FC Barcelona vyhrala svoj výjazdový zápas nad Villarrealom 5:1. Trénera Blaugranas sa po zápase okrem iného pýtali na zranenie Ter Stegena, ktorý opustil ihrisko na nosidlách.

[Mireia Ruiz, Catalunya Radio] Ako sa cíti tím po víťazstve, ale so smutnou správou o zranení Ter Stegena?

"Sme smutní z tohto zranenia. Keď vyhráte 5:1, fanúšikovia videli fantastický zápas, ktorý predviedol aj Villarreal. S výsledkom sme spokojní, ale na konci sme smutní, pretože zranenie bude mať veľký vplyv, ale musíme počkať na správy."

[Marta Ramon, RAC1] Keď vidíte zranenia ako to dnešné, ako ovplyvňujú vaše plány ako trénera, keď sa pozrieme na to, že je len začiatok sezóny?

"Musíme to akceptovať. Nie je to ľahké, pretože zranenia sa stávajú a Marcovo dnešné zranenie bolo nešťastná náhoda. Je to ťažké, ale máme dostatok hráčov. Sme hrdí na mužstvo, na to, ako dnes hralo."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako si vysvetľujete, čo robí Lamine Yamal vo veku len 17 rokov? Myslíte si, že by rozhodcovia mali chrániť takýchto hráčov, pretože bol často faulovaný hráčmi Villarrealu?

"Myslím si, že musíme chrániť každého futbalistu. Nevidel som presne tie situácie. Keď si zápas zanalyzujeme, možno budem vedieť povedať viac. Príliš veľa hovoríme o Laminovi, pretože sa mu darí, má veľkú kvalitu, ale aj o ďalších hráčoch ako Robert, Rapha, obrancovia, Jules... Hráme ako tím v obrane aj v útoku. To je to, čo chceme. Chceme byť kompaktný celok, tím, ktorý rád hrá so sebou."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Akú hodnotu má pre tím to, že sa mu darí vyhrávať napriek toľkým nepriaznivým okolnostiam, ako sú zranenia, vylúčenia...

"Ako som už povedal, zranenia Ter Stegena alebo Marca Bernala boli náhodné, ale červené karty, to je fakt, to je naša chyba. Myslím si, že mužstvo má dobrý charakter, aj prístup. To sa mi páči. Dokážu spojiť sústredenie s radosťou z futbalu. A to je niečo, čo sa nám páči."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ťažký štadión a súper, najmä vzhľadom na zranenie Ter Stegena, ale mužstvo sa stále snažilo streliť viac gólov. Ste na to hrdí?

"Samozrejme. Villarreal, aj keď sa pozriete na minulú sezónu, sa nikdy nevzdáva. Hrajú 90, 95, 98 minút, tlačia sa do strelenia gólov. Gratulujem im. Keď sme analyzovali ich hru, veľmi sa mi páčila. Preto sme museli súpera tlačiť s loptou a to sa nám darilo počas celého zápasu."

[Angel Perez, Mundo Deportivo] Ak sa ukáže, že Ter Stegen bude dlhšie absentovať, budete radšej hľadať nového brankára alebo využijete tých, ktorých máte v tíme?

"Neviem, či sa mi táto otázka bezprostredne po zápase páči. Chcem vedieť, čo sa deje s Marcom, pretože je to náš kapitán a je to veľmi dôležitý futbalista pre nás, ako aj pre nemeckú reprezentáciu. Som z toho smutný a prosím pochopte, že o tom nechcem hovoriť."

[Laia Cervelló, The Athletic] Chcel som sa opýtať, či ste mali možnosť hovoriť s Marcom. Ako sa mu darí?

"Nie. Momentálne nie je žiadna príležitosť."

zdroj: YT: La Liga
foto: Twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-09-22 21:58:22
Fantasticka priprava , totálne nasadenie a uzasne odusevnenie no parada. Preco sme nemali rovnaky pristup aj s tym nešťastným Monakom... Cakame netrpezlivo na informacie o Terstegenovi
2024-09-22 22:01:32
Jsem rád za Torreho