Alonso to istí, že? Preto sa oplatilo si nechávať na lavičke takú poriadnu náhradu a Grimalda a Guerreira zadarmo nechať iným. Gratulujem manažmentu klubu. Alonsa sa mali zbaviť v lete a mal prísť poriadny cover k Baldemu a možno by mal aj nejakú formu v tejto sezóne keby mal konkurenciu. Jasné zahrá tam teraz Cancelo, ale toho nám treba najprv na RB a žiaľ to čo Kounde nechcel, tak aj po návrate Cancela zo zranenia bude musieť hrať celú polovicu sezóny znova na RB.
BORDEL. BORDEL. BORDEL. Čo viac k tomu môžem povedať.
Ty mi to môžeš písať koľko chceš, nechápeš. Ja ti tvoj pohľad neberiem. Je to ako u Desta. Aj on vedel zahrať na LB, ale primárne je RB hoc aj v PSV teraz hrá viac na LB. Ale stále je písaný a registrovaný ako RB. Cancelo ma odohraných 217 zápasov na RB a len 97 na LB. Trh s RB je chudobnejší ako trh s LB, takže nie je logické ísť po ďalšom RB cez leto do základu a nechať si Cancela na LB.
CanceIo sa mi taktiež páči viac naIavo v kombinácii s FéIixom, avšak može to byť spojené aj s tým, že v prípade, že hrá naIavo, tak ma väčšiu ofenzivnú voInost, vzhIadom na to, že napravo pravdepodobne hrá Kounde, takže oko diváka záujme skor... Avšak určite je krajný univerzáI...
Je otazné, že koIko si tí dvaja pýtaIi, a taktiež GrimaIdo mi príde skor hráč typický na wingbacka, čo je určite skor, aIe predpokIadám, že nemuseI zapadať do koncepcie Xaviho (4-3-3)...
Ďalšia otázka je či by Grimaldo alebo Guerreiro išli k nám robiť dvojku Baldému. Osobne o tom pochybujem. Guerreiro je síce dvojka, ale za Daviesom a v Bayerne.
Sám si si odpovedal. Minimálne ak už Guerreiro išiel robiť dvojku Daviesovi, tak prečo by nešiel robiť Baldemu. Grimaldo pred rokmi nechcel robiť dvojku Albovi, ale zase si myslím, že Balde z minulej sezóny bol xy krat hratelnejšia konkurencia ako prime Alba pred rokmi.
Suarez má pravdu, Cancelo na RB nikde neprerazil tak ako v City na LB. Valencia, Inter, Juve, Bayern hrával na RB, nikde nedal tak kvalitné výkony ako v City na LB. Guerreiro má kvalitu kde si dovolím tvrdiť že skôr Balde by robil dvojku jemu, oproti minulej sezóne je Balde polovičný. Znovu, ako píše Suarez, Guerreiro hráva v Bayerne aj zálohu, niekoľkokrát hral základ vedľa Kimmicha.
Balde šiel strašne dole, minulú sezónu vedel dať asistenciu, niečo vytvoriť, brániť, 1 na 1. Túto sezónu miesto progresu išiel dole, finálka na Dembeleho, v obrane je často neskoro. Je to škoda, pretože chalan má brutálny fyzický fond v kondičke a rýchlosti.
Grimaldo je tiež za mňa skôr wingback než LB, jeho prednosť je ofenzíva, rovnako jak Frimpong alebo Alonso v Chelsea počas najlepšej sezóny. Dozadu by podľa mňa horel. On je hráč ktorý ti musí sadnuť do rozostavenia alebo prispôsobiť hru aby mu sedela, neviem si ho predstaviť v Xaviho tvrdohlavom koncepte.
Vzhľadom na aktuálnu situáciu je určite rozdiel robiť dvojku v Bayerne a u nás. Bayern je na tom lepšie finančne a má kvalitnejší tím. Logicky má Guerreirovi viac čo ponúknuť ako my.
Ďalšia vec je, že Guerreiro je večne zranený. Keď už máme na zranenia náchylného Baldého, tak by nedávalo žiaden zmysel podpísať hráča ako Guerreiro.
Do Bayernu sa tí hráči tak nehrnú, tak ako tu ... Ako nejdem spochybňovať rozdiel vo financiách. Nemám ale pochybnosti, že do Barcelony by sa Guerreirovi chcelo viac ak by mal aj ponuku od nás.
PS: Neviem o tom, že by bol Balde náchylný na zranenia. To už fakt ideme pokladať za sklenených každého v tíme? To je mimo. A ak už to potom totálne dáva zmysel prečo kúpili Alonsa, ktorý je zranený v tejto sezóne na totálku, že?
Baldého zranenia:
2020/21 - 64 dní
2021/22 - 89 dní
2022/23 - 61 dní
a túto sezónu zatiaľ chýbal 12 dní no vyzerá to tak, že bude mimo do konca sezóny. Vzhľadom na tieto štatistiky asi môžme povedať, že Baldé je náchylný na zranenia.
Pokiaľ ide o Alonsa tak mal v začiatkoch kariéry pár zranení, ale potom bol takmer stále zdravý.
Konkrétne takto:
2009/10 - 68 dní
2011/12 - 192 dní - dačo si zlomil
2015/16 - 18 dní
2018/19 - 28 dní
2019/20 - 28 dní
2021/22 - 11 dní - covid
+ aktuálne by mal byť mimo do začiatku marca (cca 91 dní). V sezónach ktoré som neuviedol zranený nebol.
Určite dostane šance pri tých zraneniach, lenže so 16-17 ročnými chceme hrať LM? Na dohratie ligy Fort postačí, ale nie na boj o titul v la lige a nie do LM ak v nej chceme ďalej.
Myslel som si, že takýto pohľad mám len ja.. balde je šikovný hráč, ale futbalový intelekt ma dosť nízky.. v útočnej fáze je veľmi slabý. Centrovanie mu nešlo ani počas minulej sezóny a to bol vo veľmi dobrej forme. Výbušnosť, rýchlosť, sila, to všetko ma na úrovni, aj technika nie je zlá ale to všetko stačí na nejaky West Ham, na Barcu not good enough.
BORDEL. BORDEL. BORDEL. Čo viac k tomu môžem povedať.
Je otazné, že koIko si tí dvaja pýtaIi, a taktiež GrimaIdo mi príde skor hráč typický na wingbacka, čo je určite skor, aIe predpokIadám, že nemuseI zapadať do koncepcie Xaviho (4-3-3)...
Balde šiel strašne dole, minulú sezónu vedel dať asistenciu, niečo vytvoriť, brániť, 1 na 1. Túto sezónu miesto progresu išiel dole, finálka na Dembeleho, v obrane je často neskoro. Je to škoda, pretože chalan má brutálny fyzický fond v kondičke a rýchlosti.
Ďalšia vec je, že Guerreiro je večne zranený. Keď už máme na zranenia náchylného Baldého, tak by nedávalo žiaden zmysel podpísať hráča ako Guerreiro.
2020/21 - 64 dní
2021/22 - 89 dní
2022/23 - 61 dní
a túto sezónu zatiaľ chýbal 12 dní no vyzerá to tak, že bude mimo do konca sezóny. Vzhľadom na tieto štatistiky asi môžme povedať, že Baldé je náchylný na zranenia.
Pokiaľ ide o Alonsa tak mal v začiatkoch kariéry pár zranení, ale potom bol takmer stále zdravý.
Konkrétne takto:
2009/10 - 68 dní
2011/12 - 192 dní - dačo si zlomil
2015/16 - 18 dní
2018/19 - 28 dní
2019/20 - 28 dní
2021/22 - 11 dní - covid
+ aktuálne by mal byť mimo do začiatku marca (cca 91 dní). V sezónach ktoré som neuviedol zranený nebol.