Poviem to na rovinu hoc za cenu, že sa mi vysmejete, ale treba prestať chodiť okolo horkej kaše. Skúšame to s tými krídlami a nič. Ferran stál nemalé peniaze, Raphinha stál nemalé peniaze. Raphinha dostal ďalší rok a efektivita a produktivita sa mu ešte len zhoršila. Ferran tvrdohlavo odmietal odísť a dostal tiež ďalší rok a až teraz mu to dochádza o čo ide. Isto do toho vstupovalo aj to, že ešte ich prestupy neboli amortizované a preto sa predaj do určitej sumy neoplatil. U Raphinhu by som bol nerád ak by sme premeškali ten správny moment na predaj, lebo najmladší nie je (27 bude mať presne o týždeň) a ešte je o neho záujem v PL, ale to pri tých jeho výkonoch nebude trvať večne.
Možno to chce si obstarať hráča do základu u ktorého je ta kvalita zjavnejšia. Áno, narážam na Mbappeho a fakt neviem aké sú naše šance v tomto a ako to je s ním a Realom. Chceli sme mať z Lewandowskeho ťahúna tímu, ale to vydržalo len rok.
Tiež nie som jeho fanúšik moc, ale vidím že on je niečo čo potrebujeme. Ako by to bolo s platom to nevedia myslím ani vo vedení ešte. Sám neviem ako sa to počíta, ale už vďaka postupu v LM ďalej by sme nemali mať také problémy s platovým stropom ako doteraz. Už by sme nemali byť v negatívnych číslach v tom + hádam, že odchody niektorých hráčov by uvoľnili tiež niečo. Alonso a Roberto sú na odchode s veľkými platmi a nahradia ich asi Julian Araujo a Valle, ktorý hádam majú minimálne platy. Roque tiež prichádza fakt s drobným platom pomerne (asi 2 mega ročne). Lewa, Fati, Ferran Raphinha, ktorí sú za mňa adepti na odchod majú zrovna tie väčšie platy.
Raphinha patřil před zraněním mezi nejlepší hráče a po dvou zápasech je jasný, že jím zase bude. Jasně, gólů zatím moc nedává, ale věřím že to přijde. Oproti mladičkému Yamalovi je to pořád obrovský rozdíl, stejně tak oproti Ferránovi. Momentálně za něho není náhrada a vy byste ho klidně prodali ..... Já ne. A Mappé ...... je především fanouškem REALU, netají se tím a už z toho důvodu bych ho tady nechtěl.
Ještě bych rád dodal, že ta čísla u Raphinhi .... myslím si, že on vypracoval možná víc šancí než vloni, ale bohužel Lewa nedá gól z ničeho a Ferran je na tom podobně. Takže pak ty čísla naskakují špatně, zvlášť když jeho střely končí často na tyči nebo na břevně ....
Ako viem si predstaviť, že taký Takefusa Kubo by podával lepšie výkony ako Raphinha. Rovnako si viem predstaviť, že Raphinhu by sme vedeli predať klubom v PL nad 60 mega. 60 mega je zhodou okolností výkupka Kuba, čiže by sme na tej nepriamej výmene mohli zarobiť ... Raphinhovi chyba 1v1 a rýchlosť čo sú vlastnosti bez ktorých krídelníka nechcem.
V príspevku Mikimiho súhlasím s prvou časťou, v druhej časti ak myslel na hráča typu Mbapeho výkonnosti, tak áno, ale ako osobu Mbapého by som nechcel vidieť v radách hráčov Barci. Mentálne mne nevyhovuje........
Messi mu pred odchodom vravel, že by ho rád videl v Barce. Keď sa od toho vie odosobniť Messi (pozná ho lepšie zo šatne ako my), ktorý je srdciar a má rad klub rovnako ako my, tak neviem prečo musia byť fanúšikovia za iné ...
Možno to chce si obstarať hráča do základu u ktorého je ta kvalita zjavnejšia. Áno, narážam na Mbappeho a fakt neviem aké sú naše šance v tomto a ako to je s ním a Realom. Chceli sme mať z Lewandowskeho ťahúna tímu, ale to vydržalo len rok.