všetko schválili a asi im to dávalo zmysel. Jasné všade sú kiksy, podľa mňa tiež Barca Studios bol prepadák ale aj mne ako podnikateľovi sa stáva že občas partner alebo dodavateľ nesplnil to čo sľúbil, tak ako sa to stalo s Liberom a dopláca na to celá firma/klub. žiaľ stáva sa a nedával by som mu to až tak za vinu ale jasné je to prúser a jeho maslo na hlave ktoré bude musieť riešiť. Ale z normálnou registráciou hráčov mu tiež nepomohli výkonu tímu, 2x iba v EL, z toho 1x sme vypadli hned, žiadna výhra poháru atď. To ne príjem s ktorým rátaš domroźočtu pretože si klub o veľkosti aký si a že sa aspon niekam dostaneš ale žiaľ klub sa nedostal. Podľa mňa predať (rspr prenajať pretože podľa katalanskych médí sa jedna o dlhodobý prenájom žiaden predaj) 9900 miest za 120-200 mega ako uvádzajú španielské média je podľa mňa dobrý deal. A nikde sa nepíše že sa jedná o všetky lóže alebo iba časť ale z veľkou pravdepodobnosťou to bude len časť. Zároveň ti ostane ďaľších 100k sedadiel na voľbý predaj na každy zápas, ked budeme vediet kolko budu stát vstupenky vieme výpočítať income zo štadióna Espai na seba zarobí to sa nebojím. A vlastne tie miesta ani prenajať nemusia stačí ak by zložilo vedenie záruku ako v prípade Julesa ale to sú krajné riešenia. Áno platy boli veľké, ale napr Lewa ma cca 30 mega ročne ale kedže pracuje v španielsku jeho odvody a dane sú u neho na najvyššej úrovni tzn 47%+ z príjmu. To sú šialenosti ktoré španieli majú, preto všetci vidia iba tých 30mega ale tieto platy majú preto aby mohol mať 16 v čistom. Možeme sa baviť či si zaslúži 16, ale keď sme ho podpisovali bol to jeden z najlepších strikerov, v tejto sezóne je zatiaľ druhý najlepší v top5 súťažiach najlepší strelec v lige majstrov, Gundo prišiel zadarmo ako kapitán tímu ktorý vyhral treble atď. Proste je to zložité, nie je to čiernobiele ale ani farebné, verme prosím trošku tomúto tímu, verím že Omlo bude zaregistrovaný verím v dobrú druhú polku sezóny a zisk trofejí ktoré prinesú ďaľšie euríčka do kasy a pomaly sa z tých sračiek vyhrabeme. Sme jeden z marketingovo najhodnotnejších klubov na svete určite to zvladneme. Nebuďme preto len negatívny a to myslím adhoc na všetkých písalkov tu na ktorých už strácam pomaly nerf. Futbal ma byť hlavne radosť. Prajem všetko dobré do nového roka hlavne veľa gólov, 3 bodov a trofejí 🥳
LaLiga má jasné pravidlá. Tvoje výdavky majú zodpovedať tvojím príjmom. Ak privedieš hráča, máš mať zabezpečené jeho financovanie, či už kúpu, alebo aj jeho plat. LaLiga si nemôže dovoliť, aby im tam skrachoval nejaký tím, hlavne nie Barcelona alebo Real. Kedy naposledy Barcelona vykázala zisk? A nie, neráta sa ten rok, keď sa predali aktíva za 700 miliónov. Bez nich by skončila v strate cez 150 miliónov.
..Nemôžeš míňať peniaze,ktoré nemáš....😀Nechcel by si kandidovať v najbližžích voľbách na Slovensku?,tam je jedno,že si madridista,hlavne aby si bol sociálny....
sluby udrzat Messiho, priviezt Haalanda, zobrat na trestnopravnu zodpovednost byvale vedenie, a najnovsie dokoncenie stadiona v termine su taktiez v troskach
Laporta zdedil 1.3, niekde sa uvádza 1.9 miliardový dlh. Napriek tomu oproti posledným rokom Bartomeulovej vlády dokázal nakopnúť príjmy o cca 30% a znížiť náklady o 20%. Ušetriť viac ako 150mil na platoch. Zároveň sa podpísali historické sponzorské zmluvy či už so Spotify alebo Niké, ako fakt nechápem tejto hejt, neviem ako vy ale pre mňa je Barcelona jedinenčná tým že ju vlastnia socios, pokiaľ by sa nespristupnili tieto finančné páky a predaj menšinového podielu v spoločnostiach Barcy, nie v Barce, tak by Barcu mohol už dávno vlastniť nejaký Šejk a to by ste chceli ? Podľa mňa naozaj robí čo môže, samozrejme nik nie je dokonalý ale to čo robí s peniazmi ankaždý kto má širší finančne gramotný obraz jeho pracu ocení.
Zpátky od politiků z kategorie odpad k podstatě diskuse – můžeme se klidně bavit o tom, jestli je tento model prodávání budoucích příjmů ze stadionu, které mají tvořit hlavní hodnotu Espai Barça, tou pravdou cestou, jak jednorázově registrovat hráče. Osobně s tím nesouhlasím, ale to už je na každém, aby si to zhodnotil sám.
Druhá věc ale je, za co vše bychom měli Laportovi dávat kredit a za co vinit minulý management. Nikdo snad nebude popírat, že Laporta naskočil do obtížné situace. V daný moment situaci stabilizoval, ale to přeci neznamená, že dostal bianco šek na všechny kroky a své „kreativní” účetnictví. Neschopnost zaregistrovat Olma či jakéhokoliv dalšího hráče standardním způsobem už dvě léta po sobě (tzn. neschopnost dostat se konečně na pravidlo 1:1) je už čistě jen dílem současného vedení – zvláště pak kvůli nepovedenému prodeji podílu Barca Studios (přejmenované v rámci další transakce na Vision). K tomu se rozhodl Laporta, ale nikdo ho do toho nenutil.
Další věc, na kterou poukazuje DaVinci: platy. Ano, platy osekal, ale zároveň některým hráčům rozdal astronomické smlouvy (např. Lewandowski, Inigo, dříve Gundo), které nás stejně tak zatížily. Nyní proto opět překračujeme limit na platy o více jak 150 milionů, protože nám chybí k vyvážení těchto kontraktů příjmy. Příjmy, které už se ale na papíře zaúčtovaly a LaLiga je tím pádem po nás požaduje v rámci finančního fair-play.
Takto bychom mohli pokračovat dále. To není žádný neopodstatněný hate, ani konspirační teorie, byť by si to někteří přáli. Je to jen ukázka toho, že situace opravdu není tak černobílá a Laporta není spasitel, kterému hází klacky pod nohy Tebas, soudy a Bartovo dědictví.