Z tohohle článku, resp. z vyjádření Xaviho a jeho partičky, je mi upřímně od žaludku zle. Jen to ukazuje ty prázdné líbivé řečičky, které tak strašně naše vedení umí. Je mi líto co se z tohohle klubu stalo, stále hledáme další a další dno.
Hráči ako Arda a Bergvall nám dali košom. Roque si vybral nás aj keď mohol ísť úplne niekde inde kde by si zarobil určite viac. Bohužial bol tak "blbý" že si vybral svoj oblúbený klub a tu je výsledok. Strašne sme ho tu chceli čím skôr len aby potom sedel na lavičke. Úplne v kľude mohol ostať v Brazílii a hrať tam poprípade mohol hrať aj za Bčko. Ak si dobré pamätám aj Vinicius nastupoval za Bčko Realu. Jasné, že prechod z BRA nie je len tak... my ale čakáme, že sa Roque adaptuje tým že bude cestovať po krajine a vysedávať na ľavičke. Ak sa k nemu naozaj zachováme ako dementi a predáme ho (keďže jeho agent hovorí Barca alebo prestup a žiadne hosťovanie) kvôli tomu že počas tých 5 min čo odohral nestrelil aspoň 20 gólov tak to bude jednak mimoriadne hnusné... a zároveň mám strach čo to spraví s našou reputáciou či uź v Južnej Amerike alebo medzi mladíkmi celkovo. Neviem ako veľmi po nás bude túžiť napr Estevao keď vidí ako sa u nás darí mladíkom, ktorí neprešli La Masiou.
Pokiaľ mu sľúbili, že bude dostávať minúty a nedostal ich, tak sa divíš? Najprv ho stiahnu v zime aby leštil lavičku, teraz sa dozvie, za na ďalšiu sezónu nie je registrovaný. Tiež by som trval na odchode, mohol ísť hocikde inde.
Keby sa vedelo, ze bude lestit lavicku asi ho neprivedu uz v zime a pocka sa do leta nie? Nosferatu vedel, ze bude lestit lavicku lebo ma kristalovu gulu. Lesti lavicku, lebo zatial neni na urovni ostatnych.
Xavi hovorí aj to, že Barcelona dominuje, hrá najlepší futbal v španielsku. Podľa toho, čo vidno v telke dosť pochybujem. Takže môžem a nemusím veriť, čo hovorí. Aj Tenas bol potrebný hráč, nutný hráč, čo dostane šance. Vieme ako to skončilo.
Mohol ísť hocikam, nemohol ísť.. zbytočne sa tu budeme hádať, každý z nás zo svojho gauča to vidí ináč. Ja napríklad zo svojho vidím, že zase sa robia nejaké machinácie, nejaké pofidérne kšefty atd.. Barcelona vždy vedela nakupovať tak že človek sa chytal za hlavu, príkladov je milión, ani nebudem to tu ďalej vypisovať ale predtým boli prachy, tak to až tak do oči nerezalo. Ale teraz keď prachy absolútne nemáme, vsadime všetko čo mame a kúpi sa hráč, v podstate dorastenec, absolútne neadaptovany k Európe Brazílčan, s tým že v Bčku je o nič horší Guiu.. a o skilloch ktoré zatiaľ ukázal a nechcem začínať, to je iná debata.. vysvetlí mi niekto ten masterplan?? Prišiel deco a zrazu sa namaľoval nejaký super talent, mega striker roque, nový nazario.. 🤷🏻♂️
Toto nebol transfer pre budúcnosť ako si niekto mysli, toto je čistý debilizmus a nekompetentnosť nášho terajšieho manažmentu.
Inymi slovami, Simao, nemame kupovat objektivne najperspektivnejsich hracov z juznej Ameriky, lebo ich adaptacia nemusi vyjst? Alebo ich nemame kupovat za tu cenu? Chceli ho mnohe dalsie kluby a velkokluby, cena tomu odpovedala, nedal sa bohuzial kupit za 10 ani za 20mil. Podobne ako v pripade Endricka, Roqueho, Echeverriho a inych, ak klub kupuje tak mladeho hraca z juznej Ameriky, nekupuje si hotoveho hraca, kupuje si potencial a ten bol a je obrovsky. Snad si niekto nemyslel, ze nahradi hned po prichode jedneho z najskusenejsich strikerov na svete, ked ma navyse este v konkurencii na svojom poste aj Guiuho a Ferrana. O predrazenych a nezmyselnych nakupoch nasho klubu by sa dalo popisat strasne vela, ale k prichodu hracov tohto vedenia nemozem povedat ani slovo, lebo viem, ze nie su prachy. Takisto by som najradsej v nasom time videl kvalitnejsie posily ako Romeu, Alonso...ale za danych okolnosti to bol gold, ze ich priviedli, inak by sme hrali s niekym neskusenym alebo hracom na urovni Minguezu a bolo by to len horsie. Takze za mna je hodnotenie hracovho vyvoja ex post to najjednoduchsie mozne, kristalovu gulu nema nikto, v momente ked sme ho kupovali bol jeden z dvoch najlepsich ak nie najlepsi strelec juznej Ameriky, chceli ho skoro vsetci a to nehral v Palmeirase, kde ma taky Endrick okolo seba ovela lepsi tim. Preco je jeho vyvoj taky aky je? Neviem, drzim sa toho co hovori Xavi a spol, hraci v lepsej forme hraju. Nie je jediny, kto by chcel minuty, koho mame nechat este hrat, lebo chce minuty staci ukazat prstom, na cakacke su mnohi dalsi. U Roqueho je ta frustracia taka vysoka len preto, lebo stal prachy a su u neho ovela vyssie ocakavania. Keby bol z akademie ako Guiu, kazdemu je ukradnute, ze nehra, lebo chape, ze asi este treba byt trpezlivy.
Inými slovami, každý mladý hrac, ktorý sa kupuje na perspektívu je obrovský gambling, hlavne sambisti z Brazílie.. keď financie sú v poriadku, áno to je správna politika, ale aj tam treba dávať kurevsky pozor. Postupne sa vymieňa káder, z 3 perspektívnych možno 1 sa chytí v prvom mužstve atd, pointu rozumieš.. Čo sme spravili my? Na miesto toho aby sme kúpili overeného a aklimatizovaneho hráča, ktorý nám dá výsledok tu a teraz, lebo my si teraz nemôžme dovoliť experimenty, na perspektívu máme kanteru, sme vsadili posledné prachy na úplne mutneho hráča, lebo ani v tých narezoch videí nepôsobí nejak že wau, obyčajný silový striker, bez techniky, nič extra.. a to čo ukazuje teraz je fakt škoda reči. Veľmi nezodpovedne riešenie.
Absolútne nechápem odkiaľ si nabral že to je nejaký obrovský potenciál a že to je najlepší brazílsky hráč a najlepší strelec.. typek streli 12 gólov v lige za sezónu.. na mladého hráča to je dobre, ale najlepší strelec to nie je. Kto reálne ho chcel kúpiť? Ako vravím, prišiel deco a zrazu sa tu namaľoval nejaký roque.. náhoda? Takých perspektívnych tam je každý rok minimálne 5, ale už som to tu písal a neraz.
Buď to bol zase nejaký mutny kšeft alebo chceli sme kúpiť adidas ale predali nám abibas..
Z mojho ohladu je gambling ruleta ked nahodne niekoho vytiahnes z klobuka. Gamblingom urcite nebol Roque ved isiel bomby a to nehral ani v najlepsom brazislkom klube. Mozeme sa bavit ci bola cena prestrelena neviem co je v zmluve, ale prichod takeho hraca neni zla volba. Real takisto pred rokom kupil macku vo vreci v Endrickovi? Alebo je argument taky, ze oni maju prachy a dovolit si tento "gambling" mozu, my nie? Ze kupa takeho hraca neni tutovka? Samozrejme, ze neni, je tam vela faktorov, ci ten hrac bude uspesny. Overeneho top hraca sme kupit nemohli lebo taki hraci stali majland a nemali sme na nich prachy. Akeho overeneho hraca mas na mysli? Ak hovorime o pozicii horotveho utocnika predpokladam.
Cule presne tak, oni môžu a my nie. Lebo oni si môžu dovoliť fail a my nie, oni majú rezervy vo všetkom a my nie.. každý náš prestup musí byt ako chirurgicky zákrok. Oni kúpili Endricka ktorého od 15tky pasol asi každý veľkoklub a ktorý už teraz pohodlne hra za repre, to je taká čierna mačka už nie vo vreci ale v peknej značkovej taške by som povedal :). Pod termínom gamebling som skôr myslel že je tam veľké riziko zahrá/nezahra a aj keď zahrá tak kedy, zvyčajne tak o 2-3 roky. No kde v tom bola logika v našom prípade?! Pričom post ST bol obsadený celkom decentne. Hráme v podstate bez DM, máme veľmi slabé krídla ale kupujeme na perspektívu za šialene pre nás momentálne peniaze pozície ktoré sú celkom slušne obsadené.
Overeného TOP hráča asi nekúpime to je pravda, ale slušného hráča ktorý will get the job done kľudne. A nemyslel som len ST ale skôr tie pozície ktoré nám horia najviac. Ak sa bavíme o ST tak by som sa pozrel napr na Alberta Gudmunssona, na TM stojí teraz 22m, v lete stal možno 15m.. typek je úplne barcelonský hráč, hra na všetkých pozíciách v útoku, vie zakončiť ale aj sám si vypracovať šancu, s veľmi decentným driblingom a je v najlepšom veku. No ale ja som gaučovy scout, to je len moj návrh..
Endricka kupil real min. pred rokom nie? V tom case za repre nehral a ak hral tak asi tak ako Roque. V tom case boli obaja objektivne podobne perspektivni, Roque mal lepsie cisla, ale je o nieco starsi. Argument, ze real si to moze dovolit a my nie urcite beriem a dava zmysel, ale o Roquem sa urcite neda povedat, ze to bola macka vo vreci v tej dobe neboli v juznej Amerike perspektivnejsi hraci nez tito dvaja. Nemame sa snazit ani o Estevaa alebo to moze byt dalsi flop kedze je "takych talentov v Brazilii kazdy rok min. 5"? Tvrdis, ze post hrotoveho utocnika sme mali obsadeny celkom decentne? Ved sme priviedli 33 rocneho Lewu a Guiu este nebol ani na obzore. Lewa za seba prakticky doteraz nema plnohodnotnu nahradu preto furt hra, sice hra tragicky ale ktokolvek kto ho tam nahradi hra este tragickejsie:D na ten post sme predsa absolutne nikoho mladeho perspektivneho nemali za mna to bol uplne logicky krok zohnat niekoho mladeho na tuto poziciu. Jediny overeny top hrac bol v tej dobe Lewa, nikto iny. Gudmonssona nepoznam nechcem tvrdit, ze neznamy hrac bez skusenosti z velkoklubu neviem odkial mal za nas hrat v zaklade na hrote ale wtf to sme si uz mohli rovno nechat Braithwaita alebo DeJonga to predsa nemozes mysliet vazne:) Proste mozeme byt radi ze k nam Lewa pred 2 rokmi chcel prist nebol nikto lepsi v pomere cost / benefit. A kedze sme nemali mlady perspektivny hrot miesto Lewu, rozhodli sme sa taky priniest. V situacii kedy sa nemozeme ani vysrat lebo setrime na toaletak su tie prestupy creme de la creme:D Som presvedceny, ze v normalnej situacii by min. polovica tych hracov ktori prisli posledne 2 roky urcite neprisli, ale nie sme v normalnej situacii...
Vitor je o rok a pól starší a strelil až o 1 gól v lige viac. Ak súdiš len podľa čísiel tak áno, sú viac menej rovnakí, ale mne stačilo vidieť jeden celý zápas endricka za repre plus zopár videí z ligy aby som usúdil že to je absolútne iná káva.. to asi len slepý alebo moja manželka si nevšimne rozdiel.
To že pre nás na ForcaBarca guiu nebol na obzore ešte neznamená že v klube sa o ňom nevedelo..
Post ST bol obsadený lebo ferran ho mohol kľudne suplovať, plus spomínaný guiu. Určite ešte niekto iný by nám nezaškodil ale na DM napr nemáme vôbec nikoho, tak logickejšie je investovať asi tam..
Gudmunsson je islandan, hra za Genoa, ma 26 rokov a vie zahrať absolútne všade v útoku, veľmi šikovný hráč. Nevravel som o ňom ako o prvej voľbe ale ako náhradníkovi, respektíve plán B hráč. Ale kto vie .. porovnanie s braithwaitom sú absolútne neumiestne. Proti LDJ ako náhradníkovi nemám absolútne nič, hral za tanier polievky a zachránil nás X krát.
Estevao, ruku na srdce, neviem čo je zač. Počul som to meno, ale v akcii som ho nevidel. Neviem či patrí do kategórii “každý rok 5 takých” alebo nie.
Ostatné prestupy nekritizujem, ani na oriola nemám ťažké srdce. Ťažké obdobie..
Ešte PS. Južná Amerika nie je len Brazília, je tam ešte Argentína, Uruguaj alebo Chile v ktorých sú tiež super perspektívni hráči ale 2-3x lacnejší väčšinou. Aj tá adaptácia im spravidla trvá o veľa kratšie. Vid príklad alvarez, mohli sme ho mať za 20 m tuším.. plus ten chlapec čo išiel do city teraz, echeveria, opráv ma ak sa mýlim. Takže asi v tej dobe to nebolo len medzi endrickom a roquem..
takze ak som rozumel spravne, tvojim riesenim by bolo pred cca rokom nieco v dobe, ked sme kupovali Roqueho radsej tych 30+ mil usetrit resp. investovat do hraca typu Gudmonssona, ktory by robil plnohodnotnu nahradu 32 rocnemu Lewymu? A ako perspektivneho mladika k tymto dvom by si uvazoval nad Ferranom a Guium (s ktorymi sa v tej dobe pocitalo na hrot asi tak velmi, ze museli priniest dalsieho hraca na tento post z Brazilie)? Neviem no, ale kebyze dostanem pred rokom na vyber ci Gudmunsson alebo Roque asi by som nerozhodol inak a Roqueho by som kupil. A ak by som dostal na vyber ci 30mil usetrit a budem mat na hrote vo vsetkych sutaziach najblizsie roky len Lewyho, Ferrana a Guiuho tak asi tiez tych 30mil vrazim do Roqueho, lebo v tej dobe na tejto pozicii nebol z mladych nikto perspektivnejsi za tieto prachy (podla medii sme sa zaujimali aj o Endricka, ale rozhodol sa pre real). Estevao ani Echeverri nie su hrotovi, ak by sme mali prachy som presvedceny, ze zvazujeme pred rokom aj nakup tychto dvoch, nie je to preto, ze by sme takych hracov nepotrebovali alebo nechceli. Takze sice kritizujes kupu Roqueho, ale scenare ktore si navrhol by boli pred rokom minimalne diskutabilne, mne osobne sa nezdaju spolahlivo vyhodnejsie.
Ja nevtavim že to musí byt gudmunsson a bodka, je tam x možnosti ale niečo na ten štýl, spoľahlivý hráč za malo peňazí.. ja nie som scout, čo ja môžem navrhovať, ja môžem len tu na fóre mudrovať 😀
no vidíš, priniesli.. priniesli lebo si mysleli že kupujú nového ronalda, alebo priniesli lebo zase robili nejaké finančne schémy o ktorých sa ani nikdy dozvieme..
a nie je to len 30m je to podstatne viac so všetkými bonusmi..
Pozri girona napríklad našla dovbyka boh vie odkiaľ, takých hráčov je veľa..
ja by som tiež asi pred rokom preferoval roqueho (lebo ho rozhypovali na max), ale to som ja, ja infa čerpám len z médií..v klube kompetentní ľudia by mali vedieť lepšie ako my tu na ForcaBarca..
Priklanam sa Eli vanthovi, pravdepodobne to tak je. Pochybujem, ze niekto vysoli take peniaze v takej financnej situacii aka je v Barce, aby potom vobec nehral....
Tak pevne verím že naši skauti nerobia správy o hráčovi na základe videí ale idú si ho reálne pozrieť a vidieť ho hrať niekoľko celých zápasov. Robiť si názor z highlightov môžeme akurát tak my doma.
každým dňom, každým zverejneným faktom a v podstate aj každým ďalším zápasom Barcelony je evidentnejšie a jasnejšie, že Deco, Laporta a Xavi nemajú tušenia, ako dostať klub z týchto problémov. Sú v pomykove, nedokážu si priznať chybu, za tie približne 2-3 roky sa neposunuli ani o milimeter dopredu, skôr naopak, mám pocit, že klub sa rozvrátil ešte viac a povedzme si otvorene - ak odíde Araujo, De Jong, Rapinha či niekto iný - pre hráčov v kabíne to bude znamenať ešte väčší rozvrat. Laporta vyskakuje a nadáva na tribúne, Xavi vyskakuje na lavičke a hráči nevedia čo majú robiť.
Nehovoriac o finančnej situácii, kde sa Barca dostala z pozície najlepšieho svetového tímu do pozície krachujúcej potápajúcej sa lode - Bartomeu a jeho pofiderne nakupy, odchod legendy ako Messi, korupcia na najvyšších pozíciach v tíme, najväčšia korupčná kauza v historii španielskeho futbalu, neustále ukazovanie na všetko na okolo, a mohol by som pokračovať.
A prečo to píšem? La Liga potrebuje silnú a stabilnú Barcelonu, Barcelona potrebuje silný a stabilný Real Madrid a Real potrebuje silnú a konkurencie schopnú Barcelonu!
Roque je čerešničkou na torte a veľkým výkričníkom, ak sa klub nezobudí - na ďalšie roky bude veľmi veľmi ťažko bojovať o popredné priečky a všetky mladé talenty pôjdú radšej ku konkurencii, tak ako v prípade Gulera, Bergvala, a ďalších. Nikto si už nevyberie Barcu a ak aj ano, skončí ako Roque? Je to na zaplakanie.
Real je na míle ďaleko a má to dokonale rozbehnuté na to, aby vybudoval éru nového galacticos ale odlišného ako v minulosti - silnejšieho. Camavinga, Vini, Jude, Tchouameni, Valverde, Guler, Endrick, Militao, Yoro (ak príde), Davies (ak príde), Rodrygo, Mbappe, Gutierez a ďalší - vekový priemer cca 24 rokov to je niečo čo buduješ roky a Perez to buduje dokonale. Finančná stabilita je základom budúcnosti a to popritom vybudoval najmodernejší štadion na svete. Laporta by sa mal priučiť.
Koho mame kupit? Akych hracov predat? Kto bude lepsie riadit klub? Kto ma trenovat Barcu? Ako vysvetlovat fanusikom, ze ludia v klube sa nerozhoduju podla zakladnej emocnej vybavy 5rocneho dietata, ale robia racionalne rozhodnutia, no nie vsetky okolnosti zavisia od nich lebo realita je komplexnejsia nez Fifa na PS-ku? Ako im vysvetlit, ze ked su taki frustrovani nemusia sa divat na zapasy ani fandit klubu ale maju slobodnu volbu robit si co chcu a fandit komu chcu?...Nedozvedel som sa nic nove, len sa na vsetkych kyda. Samozrejme, ze real je na mile pred nami a este niekolko rokov bude. Oni toto leto privedu Mbappeho, my mozno Xaviho Simonsa:D asi sa to musi zakonite prejavit v individualnej kvalite, vykone, trofejach... Toto vsak nezacalo pred rokom ani dvomi a nesposobilo to aktualne vedenie a sily sa nevyrovnaju za rok ani za dva. Pravda je taka, ze bud sa moze fanusik Barcy momentalne tesit z malickosti a sustredit sa na postupne krociky k zlepsovaniu, alebo nas moze neustale porovnavat s Barcou spred 10 rokov alebo aktualnym realom a neostanu mu nic, len čirá frustracia a opustacky na webe.
Cule prosím ťa len jedna otázka: aké sú tie postupne krôčiky k zlepšovaniu? Lebo ja ich za posledné 2 roky nevidím práve naopak ešte sme začali ničiť časť našej budúcnosti... Túto sezónu vidím pozitívne 2 veci vývoj Yamala (snáď mu bude zdravie slúžiť, lebo ten chalan je už teraz v mladom veku niekde inde) a to že Xavi po sezóne má skončiť (aj keď o tom pochybujem lebo prachy a a vraj má našu DNA, neviem kto iný kedy v Barce skákal ako zmyslov zbavená opica pri čiare...).
Napr. 2 tituly pred rokom??? napr. vytiahnutie novych mladych hracov ako Yamal, Balde, Fermin, Cubarsi, Fort, Guiu? napr. zlepsenie financnej situacie klubu (rozumej zabranenie bankrotu)? Napr. ze na stole je konecne nejaky sportovy projekt a necaka sa iba na zotrvacnost starej gardy ktora dohrava bez toho aby sa vedenie zamyslalo co bude za 5 rokov? Napr. stavba noveho stadiona? Napr. moznost postupit s B-timom po x rokoch do 2. ligy??
Giu 7 zápasov a 182 minút vo všetkých súťažiach. Toho snáď ani ráta nechceš. Zvyšok bol vytiahnutý preto, že nemal kto iný hrať. Okrem Lopeza by ešte všetci mali hrať za juniorku, max B. Majú 17 rokov, nemajú čo robiť v A.
Ako sa zlepšila finančná situácia Barcelony? Nijak. Sa predali budúce zisky aby sa kúpil okamžitý úspech. Krátkodobé dlhy sa vymenili za dlhodobé.
Hovoríš o športovom projekte? Chápem nejaký dôvod, prečo prišiel Lewa, ale len prestupová čiastka bez bonusov a bonus pre Lewu a jeho agenta je 85 miliónov €. Za tie peniaze sa dal už kúpiť niekto mladší. Gundo došiel zadarmo. Ale čo ďalší hráči o ktorých sa hovorí? 30 ročný Cancelo a Kimmich? A musí odísť FDJ, čo má 27? Nejaká základná 11, podľa Xaviho, čo že vraj chce/je v klube a kto by mal odísť
Stegen (32)
LB Cancelo (30), CB Martinez (33), Kounde (26), RB Julian Araujo
Záloha Gundo (34) Kimmich (30) a Gavi (19), útok LW netuším, Lewa (36) a RB Yamal (17). Áno, dá sa s tým pracovať, ale kde máš strednú generáciu? Nikde.
Nosferatu, ok:D Chapem, ze by si to robil lepsie, Barca mohla byt dalej na výslní. Myslim, ze Bartomeu by neargumentoval inak, za to predsa nemoze on, mozu za to hlavne chyby sucasneho vedenia.
Ked Barto dostane cely barak skoro do bankrotu a Laporta sa kvoli tomu dalsie roky snazi k suchym rohlikom zohnat nejaku tu tresku, je trochu od veci vycitat Laportovi, ze treska neni tak dobra jak kaviar. Asi mame ine dostupne informacie.
neni tak davno ked sme mali len na suche rohliky (zakladna zostava s Minguezom, Destom, Lengletom...), teraz mame tresku a plan jak sa dostat ku kaviaru. Ale asi to chvilu potrva - real, Man City a dalsi tiez nezrali kaviar od zaciatku trvalo to roky a to ich nikto skoro nezbankrotoval ale nakupovali koho len chceli a mohli.
Barto to dostal do krachu? Zopakujeme si dejiny trocha: Laporta bol vo vedení Barcelony 2003-2010. Keď sa Laporta začal v 2003 klub mal dlh 50 miliónov dolárov, keď skončil v 2010 klub mal dlh 350-450 miliónov dolárov, podľa rôznych zdrojov, podľa interného auditu, čo dal spraviť Rosell, to bolo 400 miliónov dolárov a seriózne sa hovorilo o tom, že na Laportu ide trestné stíhanie, ale klub sa viezol na víťaznej vlne, tak sa to zmietlo pod koberček. 350 miliónov v 2010 je niečo iné ako 350 miliónov v 2021. Podľa prepočtov, vtedajších 350 miliónov by predstavovalo v 2021 ekvivalent 503 miliónov. Keď Laporta v 2021 znova preberal klub, on sám nechal straty vyčísliť na 1,2 miliardy (z ktorých 503 miliónov bolo jeho). Teda Rosell a Bartomeu za 10 rokov vyprodukovali stratu 700 miliónov, podľa odhadov, pandémia stála FC Barcelona zhruba 350 miliónov. Teda Rosell a Bartomeu môžu len za zhruba 350 miliónové dlhy.
Ja nehovorím, že Bartomeu bol svätý, ale bez korony by Barcelona také problémy nemala. Mimochodom, keby Messi nezhrabol skoro 550 miliónov za 4 roky, bol by klub na tom výrazne lepšie, keďže chcel odísť a Bartomeu ho mohol streliť vtedy za 100 miliónov bez problémov. Len to by fanúšikovia neprežili, že Messi predaný.
Kde vidieť nejaký športový projekt? to je príchod Oriol? Lewa? jednostranne výhodné zmluvy pre hráčov? predanie budúcich zárobkov za okamžitý úspech? 2 tituly pred rokom boli krásne ale aj veľká dávka šťastia (v každom prípade, nesťažujem sa :D )... ja nevidím žiadne postupné kroky, len také odďaľovanie problémov pre prípad že by nebol znova zvolený tak to bude Laportova pomsta....
To tu bolo rečí o tom ako bude naša budúca hviezda a ani nehovorím koľko porovnávaní s Endrickom (a samozrejme urážok keď si "dovolil" mať vyššiu trhovú hodnotu ako Roque)...
V každom prípade Vitor drž sa, verím že sa inde presadíš a veľa toho v ďalšej kariére dokážeš (kiež by u nás...).
Toto nebol transfer pre budúcnosť ako si niekto mysli, toto je čistý debilizmus a nekompetentnosť nášho terajšieho manažmentu.
Absolútne nechápem odkiaľ si nabral že to je nejaký obrovský potenciál a že to je najlepší brazílsky hráč a najlepší strelec.. typek streli 12 gólov v lige za sezónu.. na mladého hráča to je dobre, ale najlepší strelec to nie je. Kto reálne ho chcel kúpiť? Ako vravím, prišiel deco a zrazu sa tu namaľoval nejaký roque.. náhoda? Takých perspektívnych tam je každý rok minimálne 5, ale už som to tu písal a neraz.
Buď to bol zase nejaký mutny kšeft alebo chceli sme kúpiť adidas ale predali nám abibas..
Overeného TOP hráča asi nekúpime to je pravda, ale slušného hráča ktorý will get the job done kľudne. A nemyslel som len ST ale skôr tie pozície ktoré nám horia najviac. Ak sa bavíme o ST tak by som sa pozrel napr na Alberta Gudmunssona, na TM stojí teraz 22m, v lete stal možno 15m.. typek je úplne barcelonský hráč, hra na všetkých pozíciách v útoku, vie zakončiť ale aj sám si vypracovať šancu, s veľmi decentným driblingom a je v najlepšom veku. No ale ja som gaučovy scout, to je len moj návrh..
To že pre nás na ForcaBarca guiu nebol na obzore ešte neznamená že v klube sa o ňom nevedelo..
Post ST bol obsadený lebo ferran ho mohol kľudne suplovať, plus spomínaný guiu. Určite ešte niekto iný by nám nezaškodil ale na DM napr nemáme vôbec nikoho, tak logickejšie je investovať asi tam..
Gudmunsson je islandan, hra za Genoa, ma 26 rokov a vie zahrať absolútne všade v útoku, veľmi šikovný hráč. Nevravel som o ňom ako o prvej voľbe ale ako náhradníkovi, respektíve plán B hráč. Ale kto vie .. porovnanie s braithwaitom sú absolútne neumiestne. Proti LDJ ako náhradníkovi nemám absolútne nič, hral za tanier polievky a zachránil nás X krát.
Estevao, ruku na srdce, neviem čo je zač. Počul som to meno, ale v akcii som ho nevidel. Neviem či patrí do kategórii “každý rok 5 takých” alebo nie.
Ostatné prestupy nekritizujem, ani na oriola nemám ťažké srdce. Ťažké obdobie..
no vidíš, priniesli.. priniesli lebo si mysleli že kupujú nového ronalda, alebo priniesli lebo zase robili nejaké finančne schémy o ktorých sa ani nikdy dozvieme..
a nie je to len 30m je to podstatne viac so všetkými bonusmi..
Pozri girona napríklad našla dovbyka boh vie odkiaľ, takých hráčov je veľa..
ja by som tiež asi pred rokom preferoval roqueho (lebo ho rozhypovali na max), ale to som ja, ja infa čerpám len z médií..v klube kompetentní ľudia by mali vedieť lepšie ako my tu na ForcaBarca..
Nehovoriac o finančnej situácii, kde sa Barca dostala z pozície najlepšieho svetového tímu do pozície krachujúcej potápajúcej sa lode - Bartomeu a jeho pofiderne nakupy, odchod legendy ako Messi, korupcia na najvyšších pozíciach v tíme, najväčšia korupčná kauza v historii španielskeho futbalu, neustále ukazovanie na všetko na okolo, a mohol by som pokračovať.
A prečo to píšem? La Liga potrebuje silnú a stabilnú Barcelonu, Barcelona potrebuje silný a stabilný Real Madrid a Real potrebuje silnú a konkurencie schopnú Barcelonu!
Roque je čerešničkou na torte a veľkým výkričníkom, ak sa klub nezobudí - na ďalšie roky bude veľmi veľmi ťažko bojovať o popredné priečky a všetky mladé talenty pôjdú radšej ku konkurencii, tak ako v prípade Gulera, Bergvala, a ďalších. Nikto si už nevyberie Barcu a ak aj ano, skončí ako Roque? Je to na zaplakanie.
Real je na míle ďaleko a má to dokonale rozbehnuté na to, aby vybudoval éru nového galacticos ale odlišného ako v minulosti - silnejšieho. Camavinga, Vini, Jude, Tchouameni, Valverde, Guler, Endrick, Militao, Yoro (ak príde), Davies (ak príde), Rodrygo, Mbappe, Gutierez a ďalší - vekový priemer cca 24 rokov to je niečo čo buduješ roky a Perez to buduje dokonale. Finančná stabilita je základom budúcnosti a to popritom vybudoval najmodernejší štadion na svete. Laporta by sa mal priučiť.
Ako sa zlepšila finančná situácia Barcelony? Nijak. Sa predali budúce zisky aby sa kúpil okamžitý úspech. Krátkodobé dlhy sa vymenili za dlhodobé.
Hovoríš o športovom projekte? Chápem nejaký dôvod, prečo prišiel Lewa, ale len prestupová čiastka bez bonusov a bonus pre Lewu a jeho agenta je 85 miliónov €. Za tie peniaze sa dal už kúpiť niekto mladší. Gundo došiel zadarmo. Ale čo ďalší hráči o ktorých sa hovorí? 30 ročný Cancelo a Kimmich? A musí odísť FDJ, čo má 27? Nejaká základná 11, podľa Xaviho, čo že vraj chce/je v klube a kto by mal odísť
Stegen (32)
LB Cancelo (30), CB Martinez (33), Kounde (26), RB Julian Araujo
Záloha Gundo (34) Kimmich (30) a Gavi (19), útok LW netuším, Lewa (36) a RB Yamal (17). Áno, dá sa s tým pracovať, ale kde máš strednú generáciu? Nikde.
Ja nehovorím, že Bartomeu bol svätý, ale bez korony by Barcelona také problémy nemala. Mimochodom, keby Messi nezhrabol skoro 550 miliónov za 4 roky, bol by klub na tom výrazne lepšie, keďže chcel odísť a Bartomeu ho mohol streliť vtedy za 100 miliónov bez problémov. Len to by fanúšikovia neprežili, že Messi predaný.
V každom prípade Vitor drž sa, verím že sa inde presadíš a veľa toho v ďalšej kariére dokážeš (kiež by u nás...).