Tréner Villarrealu Marcelino vystúpil na tlačovej konferencii pred nedeľňajším stretnutím 6. kola LaLigy s Barcelonou. Tréner zdôraznil, že Barcelona je v súčasnosti najlepším tímom v lige - nielen čo sa týka bodov, ale aj herného prejavu. Tu sú najzaujímavejšie vyjadrenia trénera najbližšieho súpera Barçy.

"Samozrejme, že sa na tento zápas pozeráme ako na partidazo. Hráme proti skvelému tímu, momentálne najlepšiemu v lige, a nehovoria o tom len výsledky, ale aj hra a ich štatistiky. Aj nám sa darí, hráme na našom štadióne, odohráme, dúfam, veľmi dobrý zápas s veľkými nádejami. Štadión bude plný a takéto zápasy my, všetci profesionáli, radi hráme. Rešpektujeme Barçu, vieme, že majú skvelý moment, vieme, že majú veľký potenciál, ktorý ukazujú v každom zápase. Vieme, že sú víťazným tímom a hrajú atraktívne."

"Prichádzajú sem po prehre. Futbal vás niekedy privedie do nečakaných situácií. Nikto z nás nechce hrať od prvých minút o jedného menej, ako sa to stalo Barçe, ale aj tak si myslím, že proti ťažkému, fyzicky zdatnému súperovi zahrali na vysokej úrovni. Je to trochu ojedinelé stretnutie, ktoré nie je ukazovateľom, a pre mňa je dôležité, na akej najvyššej úrovni môže súper hrať. [...] Majú futbalistov na najvyššej úrovni, ktorí si hľadajú priestor. Sú vertikálnejším tímom, než na aký sme zvyknutí. Barça a ten ich gén, ktorým sa často chvália, no teraz, nuž, si ho zachovali, ale pridali do svojej hry aj ďalšie charakteristické veci, ktoré robia túto Barçu nebezpečnejšou. Dali 17 gólov a 9 z nich strelili, viac ako polovica z nich padla po menej ako piatich prihrávkach, čo podčiarkuje to, že do svojho herného repertoáru pridali nové možnosti. Ako hovorím - pre mňa je to superatraktívny tím a trénerovi a hráčom treba pogratulovať k zápasom, ktoré odohrali."

"Villarreal doma nevyhral nad Barcelonou už, myslím, nejakých 15 sezón, ale vždy hovorím, že čím dlhšie sa niečo nestalo, tým bližšie ste k tomu, aby sa to stalo znova. Vnímame tento zápas ako ťažký? Áno. Je nemožné vyhrať? Nie."

"Myslím, že sme všetci neustále prekvapení tým, čo ten chlapec na ihrisku skutočne dokáže. Okrem talentu, ktorý všetci vidíme, je to jeho drzosť, viera v seba samého a úroveň súťaživosti, ktorú v takom mladom veku ukazuje, neuveriteľne vysoká. Mohol by vyznačiť éru vo futbale v závislosti od viacerých faktorov - jeho mentality, charakteru a ambícií. Tú na ihrisku aj tú každodennú. A ja mu želám veľa šťastia, aby sa mu vyhýbali zranenia. Myslím si, že v našich zápasoch futbalisti tejto úrovne posilňujú ligu."

zdroj: YT: VillarrealCF
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.