Nerad jsem patetický a opravdu se snažím najít něco soudného v tom, co řekl. Ale toto je mega ubohý, dětinský a ukřivděný. Mám slabý přehled, či dříve papa Peréz takto neztrácel úroveň?
nemozem hovorit o historii, ale sam Messi je lepsi ako vsetko to, co vyprodukovala akademia realu za poslednych 30 rokov. + niekolko dalsich naozaj ze hracov svetovej kvality. spanielska repre ziskala najvacsie uspechy zlozena vacsinou z hracov z la masie.
RM má nejlepší a nejmodernější stadion na světě, ale tyhle slova jsou k smíchu... Na Viniciusovo chování bych hrdý úplně nebyl. Spíš bych se styděl. Ale k Realu celkem sedí. Tak pokud chápu smysl akademií, tak primárním cílem je vytvořit co nejvíce hráčů pro sebe ne pro ostatní. A považovat Viniciuse, Rodryga a Valverdeho za produkt jejich akademie je zvláštní. Vždyť do ní přišly až v 18 letech. Carvajal je pravý příklad hráče z akademie... Vázquez přišel do akademie v 16. García ve 14. Takže asi tak. To že jich tolik hraje mimo RM značí to, že z nich Real nedokázal udělat top hráče přímo pro ně... Nebo o ně neměl zájem. K Zlatému míči, za mě je zbytečné se po takové době vyjadřovat a ještě takto brečet. Zakladatel nebo majitel? dal Viniciuse na první místo... Takže se nemá na co vymlouvat...
Alebo to značí že v reále je taká konkurencia že pre juniora je oveľa ťažšie sa tam presadiť ako v Barcelone ....a áno viniciusa je blbosť označovať za odchovanca ale si zober že aj tu sú schopný ľudia to napísať na pedriho a fermina a to je to isté ...a Garcia v 14 je pohoda odchovanec ... To ak nechceš rátať jeho tak nemôžeš ani Messiho k nám ktorý bol od 13
Treba si povedať otvorene že ak by bola v barce staršia generácia hráčov ktorý by získali LM tak asi veľa z našich juniorov by šancu nedostalo ... A ďalšia vec je že nemáme peniaze na prestupy čiže inú možnosť ako akadémiu momentálne nemáme ale keď ich možnosť bola pár rokov dozadu tak akadémia toľko možností nedostávala
V Barcelone na oficiálnej stránke svieti Made in pri La Masia pri Araujovi, ktorí prestúpil do Barcelona B v 19 rokoch, Pau Victor, ktorý je z Girony (podarilo sa mi dohľadať klubovú históriu len po sezónu 18/19, ked mal 17 rokov), v Barcelone je od jeho 21 rokov, Olmo bol od 9 rokov (2007/2008) do jeho 16 rokov (2014/2015) súčasťou Barcelony, potom od 14/15-19/20 bol súčasťou Dinama Zagreb. Určite môžeme tvrdiť, že je odchovanec Barcelony, ale tak isto to môže tvrdiť aj Zagreb. Fermim Lopez do jeho 13 rokov bol súčasťou Betisu, Casado bol do 13 rokov súčasťou FC Damm... A takto sa dá ísť ďalej. Podľa nejakých pravidiel, to prejde, že kto je odchovanec. Ale faktom ostáva že veľa menších klubov si nedokáže udržať potencionálnych kvalitných hráčov vo veku 13-15 rokov, ktorých väčšie klubu dokážu vykúpiť/presvedčiť aby prišli. To sa netýka len Barcelony, ale všetkých veľkých klubov.
Ak si to zoberieme, najlepšiu akadémiu na svete ma Chelsea.
Nebo. Za mě to spíše značí, že na akademii moc nedají a radši si najdou a nakoupí ověřenější mladé hráče... Pedri není náš odchovanec. Fermín je. Je u nás od 13. O Garcíovi jsme nepsal že není, jen jsem napsal v kolika se připojil k RM.
Nevím to jistě, ale pokud by byli opravdu TOP, tak by dostali min místo jako náhradníci. To je pravda.
Tak Arauja bych tak neoznačoval. A Víctora už vůbec. Olma, Fermína a Casada bych jako naše odchovance označoval.
Kvantita nie je kvalita. Najlepšia akadémia nemôže byť tá, ktorá vytvorí 1000 Nachov, resp. ešte slabších hráčov ako Nacho a nemá ani jeden taký klenot ako Messi. Odhadujem to, ale som o tom presvedčený, že drvivá väčšina tých hráčov z akadémie Realu nehrá ani v kluboch v top 5 ligách.
Tunajsim sa to pacit nebude ale ak by sa kvalita akademie hodnotila podla vyprodukovanych hracov v top 5 ligach tak ano, Real je prvy. Ak by sa to hodnotilo podla inej statistiky, boli by sme prvi my. Podla inej zase Cobham. Preto su taketo porovnavania nezmyselne.
Raz som čítal článok kde sa porovnávala práve akadémia klubov v Európe a najlepšia bola práve realu ..... Nemohol som tomu veriť a potom tam bol aj vypísaný počet hráčov v TOP 5 ligách a naozaj real má veľmi veľa hráčov z akadémie v top ligách - sám som bol prekvapený
Bleskovky
18 dní
Iñigo Martínez najlepším hráčom zápasu proti Crvenej Zvezde
Ak si to zoberieme, najlepšiu akadémiu na svete ma Chelsea.
Nevím to jistě, ale pokud by byli opravdu TOP, tak by dostali min místo jako náhradníci. To je pravda.
Tak Arauja bych tak neoznačoval. A Víctora už vůbec. Olma, Fermína a Casada bych jako naše odchovance označoval.