Javier Gómez, generálny riaditeľ La Ligy, uviedol, že finančné výkazy Barcelony budú zverejnené o niekoľko týždňov: "Prevádzková časť, rozpočet a zisky z prestupov budú pozitívne. Uvidíme, čo sa stane v nasledujúcich týždňoch."

Gómez vysvetlil, že Barcelona je jedným z deviatich tímov v dvoch najvyšších španielskych divíziách, ktoré prekročili platový strop, a zároveň objasnil, že klub mal možnosť podpísať zmluvy, ktoré by ho vrátili k pravidlu 1:1, ale prioritou je budúcnosť, preto sa rozhodla počkať: "Nemôžeme povedať, o koľko bol prekročený. Hovorí sa, že o 60 miliónov eur. Nehovoríme o nikom, musí to urobiť klub."

V LaLige nevedia nič o rokovaniach medzi Nike a Barcelonou o novej zmluve: "Nič nevieme, nič nám nepredložili, sú to dôverné dokumenty," povedal prezident LaLigy Javier Tebas. Javier Gómez zasa vysvetlil, ako vyzerá spolupráca Barcelony so spoločnosťou Aramark z pohľadu LaLigy: "V júni 2023 vypršala platnosť 60 miliónov eur od Barça Studios. Klub tieto peniaze nezinkasoval a došlo k zmene veriteľa. Iný fond zaplatil 20 miliónov a klub dostal pokutu 40 miliónov eur, ktorú zaplatil odchodom niekoľkých hráčov. Ďalšia platba vo výške 60 miliónov eur je však splatná v roku 2024. Aramark zaplatil peniaze zo 40 miliónov, ktoré boli v nedohľadne od roku 2023, a 15 miliónov eur za nezaplatenie požadovaných 60 v júni bolo odpočítaných z platového stropu."

Generálny riaditeľ LaLigy zopakoval, že Dani Olmo je registrovaný do 31. decembra: "Barcelona to urobila podľa pravidiel, ktoré platili od začiatku, keď bola schválená ekonomická kontrola, podľa ktorej kluby jasne uviedli, že ich prípady by sa mali riešiť bez ohľadu na pravidlá fair play, ktoré uplatňujú. Ak kluby prepustia trénera, ak majú hviezdneho hráča v rezervnom tíme, budú môcť predĺžiť jeho zmluvu a ak sa hráč zraní. Posledný bod bol uplatnený v prípade ôsmich klubov, pričom v Barcelone sa nešťastne zranili Iñigo Martínez alebo Andreas Christensen."

Na druhej strane Javier Gómez prezradil, že Barcelona využila článok 31.11 predpisov. Toto ustanovenie umožňuje požiadať o zvýšenie platového stropu pre kluby, ktoré v dôsledku stavebných prác vykonaných na ich štadióne dočasne nedosahujú plánovaný príjem zo zápasových dní. To umožnilo Barcelone zvýšiť platový strop, ale na určité obdobie. V predpisoch sa v tomto prípade uvádza, že "uvedený príjem, ktorý umožnil zvýšenie limitu nákladov tímu, sa zníži rovnomerne počas troch sezón, presnejšie v sezóne, v ktorej sa dokončia práce na štadióne súvisiace s príjmami z predaja vstupeniek, permanentiek a ďalších funkcií zariadenia, a v nasledujúcich dvoch sezónach."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-09-13 07:42:54
Verím že budúce leto sa vrátime do normálu a podpíšeme Nica alebo Leaa