Až 163 dní trvalo, kým sa Frenkie de Jong vrátil na ihrisko po zranení, ktoré utrpel v zápase na Santiago Bernabéu. Holanďan dostal v utorkovom zápase Ligy majstrov proti Young Boys 15 minút a ako budú vyzerať nasledujúce týždne po jeho návrate?

Viac ako 5 mesiacov bez futbalu si vybralo svoju daň na 27-ročnom hráčovi, ktorý netajil radosť z toho, že je opäť na ihrisku a pomáha tímu. Hansi Flick, ktorý najlepšie vie, aká je momentálne situácia v kádri mužstva, keď sú Gavi, Fermín, Dani Olmo zranení a na začiatku sezóny vypadla nová hviezda Marc Bernal, komentoval De Jongov návrat celkom jasne: "Potrebovali sme Frenkieho prítomnosť, bude pripravený na 10-20 minút."

Keďže Holanďan stále nemôže odohrať viac minút, trénerský štáb má pre neho pripravený plán. Podľa Ferrana Correasa z katalánskeho denníka Sport dostane Frenkie de Jong minutáž v nedeľňajšom zápase proti Alavésu a reprezentačnú prestávku venuje solídnemu tréningu, aby sa dostal do formy. Rovnako tak aj nová akvizícia Barcelony Wojciech Szczęsny, pre ktorého bude reprezentačná prestávka akousi predsezónnou prípravou. Frenkie na zraz národného tímu nevycestuje, pretože nie na zozname hráčov, ktorých Ronald Koeman povolal na októbrové zápasy Ligy národov.

Po zápasoch národného tímu čaká Barcelonu náročná séria zápasov. Najskôr ju čaká Sevilla, ktorá zavíta na Montjuïc, a potom Blaugranas čaká zápas, ktorý bude špeciálny nielen pre Roberta Lewandowskeho, ale aj pre Hansiho Flicka - domáce stretnutie s Bayernom Mníchov v Lige majstrov. A na záver prvého mikrocyklu po reprezentačnej prestávke vycestuje mužstvo do Madridu na prvé El Clásico sezóny, v stávke ktorého môže byť vedúca pozícia v La Lige.

Frenkie de Jong môže byť pred uvedenými zápasmi už v dobrej forme. Dostatočne na to, aby mohol odohrať viac času a reálne ovplyvniť hru tímu. Hansi Flick bude na tieto stretnutia potrebovať veľa posíl a očakáva sa, že Holanďan, ktorý je úplne fit a chce hrať, bude jednou z najdôležitejších.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.