Som zvedavy čo napíseš v polke sezony ;-) Messi by generoval prijmy takže by az tak moc nestal aj ked pravda je la liga a jeb*** Tebas ! Aj dokazu kupit skvelych hracov ok ale jedna lastovicka leto nerobi ale messi futbal ano ! Musia prist posili riadne nie jedna a predat kridla kupit nove okrem raphinu
Ja som tento názor tu písal, už dva mesiace a veľakrát som sa nestretol s pochopením a bol som na posmech. A nakoniec Messi povedal prakticky to isté.
Nostalgia je krásna, ale treba zhodiť ružové okuliare a pozrieť sa dopredu.
Ja rozumiem, ze ma 36 rokov tiez a buducnost... ale aka nostalgia ?
Kto zo sucasnej Barci je lepsi hrac ako Messi, a myslim momentalneho Messiho... No nikto.
Stenley vieš aká budúcnosť ? Budúcnosť za 3-4-5 rokov a nie rok dopredu. Messi by na rok zaplátal 90% problémov Barcelony v ofenzíve ale za 3-4 roky by sme boli tam kde sme teraz.
Stenly. Nie nespravi, abi nechceme aby to uz spravil. Pochop to! Su len Tvoje zbozne zelania. Tento rok ma o rok viac ako v minulej sezone.
Super clanok cloveka, ktory ma rozum
masterkoo - messi by buducnost o 3-4-5 rokov neovplyvnil lebo by podpisoval iba na jeden rok a aspon ten jeden rok by nam mohol pomoct vyriesit problem. Som zvedavy akeho kreativneho a goloveho hraca teraz privedu ktory nam vyriesi tu buducnost.
Aj ked nikto nepride, stale je to lepsie, ako keby tu bol Messi. A je az perverzné, ze niektorí chcú za príchod nielen ze uz "starca" tmoliaceho sa po ihrisku, navyse len na 1 rok a dalej mu nadžgať 25milionov do gágora, rozdrbat muzstvo a zacatu zdravu konkurenciu v tíme, vyhodit inych par hrácov....
ak tmoliaci sa starec urobi bod na zapas, tak myslim ze vsetci (okrem teba ) by boli spokojni. 25 milionov bolo ponukane klubom, takze dufam ze principal laporta vedel co moze ponuknut a co nie. Rozdrbal by muzstvo? Za ten jediny rok kedy by pomohol kreativitou? Vyhodit inych par hracov? Podstatni hraci by neodisli ( gavi, pedri) a ak by niektori odisli, tak by to boli hraci co tu nemaju co robit a tmolia sa po ihrisku hoci starci nie su.
príchodom Messiho na jeden rok by sme boli za 3-4 roky tam kde sme teraz? to čo je za blbosť...Messi by zarobil nejaké peniaze pre klub, zvýšil by kvalitu a po jeho odchode by potom v platoch uvoľnil 25. ...teraz teda nepríde, kvalitné krídlo prinesieme ťažko, čiže kvalita bude nižšia a o rok sa budeme zbavovať hráčov ako Ferran ktorých by sme sa zbavili teraz keby Messi prišiel....
Kluc - Mna by zaujímalo kde si prišiel na to, že Messi by zarobil pre klub peniaze, to je absolútna blbosť. Dalšia blbosť je taktiež to, že nepríde a kvalita bude nižšia - kvalita bude rovnaká ako tento rok, možno aj vyššia nakoľko Raphinha hral debutovú sezónu relatívne dobre a to vieme, že prvé sezóny v Barcelone bývajú tažké. Verím mu, že budúci rok bude ešte lepší.
Takisto si nemyslím, že odchod Ferrana by "zafinancoval" príchod Messiho. Stále sa písalo o tom, že by musel odísť minimálne jeden doležitý hráč ( ja si myslím, že práve Raphinha) a to je odpoveď na to, že za 3 roky by sme boli tam kde teraz. Pretože Messi by ukončil kariéru a my by sme znova hľadali krídlo, čakali kým sa adaptuje a všetky veci okolo toho.
Mna fascinuje to, že prakticky Messi povedal, že nechce aby Barcelona stavila všetko na neho, na úkor ostatných hráčov, predajov atď ( za čo u mna získal ešte vačší rešpekt) a vy si tu stále idete svoje a snažíte sa presvedčiť samých seba :D
Masterkoo. Suhlas. Aj ja som uz asi rok pisal, ze hadam Messi bude mat srdce pre Barcu a vyriesi to za vsetkych a nepride. A on to fakt urobil. Klibuk dolu. Tym este viac "narastol" ako clovek
za rok sa bude krídlo tak či tak riešiť či by tu Messi bol alebo nie, akurát že by sme mali kvalitu aspoň na ten rok kým by sme "našli" poriadne krídlo, za 3-4 roky tu zostane 1 max. 2 útočníci čo tu hrajú teraz...
Drussbarb. Nielen, ze nemas rozum, este si aj násilník, ktory aplikuje zufale reakcie na ludi s inym nazorom. Kup si boxovaci mech a nalep si tam nanho premna zamna. Tvoju ex, niekoho kto Ta velmi ranil alebo pre mna za mna Laportu....ked si myslis, ze Ti neplni Tvoje slepe fantazirovanie..
Ako sorry, ked si nevie niekto porovnat vek 20 a takmer dvojnasobok, snazi sa zakryvat oci pred prirodzenym biologickym starnutim, a k tomu nasadenie a obetavost na ihrisku, k tomu patri, ze dvadsiatnik nema casto rodinu a deti - obetavosť (pripadne nasledne zranenia) tak potom je mi luto...
To, že pro nás starý ale tvrdíš jen ty a tobě podobní a prezentujete to jako názor Barcelony. Xavi i Laporta tvrdí, že jej chtějí, ale “je starý”.
Už chápeš podstatu mého tvrzení?
Obrat si to a pýtaj seba tiež. A Ty chápeš podstatu mojho/nášho tvrdenia? Proste toto je diskusné fórum a sto ľudí sto chutí.. treba si vypočuť a správať sa inteligentne
A to ze sa tmoli po ihrisku a spolieha na behanie a bránenie iných je nespochybniteľné a viditeľne a nepriehladnutelné. Nie ako keď ho s este fukuhelou vytiahol Guardiola z ničoho. Tam sa išiel roztrhnúť. Teraz posl. 10 rokov už postava, kraca po ihrisku...poprípade keď trosku viac pobeží...skloni sa k trávniku a zacne grciat. Aj to nepriamo potvrdzuje, že je proste starý. Dnešný futbal je dost fyzicky a vyžaduje pressing a behanie VSETKYCH!
...no a teraz vidieť, že vám všetkým snílkom Messi ťahal motúziky popod fúzy a všetkých snímkov vás ojebabral...a vy ste chceli rozdrbat nové muzstvo kvôli nemu...
rozdrbat muzstvo :))) Ty si jasny. Kde nas poslednu sezonu tlacila topanka najviac? Kreativita, vytvaranie sanci, Lewa nedostava servis aky je potrebny. A ked nehral Pedri alebo sa mu nedarilo tak sme boli hotovi !! Vies ktory hrac v europe ma za poslednu sezonu viac asistencii ako Messi? Odpoved je ZIADNY !! Ty tu vytahujes ze nebrani a nepobezi dostatocne :) Messi nie je box to box zaloznik ani DM a Xavi a trenersky stab ho nechceli aby branil. Ak by prisiel na tu jednu sezonu tak by sme mali v time top kanoniera a top kreativneho hraca. Kessie aj beha aj brani a paci sa ti zrejme viac,vsak?
Messi neběhá, je starý a na hřišti bleje, asi jsme na fóru Bílého baletu.
Za chvíli tu budu (zase) číst, jak je normální mít svůj názor na to, že Ukrajina historicky neexistuje a Putin bojuje proti fašismu (to jsem tu fakt četl ve velkém)
Jeho vrchol skončil 2019 , potom sme videli mierný spád , na wc sa zodvihol lebo naozaj chcel , ale v paríži je vidno že za 75 zápasov nastrielal jedine okolo 35 gólov čo nieje dosť dobré .
Messi by prisiel ako niekto kto vie sance pripravit a asistovat. Posledna sezona 32 zapasov 16+16. Druhy najproduktivnejsi hrac ligue 1 po mbappem 29+5 ktory odohral o 2 zapasy viac. Lacazette 27+5 za 35 zapasov. Ale asi sa ti viac pacia cisla inych nasich hracov.
Takze to ze nema 60 g/a je dovod??? Za 16-+16 by sa nemuseli hanbit ani ti najlepsi hraci. Tu ide o kreativitu v strede pola tam je messi ak nie najlepsi tak jeden z najlepsich na svete urcite
Eli_vantha : v strede zálohy nieje miesto pre dedka , gavi pedri dejong su dosť kvalitný najmä de jong ukázal svoju kvalitu posledne ... na krídlo by nebol dobrý lebo xavi využíva krídla na. Širku ihriska ....
mozno podla teba a to nie je podstatne. Xavi ho chcel. Lewa bude mat o 2 mesiace 35 rokov a gundogan do stredu zalohy bude mat 33 rokov. To uz nevadi? Pozri si messiho cisla asistencii a klucovych nahravok. To je presne to co nam chybalo. Ten ,,dedko,, je najlepsim nahravacom v europe a na tu jednu sezonu by nam velmi pomohol. Mame jedneho jedineho kreativneho strednopoliara Pedriho a ked nehra tak nas futbal stoji za hovno. Nehovoriac o tom ze Messi strci Pedriho v kreativite do vrecka hocikedy.
Xavi nemohol povedat ze ho nechce pretoze ho chcel. Ak si si nevsimol Xaviho priority su posilnenie o niekoho kto je kreativny do zalohy a este chce nove top DM. Messi by bol uplne pravom hracom zakladnej zostavy, pretoze jeho kvality v ofenzivnej cinnosti su stale jednymi z najlepsich na svete.
Eli vantha : existuju ovela lepšie kreativne možnosti ako pán starký 16 asistencí nieje málo ale predtým si písal že nikto nemá viac ako on , ale podla mna kevin de bruyne mal lepšiu sezónu v lige a mal rovnako assistov , lacný bude aj maddison alebo dať šancu niekomu mladému na krídle z akadémie . Si iba úbohý fanúšik messiho nie barcelony a teraz plačeš lebo tvoj idol nieje najlepší hráč na svete už 3 roky a ide do lms , messi sám uznal že pre barcu bude viac záťažou ako prínosom len jeho fanúšikovia si to ešte neuvedomili . 😃
Ja viem co som pisal. Nikto nema viac ako Messi. Vies aspon pocitat ked sa uz do futbalu nerozumies? De bruyne mal rovnako asistencii ako messi a nie viac ! Mozme si dovolit kupit de bruyneho? Mimochodom KDB bude mat tento mesiac uz 32 rokov. Len ti este pripominam ze messi je golovejsi ako KdB. Potrebujeme kvalitu v strede pola, kreativneho zaloznika, chceme byt konkurencieschopni v europe a ty ides davat nejakemu mlademu kridelnikovi z akademie sancu? :))) Maddisona ide porovnavat s messim :)) O messim este aj klames. On neuznal ze by bol zatazou ale ze sa rozhodol ze nebude cakat lebo nie je iste ci by sme ho boli schopni vobec zaregistrovat. Este sa vyjadril ze nechce byt tak velmi v centre pozornosti a ziadne ze by bol pritazou. Pritazou si tu jedine ty a tvoje sprostosti ktore pises. Posledna vec: Messi ziskal predposlednu zlatu loptu a zrejme ju ziska aj tento rok, takze tvoj drist o troch rokoch je zase len drist. Ale aj keby si mal pravdu, mne je jedno ak by nebol najlepsi na svete, pretoze je stale najlepsi na svete v tvoreni hry a vytvarani golovych sanci.
Také jsem trošku rád,že nepřijde ,jednak kvuli budovaní mužstva ,posunutí se dál a pak take po fantastickém výkonu na MS jsem viděl hodně zápasů Messiho v PSG ,bylo na něm vidět ,že už se nemůže prosadit,jako dříve ,ztrácel míče driblinkem ,nestihal ,zahazoval šance .Občas dal genialní nahrávku ,ale hodně kazil .Je soudný a to se mi na něm líbí a odcházi do lehčí soutěže
Poplakal som si včera to je fakt. Na druhej strane on už nemusí nikomu nič dokazovať a môže si užívať zaslúžené ovocie. Vo futbale dokázal všetko a Messi je futbal. Budem ho sledovať v Miami a vždy mu budem fandiť ! Visca !
Ja to beriem a akceptujem tento článok...ale má druhej strane ak by museli odísť hráči ako lenglet, umtiti, ferran, sergi, Garcia a namiesto nich Messi, tak beriem Messiho 😉 ...je to ako je, Messi je a bol najväčší Barcelončan a každá éra musí skončiť, ja iba ďakujem že fandím tomuto klubu a zažil som jeho éru v Barcelone - a stále ho budem sledovať pretože je to najväčšia legenda futbalu 😎
@drussbarb raketu myslis tych 55M za mladeho hraca, ktore nam City akceptovalo a rozdelilo do splatok pocas 4 rokov?
Ano, Ferran nemal formu posledny polrok-rok, no minulu sezonu mu hra s Aubameyangom naramne sedela, menili si pozicie a Ferran sa kazdy zapas dostal do 2-3 tutoviek... kedze sa mu casto vsak strelecky nedarilo, tak ho fanusikovia dostali pod tlak tym, ako ho hned vyhadzovali a Ferran psychicky odisiel. Pritom aj napriek tomu, ze nedaval goly (a to ich mohol nastrielat aj 40 za polrok) bol jeden z najlepsich hracov.
Messi má samozrejme stále športové kvality, avšak viac ma mrzí to, že nebude mať rozlúčku akú si zaslúži. Čo už, aj takýto je život, musíme sa pozerať dopredu, začína sa nová éra Barcelony, nie je už čas na reči typu "mohlo to byť takto a takto keby toto a hento". Už sa treba zamerať na budúcnosť, je tu generácia mladých perspektívnych hráčov, s ktorými treba poctivo pracovať. Nesmie sa už dopustiť, aby sa klub nehorázne zadlžoval a nemohol tak plne pôsobiť na trhu. Ďakujeme Leo za tie roky. Som vďačný, že som mohol vidieť hrať jedného z najlepších hráčov histórie.
Výborný článok s ktorým neostáva nič len súhlasiť. Na MS to bola labutia pieseň a naviac chcel Leo potvrdiť svoju futbalovú nesmrteľnosť, čo sa našťastie podarilo. V klubovom futbale mu už ten zápal pre hru vyprchal. Kto sledoval zápasy PSG tak to musel vidieť. Pre Barcu dal všetko najlepšie čo v ňom bolo, ale život ide ďalej a treba pokračovať v budovaní novej Barce .
Hlavně díky tomuhle hráči jsem začal fandit Barce a mrzí mě že neměl velkolepou rozlučku přímo na Camp Nou, ale jak už tu bylo psáno je potřeba hledět na budoucnost a ne na minulost s Messim. Můžeme být hrdí že právě u nás strávil nejlepší hráč historie skoro celou svou kariéru a věřím že naše cesty se opět sejdou ať už to bude na jakékoli pozici. Kdyby přišel měl bych obrovskou radost hlavně po emoční stránce. Takto máme dveře otevřené právě do budoucna a věřím že se ubíráme správným směrem což nám ukázala i tato sezona.
A co ze ma za chvilu 36 rokov? Potrebovali sme kreativitu do stredu pola a Messi by to vyriesil. Golov a asistencii by mal viac ako ferran, fati a raphinha dokopy. Hral by tu aj tak iba jeden rok, takze by sme sa zmluvne na dlhu dobu nezaviazali. Kecy ze by sa vsetko hralo na Messiho neberiem. Na MS hrala argentina pekny timovy futbal a nie ,,vsetko cez Messiho,,. Xavi mal urcite predstavu ako ho do systemu zapasovat.
povedal by som, ze kopec hracov by bolo za a aj by si znizili trocha plat na jednu sezonu len aby raz mohli povedat hral som s Leom. Ale to je len moj nazor. Povedat raz detom/vnucatam bol som v teame s Leom ma urcite vacsiu cenu ako vypadol som v EL lige a hral som Ferranom (nic v zlom)
No jo chvala bohu ze neprisiel ved my mame take kalibre ako ferran, fati a nezabudat na univerzala robertaka to su ine strely naco nam je leo. Ovela radsej by som bol keby kludne trojicu garcia feran roberto vymenil jeden leo ale tak by sme prisli o neuveritelne kvalitnu sirku kadru ibazeby nie 💁
Komentář - nesouhlasím s komentářem. Místo Messiho máme Torrese, přestavba může začít. A je absolutní hanba způsob, jakým dlouhodobě Laporta prezentuje rozhodování o Messim, až bude Laporta pryč, bude mít podobnou pověst jako Bart.
Akože vážne sú fanúšikovia Barcelony, ktorí sú radi, že Messi nepríde??..veď hra Barcelony je nudná, defenzívna..jediný tvorivý element je Pedri..a keď nehral, tak sa na to nedalo pozerať..a to nevravím, koľko zápasov človek trpel do poslednej minúty, či budú tri body (ten nespočet obrovských šancí, ktore súper zahodil, alebo Ter Stegen neskutočne chytil)..za celú sezónu ma zaujal jeden jediný zapas, kedy som si na hre pochutil a to bolo proti Realu..a nazad k Messimu, ak by prišiel na rok, Barcelona by iba získala, či už peniaze od sponzorov, predaj dresov, prilákal by ešte viac fanúšikov, zbavili by sme sa hráčov ako Torres, Garcia, Kessie, ktorí nemajú ani z daleka kvalitu na Barcelonu a užili si Messiho a Pedriho genialitu spoločne.
a čo sa týka PSG, nemôžeš podávať kvalitné výkony, keď sa tam necítiš dobre, ako sám povedal..a s tými hračmi okolo seba (Vitinha, Soler, Sanchez, Eketike, Ruiz, Danilo) moc nezmohol..jedine s Neymarom a Mbappem..
Ja som rad, že nepríde. Barcelona musí fungovat ako klub a ist dalej a nie stale v nostalgií žiť. Len aby sme videli Messiho zase v drese Barcelony, tak obetujeme dalsie roky? A nie... Herne by nam nepomohol. Prave naopak by sa mozno zase vsetko jemu prisposobilo a ostatni hraci by trpeli, alebo neprisposobilo a trpel by on. Ma uz svoj vek a riesit, ze obcas da daku genialu prihravku....
Messiho fans sa budú rozčuľovať, ale jeho príchod by nič neriešil. Oni vidia, že príde Messi, ale nezaujíma ich kde by hral, ako by sa hralo, čo by sa muselo zmeniť v hre, aby vykryli veci, čo Messi nerobí. A po 1 sezóne by sa bolo tam, kde pred 2 sezónami.
Akože stále tu nechápem z vás niektorých fanúšikov..,,som rád, že nepríde, musíme budovať mužstvo do budúcna''..NAOZAJ???..Barcelona ako klub bude existovať ďalších 1000 rokov, Messi končí karieru a taký hráč už nikdy nebude..a kto príde do Barcelony, aká posila, keď je zla finančná situácia??
Jestper9, prosím Ťa na akých práškoch fičís????..Messi by nám herne nepomohol???..ostatní hráči by trpeli??..jedine, čo by Messi možno nepomohol, by bolo do defenzívy..ale vytvoril by dva krát viac šancí, ako si vytvorila Barcelona v zápasoch túto sezónu..
Nerozumiem, kde tu vsetci zobrali, ze by tu bol iba 1 rok a kde ste zobrali, ze by dostaval 25M, ked ziadna oficialna ponuka nebola dana?
Sentiment je jedna vec, zasluzil by si rozlucku, ale tu mohol mat, keby pred 2 rokmi nebola prisla situacia taka, aka prisla.
Zial, vzhladom na to ake platy dostavali nase legendy ako Alba, Busquets ci Pique... co by v inych top timoch stacilo na zaplatenie 1/2 zostavy a to, ze si tu Messi bral za sezonu 100-120M+, to nas dostalo do situacie v akej sa nachadzame. To nas dostalo na pokraj bankrotu, co potvrdil aj Reverter a museli sme pristupit k raznym skrtom, nutenym odchodom a kedze nikto poslednych 5-6 rokov nemyslel na buducnost, tak v takejto situacii musime este aj obmienat kader a robit prestavbu.
A co by riesil na 2 sezony Messi, okrem toho, ze by dostal aj keby len tych 25M+ (ktovie ake bonusy k tomu), ano, dal by goly aj asistencie, no rozpadol by sa system, kedze by musel za neho dozadu hrat iny hrac. Namiesto toho tu mame zdvojene pozicie, ano, nie je to idealne, chyba nam poriadne LW a Fati je suci na hostovacku/predaj. Namiesto takeho platu pre 1 hraca mozeme mat 2-3 lacnejsich, ktori nam pomozu prkelenut situaciu a ano, treba mysliet 3-4 roky dopredu a nie sa zo sentimentu ohliadat stale spat a pozerat si max na spicku nosa (chap 1 rok dopredu).
Odbavujete sa tu na Ferranovi, ale od svojho prichodu v minulej sezone bol nas najlepsi hrac, ktory keby nepalil tolko sanci, tak ma za polroka 40 golov. Hra s Aubameyangom mu naramne sedela, dostaval sa do pozicii a menili si vyborne pozicie. Zial, tato sezona bola naburana MS a zraneniami klucovych hracov ako Pedri. Zaciatok sezony, ked sme hrali v top sile, tak nam zdaleka nechybal ani servis pre Lewandovskeho a fungoval vyborne cely system od obrany po utok, vratane pressingu. A v plnej sile sme hrali jeden z najlepsich futbalov v Europe.
Mes Que Un Club. Ako institucia (klub) tu budeme aj za 50 rokov, sponzori od Messiho odchodu prakticky neodisli ziadni (cize nerozumiem tomu ohananiu sa, ze Messi by doniesol 200 novych sponzorov a penazi), dokonca sme podpisali deal so Spotify a na stavbu stadiona. Ziadny hrac nebol a nikdy nebude vacsi ako klub. Teraz, ani nikdy. Ano, je to legenda, vsetka cest za vsetko, co tu dokazal... ano, mal sa tu rozlucit (nebyt situacie aka je) a mal teraz v takmer 36 odtialto ist prec, do USA... zial, veci sa vyvinuli inak, no aj vdaka tym "palkam", ktore pre neho tatko vyrokoval (120M+ za sezonu) sme sa ocitli tu, kde sme sa ocitli. Vsetka cest jeho genialite, Barca ako klub mu fakt nedlzi nic, kedze za svoje sluzby dostal nadpriemerne (vysoko nadpriemerne) zaplatene.
Kolko generuje? Kolko generoval, ked dostaval 120M+ za sezonu? Ziadni sponzori od jeho odchodu neodisli ani neprisli, cize generovanie penazi je bohapusty vyplod fanusikov Barcy, ktori jej fandia len od doby Messiho alebo jej fandili len kvoli Messimu.
@leonidas129 Generuje, ale rozhodne to nie su take ciastky, ze sa zaplati kontrakt sam o sebe. A nezaplatil sa nimi ani ten 120M+ plat za sezonu, ktory mal do odchodu.
btw. stale patrime v hodnote klubu k najvacsim klubom na svete, ci s Messim alebo bez, az tak vela sa toho nezmenilo. Znacka klubu a jej marketing v Azii a USA prezije aj bez najlepsieho hraca na svete.
Ak niekto reálne zhodnotí situáciu v klube,alebo má normálny názor na Messiho tak je hneď fanúšikom Realu. Len neviem prečo,keď Messi prinášal toľké zisky a ľudia chodili na zápasí pozerať iba na neho . Tak počas jeho éry sme vyprodukovali miliardovú sekeru vo financiách a najvyššia priemerná návšteva bola po X rokoch až teraz po ére Messiho.
Escuchame napíš mi prosím ťa koľko, že to tých líg majstrov sme ako mega giga klub vyhrali za prvých 100 rokov existencie, už, keď sme boli taký top world class klub. A, keď píšeš o tých preplácaniach hráčov čo boli v ich zlatej ére /zlatej ére celej Barcelony/ naozaj najlepší na svojich pozíciach a chceli ich kúpiť všetky veľkokluby sveta. Ako by si ich prinútil ty, aby ostali a hrali na takej úrovni ako hrali bez toho, aby si im zdvíhal plat.
Ešte jedno prekvapenie, pred zlatou érou našich chlapcov k nám nikto z top hráčov tej doby prísť nechcel len aby si vedel. Práveže naši naj. hráči odchádzali do iných top klubov. Napíš prečo odišiel taký Luis Nazário ako naj. útočník sveta alebo Figo ako naj. hráč sveta. Keď si to uvedomíš tak prídeš na to prečo sa v Barcelone rozhodli naj hráčov preplácať.
s prvou castou suhlasim, ale s druhou az tak nie.
nie len, ze sme hracov preplacali, ale sme im dvihali platy az do veku 34 ci 35 rokov, co bayern neurobil ani pri Alabovi, alebo ostrostrelcovi Lewandowskom. aby Pique, ktory nebol lepsie, ako napr. Thiago Silva, Alba, alebo Busquets zarabali desiatky milionov na sezonu vo veku ked uz niesu ani na vrchole sil nieje dobra platova politika. zo zlatej ery nam mali ostat rezervy a nie dlhy.
staci sa pozriet, na city, live, bayern, co su velkokluby a ich hviezdy nezarabaju polovicu z toho, co Pique, alebo Alba.
na Messiho tu hadzu spinu, kolko zarabal, ale je par inych timov, ktore by mu to zaplatili tiez, a nemusim popisovat, co tu predvadzal. staci spomenut zlate kopacky a zlate lopty, ktore by nam nikto iny nedal
Ozaj hral Pique ci Alba taky prime, aby dostali po 30tke zmluvy na 5 rokov za 50M na sezonu? Alebo na Messiho plat 120M rocne? Ako sorry, nech boli ti hraci akokolvek dobri, tak vdaka nekompetentnosti manazmentu sme sa dostali do situacie, aka tu je.
Nechceli sem prist top hraci? prosim ta. Nikdy sme nemali problem sem dotiahnut svetove mena, uzasnych futbalistov a nasa akademia chrlila hviezdy svetoveho formatu, na ktorych sme stavali. Cela minula ci predminula dekada bola postavena na kadri, ktory vzisiel z akademie.
V Kubalovej, Cruyffovej ci inych erach sme rozhodne vzdy patrili k top klubom na svete.
A rovnako tomu mohlo byt aj teraz, keby sme nekupovali nezmyselne hracov ako Coutinho ci Griezmann, ale vsadzali na talentovanych mladikov ci robili poriadny skouting a nie panic buys. A teda keby sme nedavali na platy prveho timu 700M, zatial co ine top kluby (vratane Realu, ktory 3x obhajil LM) o 2 az 3x menej. Tak tu prosim nepis sracky, ze sme museli preplacat lebo by odisli. Snad ked tu raz niekto chce hrat, tak tu bude hrat aj keby co... a nie, ze mu musime naparit 50M za sezonu, len aby sa tu udrzal.
@leonidas Messi si imho tiez nezasluzil kontrakt vo vyske 120M+ za sezonu... ak mame byt spravodlivi, tak nech je akokolvek dobry, tak tie peniaze su ulet. A zaplatili by mu to mozno max 2 ine timy a to tie, na ktore vsetci poukazuju, ze su dotovane arabskym kapitalom (City, PSG)... v tom druhom dokonca skoncil, lebo ako jediny klub boli schopni hradit aj v 34 tak obrovsky plat v tej dobe (postcovid), ked sa vedelo, ze cela ekonomika pojde do sraciek.
Cize tie platy mali proste byt o 1/2 mensie a dnes by sme nemali dlhy, ale rezervy ako pises. Nie je mozne, ze ine top kluby ako Bayern, Liverpool a podobne davaju na platy este menej ako my teraz po vsetkych znizeniach, odchodoch a odkladoch.
Dokonca City, ktore momentalne dava na platy asi najviac, davalo na platy v tejto sezone priblizne tolko, co my. Akoze platy, ktore tu zostali po minulom vedeni a tie zmluvy do 34-35, to bol cisty ulet a casovana bomba.
ine nie, PSG, City a Chelsea by mu to mohli dat.
uznam, ze 120 je naozaj vela, ale Messi robil pre tento klub nemozne
pride mi, ze nevies docenit, co pre Barcu Messi urobil. vsetky tie tituly, vsetci ti novi fans, ktori budu fandit do konca barce z velkej casti vdaka nemu, vsetky tie individulane trofeje v nasom drese, vsetka ta pozornost, goly asistencie atd.
tazko to je vyjadrit v peniazoch, ale barca by bez neho nebol tym ci je
navyse teraz sa hovorilo o plate pribliznom ako ma Lewa, co by si zarobil ci uz na ihrisku, alebo marketingovo
A na Real si zabudol Leo. Sám Peréz sa vyjadril, že ak raz bude chcieť Barca Messiho predať majú mu zavolať. A to už je iný ekonón ako tunajší majstri financií. Ale budú tu písať sračky o tom ako si na seba nezarobí a jediné čo urobil tak je mega diera do rozpočtu.
Esuchame sa zobuď každý hráč hrá za peniaze a vzhľadom na svoje výkony si pýtaju viac a viac čo je prirodzené. Salah, Ronaldo, Mané, Lewandowski, atď všetci išli alebo sa rozhodovali na základe kde dajú viac alebo minimálne to čo oni chcú inak pôjdu a naši nie sú výnimkou tak tu nepíš kraviny prosím ťa a preber sa.
Áno sú výnimky ako Totti a bla bla bla, Ale tí majú na danej lokalite všetko čo podľa nich k životu potrebujú takže nemajú dôvod odísť. Taký je, ale jeden zo sto špičkových hráčov. No a samozrejme Totti mal vo svojom prime time takisto naj. raketu v tíme takže zas zadarmo nehral.
Si strašne naivný ak si myslíš, že ak by sa im plat nedvíhal tak by neodišli, zvlášť v dobe keď boli Pique, Alba, Xavi, Iniesta, aj 2x majstri eu, aj majsti sveta.
Nie každý uvažuje tak, že 10 vietnamok po 5 euro vydrží viac ako jedny adidasky za 50.
@leonidas129 viem to docenit, za vsetko mu mozeme byt vdacni, ale klub tu bude nadalej.
@Catalonia to ze si majster sveta a vyhral si LM z teba automaticky robi 50M polozku v rozpocte? V tej dobe sme na platy davali 2-3x viac ako ine kluby, cize logicky by ine kluby tych hracov asi nepreplatili a nemuseli sme ich preplacat ani my. Ked top defender v inom klube zarabal 1/2 toho co nase legendy, tak je zrejme problem, len ty hladas sproste vyhovorky ako to obhajit.
A myslim si, ze ked si srdciar a chces hrat v klube, tak nepotrebujes sponovat svoj plat do astronomickych vysin, je to vzdy o rokovani oboch stran, no diletanti vo vedeni dopustili toto, co dopustili.
V Barcelone sa v poslednej dekade hraci preplacali extremne a v tychto srackach sme najma kvoli tomu. Poklesli pocas covidu prijmy a zrazu sme len vydavky na platy prveho timu mali na takej urovni, ze nam nestacilo generovat cashflow.
Cize ano, ini hraci, napr. De Bruyne, Salah, Mane tiez zarabaju rakety vo svojich kluboch, no stale to je pomaly polovica toho, co u nas dostavali legendy.
A ak mali 2-3 hraci zarabat rakety, tak take platy nemala mat polovica kadra. Kym sa nezavedu vo futbale zmysluplne a globalne pravidla a platove stropy, tak to bude podobne nezmyselne ako to je dnes.
@superb Ronaldov plat bol v Madride nizsi ako u nas plat Griezmanna.
Ja vôbec nehľadám žiadne výhovorky, ja v tom s tebou úplne súhlasím, áno preplácajú sa tu hráči a áno preplácali sa tu hráči o tom žiadna.
Ja som ti napísal prečo sa tu podľa mňa preplácali hráči. Jednoducho sme boli najlepší tím na svete, nasledovanejší tím na svete, hrali najkrajší futbal na svete, generovali najväčší príjem na svete medzi fut. klubmi.
Nikdy opakujem nikdy nedosiahla Barcelona takú popularitu, prestíž, a celkovo veľkosť ako za zlatých chlapcov na čele s Messim.
Že si za to nechali aj kráľovsky zaplatiť je vec druhá, ja neviem, myslím si, že žiadny prezident nechcel dopadnúť ako Gaspart ktorému vyfúkli s veľkou hanbou a ponížením pre celý klub Figa. Tak každú hviezdu preplácali. Resp. každého hráča preplácali.
A Ronaldo chcel od Floa 30 mega, Flo mu ich nedal jediný kto mu zagarantoval 30 mega bol Juve tak išiel. A tiež nemusel, však v Madride mal úplne všetko, trofeje, káder ktorý hral na neho, diváci ho milovali ako aj náš Jano1987, proste všetko ale proste chcel vyšší plat a hotovo. A takto funguje 99% hráčov.
Pre jeho fans, aby bolo jasno, ja mu to vôbec nevyčítam, je to jeho vec a nech si robí čo chce.
Ronaldo odchádzal po 9 rokoch zo Španielska. V 10. rok by mal už vyššie zdanenie, preto žiadal viac, aby mu zostal jeho doterajší plat. Keď už tak pre poriadok. Ale poďme to porovnať s tým skromným Messim, ktorému nejde o peniaze, až tak, že za 9 sezón pred poslednou Messiho zmluvou mu 7x navyšovali plat a to sa sa minimálne 3x vyhrážal odchom pri tom. Aj tá posledná zmluva, z ktorej mu mohlo cinknúť 550 miliónov a cinklo niečo cez 520 miliónov v hrubom + 50 miliónový podpisový bonus + 100 miliónový vernostný bonus bola po vyhrážaní sa odchodom. Perez sa riadi heslom, že nik nie je väčší ako klub. V Barcelone to radi hovoria, ale zabudli sa správať podľa toho.
Catalonia: zase je problém s čítaním s porozumením? Ronaldo v Reale za 9 rokov mal podpísané len 2 zmluvy. V Reale zarábal 14-16 miliónov v čistom ročne po podpise predĺženia zmluvy. Ak by ostal 10. rok, jeho čistý plat by klesol na 8-9 miliónov. Jasne že odišiel kvôli peniazom. Ty by si za podobných podmienok samozrejme ostal. Real mu ich nechcel dať, aby vykompenzoval stratu kvôli daniam, tak sa dohodli s Juventusom.
Ja som tento názor tu písal, už dva mesiace a veľakrát som sa nestretol s pochopením a bol som na posmech. A nakoniec Messi povedal prakticky to isté.
Nostalgia je krásna, ale treba zhodiť ružové okuliare a pozrieť sa dopredu.
Kto zo sucasnej Barci je lepsi hrac ako Messi, a myslim momentalneho Messiho... No nikto.
Super clanok cloveka, ktory ma rozum
Takisto si nemyslím, že odchod Ferrana by "zafinancoval" príchod Messiho. Stále sa písalo o tom, že by musel odísť minimálne jeden doležitý hráč ( ja si myslím, že práve Raphinha) a to je odpoveď na to, že za 3 roky by sme boli tam kde teraz. Pretože Messi by ukončil kariéru a my by sme znova hľadali krídlo, čakali kým sa adaptuje a všetky veci okolo toho.
Mna fascinuje to, že prakticky Messi povedal, že nechce aby Barcelona stavila všetko na neho, na úkor ostatných hráčov, predajov atď ( za čo u mna získal ešte vačší rešpekt) a vy si tu stále idete svoje a snažíte sa presvedčiť samých seba :D
Už chápeš podstatu mého tvrzení?
Za chvíli tu budu (zase) číst, jak je normální mít svůj názor na to, že Ukrajina historicky neexistuje a Putin bojuje proti fašismu (to jsem tu fakt četl ve velkém)
Ano, Ferran nemal formu posledny polrok-rok, no minulu sezonu mu hra s Aubameyangom naramne sedela, menili si pozicie a Ferran sa kazdy zapas dostal do 2-3 tutoviek... kedze sa mu casto vsak strelecky nedarilo, tak ho fanusikovia dostali pod tlak tym, ako ho hned vyhadzovali a Ferran psychicky odisiel. Pritom aj napriek tomu, ze nedaval goly (a to ich mohol nastrielat aj 40 za polrok) bol jeden z najlepsich hracov.
a čo sa týka PSG, nemôžeš podávať kvalitné výkony, keď sa tam necítiš dobre, ako sám povedal..a s tými hračmi okolo seba (Vitinha, Soler, Sanchez, Eketike, Ruiz, Danilo) moc nezmohol..jedine s Neymarom a Mbappem..
"Veď on je už starý! Jeho rating klesol na 85 a stále klesá! Takže treba ísť po mladších! Najmä odchovancov!..."
Už sa neviem dočkať, ako nás bude ťahať Dembelík 😄😄
Jestper9, prosím Ťa na akých práškoch fičís????..Messi by nám herne nepomohol???..ostatní hráči by trpeli??..jedine, čo by Messi možno nepomohol, by bolo do defenzívy..ale vytvoril by dva krát viac šancí, ako si vytvorila Barcelona v zápasoch túto sezónu..
Sentiment je jedna vec, zasluzil by si rozlucku, ale tu mohol mat, keby pred 2 rokmi nebola prisla situacia taka, aka prisla.
Zial, vzhladom na to ake platy dostavali nase legendy ako Alba, Busquets ci Pique... co by v inych top timoch stacilo na zaplatenie 1/2 zostavy a to, ze si tu Messi bral za sezonu 100-120M+, to nas dostalo do situacie v akej sa nachadzame. To nas dostalo na pokraj bankrotu, co potvrdil aj Reverter a museli sme pristupit k raznym skrtom, nutenym odchodom a kedze nikto poslednych 5-6 rokov nemyslel na buducnost, tak v takejto situacii musime este aj obmienat kader a robit prestavbu.
A co by riesil na 2 sezony Messi, okrem toho, ze by dostal aj keby len tych 25M+ (ktovie ake bonusy k tomu), ano, dal by goly aj asistencie, no rozpadol by sa system, kedze by musel za neho dozadu hrat iny hrac. Namiesto toho tu mame zdvojene pozicie, ano, nie je to idealne, chyba nam poriadne LW a Fati je suci na hostovacku/predaj. Namiesto takeho platu pre 1 hraca mozeme mat 2-3 lacnejsich, ktori nam pomozu prkelenut situaciu a ano, treba mysliet 3-4 roky dopredu a nie sa zo sentimentu ohliadat stale spat a pozerat si max na spicku nosa (chap 1 rok dopredu).
Odbavujete sa tu na Ferranovi, ale od svojho prichodu v minulej sezone bol nas najlepsi hrac, ktory keby nepalil tolko sanci, tak ma za polroka 40 golov. Hra s Aubameyangom mu naramne sedela, dostaval sa do pozicii a menili si vyborne pozicie. Zial, tato sezona bola naburana MS a zraneniami klucovych hracov ako Pedri. Zaciatok sezony, ked sme hrali v top sile, tak nam zdaleka nechybal ani servis pre Lewandovskeho a fungoval vyborne cely system od obrany po utok, vratane pressingu. A v plnej sile sme hrali jeden z najlepsich futbalov v Europe.
Mes Que Un Club. Ako institucia (klub) tu budeme aj za 50 rokov, sponzori od Messiho odchodu prakticky neodisli ziadni (cize nerozumiem tomu ohananiu sa, ze Messi by doniesol 200 novych sponzorov a penazi), dokonca sme podpisali deal so Spotify a na stavbu stadiona. Ziadny hrac nebol a nikdy nebude vacsi ako klub. Teraz, ani nikdy. Ano, je to legenda, vsetka cest za vsetko, co tu dokazal... ano, mal sa tu rozlucit (nebyt situacie aka je) a mal teraz v takmer 36 odtialto ist prec, do USA... zial, veci sa vyvinuli inak, no aj vdaka tym "palkam", ktore pre neho tatko vyrokoval (120M+ za sezonu) sme sa ocitli tu, kde sme sa ocitli. Vsetka cest jeho genialite, Barca ako klub mu fakt nedlzi nic, kedze za svoje sluzby dostal nadpriemerne (vysoko nadpriemerne) zaplatene.
btw. stale patrime v hodnote klubu k najvacsim klubom na svete, ci s Messim alebo bez, az tak vela sa toho nezmenilo. Znacka klubu a jej marketing v Azii a USA prezije aj bez najlepsieho hraca na svete.
Ešte jedno prekvapenie, pred zlatou érou našich chlapcov k nám nikto z top hráčov tej doby prísť nechcel len aby si vedel. Práveže naši naj. hráči odchádzali do iných top klubov. Napíš prečo odišiel taký Luis Nazário ako naj. útočník sveta alebo Figo ako naj. hráč sveta. Keď si to uvedomíš tak prídeš na to prečo sa v Barcelone rozhodli naj hráčov preplácať.
nie len, ze sme hracov preplacali, ale sme im dvihali platy az do veku 34 ci 35 rokov, co bayern neurobil ani pri Alabovi, alebo ostrostrelcovi Lewandowskom. aby Pique, ktory nebol lepsie, ako napr. Thiago Silva, Alba, alebo Busquets zarabali desiatky milionov na sezonu vo veku ked uz niesu ani na vrchole sil nieje dobra platova politika. zo zlatej ery nam mali ostat rezervy a nie dlhy.
staci sa pozriet, na city, live, bayern, co su velkokluby a ich hviezdy nezarabaju polovicu z toho, co Pique, alebo Alba.
na Messiho tu hadzu spinu, kolko zarabal, ale je par inych timov, ktore by mu to zaplatili tiez, a nemusim popisovat, co tu predvadzal. staci spomenut zlate kopacky a zlate lopty, ktore by nam nikto iny nedal
Nechceli sem prist top hraci? prosim ta. Nikdy sme nemali problem sem dotiahnut svetove mena, uzasnych futbalistov a nasa akademia chrlila hviezdy svetoveho formatu, na ktorych sme stavali. Cela minula ci predminula dekada bola postavena na kadri, ktory vzisiel z akademie.
V Kubalovej, Cruyffovej ci inych erach sme rozhodne vzdy patrili k top klubom na svete.
A rovnako tomu mohlo byt aj teraz, keby sme nekupovali nezmyselne hracov ako Coutinho ci Griezmann, ale vsadzali na talentovanych mladikov ci robili poriadny skouting a nie panic buys. A teda keby sme nedavali na platy prveho timu 700M, zatial co ine top kluby (vratane Realu, ktory 3x obhajil LM) o 2 az 3x menej. Tak tu prosim nepis sracky, ze sme museli preplacat lebo by odisli. Snad ked tu raz niekto chce hrat, tak tu bude hrat aj keby co... a nie, ze mu musime naparit 50M za sezonu, len aby sa tu udrzal.
Cize tie platy mali proste byt o 1/2 mensie a dnes by sme nemali dlhy, ale rezervy ako pises. Nie je mozne, ze ine top kluby ako Bayern, Liverpool a podobne davaju na platy este menej ako my teraz po vsetkych znizeniach, odchodoch a odkladoch.
Dokonca City, ktore momentalne dava na platy asi najviac, davalo na platy v tejto sezone priblizne tolko, co my. Akoze platy, ktore tu zostali po minulom vedeni a tie zmluvy do 34-35, to bol cisty ulet a casovana bomba.
uznam, ze 120 je naozaj vela, ale Messi robil pre tento klub nemozne
pride mi, ze nevies docenit, co pre Barcu Messi urobil. vsetky tie tituly, vsetci ti novi fans, ktori budu fandit do konca barce z velkej casti vdaka nemu, vsetky tie individulane trofeje v nasom drese, vsetka ta pozornost, goly asistencie atd.
tazko to je vyjadrit v peniazoch, ale barca by bez neho nebol tym ci je
navyse teraz sa hovorilo o plate pribliznom ako ma Lewa, co by si zarobil ci uz na ihrisku, alebo marketingovo
Esuchame sa zobuď každý hráč hrá za peniaze a vzhľadom na svoje výkony si pýtaju viac a viac čo je prirodzené. Salah, Ronaldo, Mané, Lewandowski, atď všetci išli alebo sa rozhodovali na základe kde dajú viac alebo minimálne to čo oni chcú inak pôjdu a naši nie sú výnimkou tak tu nepíš kraviny prosím ťa a preber sa.
Áno sú výnimky ako Totti a bla bla bla, Ale tí majú na danej lokalite všetko čo podľa nich k životu potrebujú takže nemajú dôvod odísť. Taký je, ale jeden zo sto špičkových hráčov. No a samozrejme Totti mal vo svojom prime time takisto naj. raketu v tíme takže zas zadarmo nehral.
Si strašne naivný ak si myslíš, že ak by sa im plat nedvíhal tak by neodišli, zvlášť v dobe keď boli Pique, Alba, Xavi, Iniesta, aj 2x majstri eu, aj majsti sveta.
Nie každý uvažuje tak, že 10 vietnamok po 5 euro vydrží viac ako jedny adidasky za 50.
Daj, Kolko Neymar
@Catalonia to ze si majster sveta a vyhral si LM z teba automaticky robi 50M polozku v rozpocte? V tej dobe sme na platy davali 2-3x viac ako ine kluby, cize logicky by ine kluby tych hracov asi nepreplatili a nemuseli sme ich preplacat ani my. Ked top defender v inom klube zarabal 1/2 toho co nase legendy, tak je zrejme problem, len ty hladas sproste vyhovorky ako to obhajit.
A myslim si, ze ked si srdciar a chces hrat v klube, tak nepotrebujes sponovat svoj plat do astronomickych vysin, je to vzdy o rokovani oboch stran, no diletanti vo vedeni dopustili toto, co dopustili.
V Barcelone sa v poslednej dekade hraci preplacali extremne a v tychto srackach sme najma kvoli tomu. Poklesli pocas covidu prijmy a zrazu sme len vydavky na platy prveho timu mali na takej urovni, ze nam nestacilo generovat cashflow.
Cize ano, ini hraci, napr. De Bruyne, Salah, Mane tiez zarabaju rakety vo svojich kluboch, no stale to je pomaly polovica toho, co u nas dostavali legendy.
A ak mali 2-3 hraci zarabat rakety, tak take platy nemala mat polovica kadra. Kym sa nezavedu vo futbale zmysluplne a globalne pravidla a platove stropy, tak to bude podobne nezmyselne ako to je dnes.
@superb Ronaldov plat bol v Madride nizsi ako u nas plat Griezmanna.
Ja som ti napísal prečo sa tu podľa mňa preplácali hráči. Jednoducho sme boli najlepší tím na svete, nasledovanejší tím na svete, hrali najkrajší futbal na svete, generovali najväčší príjem na svete medzi fut. klubmi.
Nikdy opakujem nikdy nedosiahla Barcelona takú popularitu, prestíž, a celkovo veľkosť ako za zlatých chlapcov na čele s Messim.
Že si za to nechali aj kráľovsky zaplatiť je vec druhá, ja neviem, myslím si, že žiadny prezident nechcel dopadnúť ako Gaspart ktorému vyfúkli s veľkou hanbou a ponížením pre celý klub Figa. Tak každú hviezdu preplácali. Resp. každého hráča preplácali.
A Ronaldo chcel od Floa 30 mega, Flo mu ich nedal jediný kto mu zagarantoval 30 mega bol Juve tak išiel. A tiež nemusel, však v Madride mal úplne všetko, trofeje, káder ktorý hral na neho, diváci ho milovali ako aj náš Jano1987, proste všetko ale proste chcel vyšší plat a hotovo. A takto funguje 99% hráčov.
Pre jeho fans, aby bolo jasno, ja mu to vôbec nevyčítam, je to jeho vec a nech si robí čo chce.